Julekalender 2019
Jeg gættede Laphroaig sidst. Jeg bytter tit rundt på Laphroaig og Bowmore i blindsmagninger, selvom jeg syntes de smager meget forskelligt når det ikke er blindt
Når jeg nu ikke kunne gætte det var Longrow. Den var inde over, men jeg syntes den var alt for fed og fyldig
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Og så er der jo point til Niels på Longrow, (som iøvrigt på samme dram tidligere ikke mente det var skotsk whisky)
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Så må det også være et bedre batch i følge mine karakterer..
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det er da vildt sjovt det her...
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
3/12 88,4 point
12/12 88,6 point
Det var sku sjovt
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ahh, dufter af Christmas pudding, romtoppe, vådt læder og teak træ.
Smager skønt. Et godt sherry fad der giver masser af sherry noter, men det bliver aldrig for meget (der skal også meget til). Tygger i brændte mandler og romtoppe. Jeg er meget begejstret.
Lang lang eftersmag. Må ejes!
En 22 års Glendronach fra et oloroso fad, 45%. 92 point
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Banan, et strejf af fortynder og bourbon vanille, kokos, let, vandet omkring de 40%, ingen fejl men lidt for nem, 20y, Glenfarclas, 87
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
En mørkere sag i dag...
Næsen antyder et sherryfad, uden antydning af svovl - god start. Jeg finder en del af de klassiske sherrynoter fra europæisk eg, altså noget hengemt frugt, lidt bitter chokolade.
Relativ lav abv gætter jeg på, men stadig meget levende med en middel lang eftersmag. Især eftersmagen gør, at jeg ikke tror at den er nedvandet, men omvendt virker den heller ikke vildt gammel. Måske 46% og så at den ikke er kølefiltreret?
Den er svær denne her. Det smager godt. Det er en ligetil dram, og er man til klassisk sherrylagret whisky straight forward uden de grimme noter, så vil man elske denne.
Mit gæt bliver en Speysider omkring de 18 år (Glendronach?)
ABV: 46%
87/100
Dejlig juledram faktisk!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Efter at have haft den stående i glasset et stykke tid, kommer der nogle helt andre nuancer frem. Nu virker den pludselig ældre?
Under alle omstændigheder, så smager det bedre og bedre jo længere tid den står, så mine point skal opjusteres til 90/100.
Og så kan jeg ikke lade være med at tænke på om jeg har smagt den før?
Den minder om den gamle farclas fra 60'erne jeg smagte hos Steffen??
Spændende er den i hvert fald.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det ka vist slet ikke gå galt det her....
Næse, brændt sukker, sherryfad(agtig) let knækket
Smag/finish, blød i starten, mærkelig sherryknæk. Den brænder ligesom andre steder på tungen end sådan en plejer. Mærkeligt...
ABB er vist ikke så høj. Ku sagtens være 40% men tænker ikke vi er i Gordon Macphail land.
Destilleri, pas det ka jeg heller ikke gætte
Edradour?
10år 40%
83 point
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
N. Svesker, toffie, blommer, druer, blomster, meget sød duft, duften er lidt cognac aktig, uden rigtig at dufte af cognac,
S. Meget blød og rund, smager ret sødt, er noget forvirret over den her, smager ok, let drikkeligt
43%
86/100
10 år
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Super delikat næse. Sydfrugter. Der er vist lidt ananas
Smagen er lidt af det samme. Tropiske frugter, især ananas, med et godt skud krydret vanilletræ
Når jeg dufter til den igen kommer der nu vanillle og bourbonnoter. Jeg tror det er virgin oak eller er det Glenmorangie Artisan Cask?
Jeg kan godt lide den her og den forsvandt alt for hurtigt
Glenmorangie Artisan Cask
91/100
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Uhh der breder sig straks en lækker duft af frugtige og søde viniøse toner, helt sikkert en dram hvor der er godt med alder, bitter træ, desværre vandet, Strathisla 25y 40%, en sær cremet finish som er ualmindelig tør, smagen har også svært ved at følge trop med næsen, en anelse kalk, 87p
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
n. lukket, dufter ikke rigtig af noget, lader den lige stå lidt, efter 10 minutter begynder det at ligne noget, meget lav alkoholprocent, træ, sød, vingummi, dufter gammel, vanvittig go, men man skal have næsen helt ned i glasset.
S. mild, fantastisk, lige min slags whisky, syltede frugter, sukker sød, ren slik dram, hvis alt whisky smagte som den her, var jeg nok alkoholiker
42%
92/100 point
30+ år
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse, herlig duft a la clynelish uden wax. Ikke de høje procenter.
Smag/finish, ka ikke lige regne ud om den er gammel eller vandet ned. Men go det er den. Der er et meget lille hint af noget røget. Men hvad er svært at gætte
Jeg vover pelsen og siger
Highland park 12år, en af de ældre OB aftapninger
87point
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Fra d. 8. dec: Den østrigske: En stinkbombe. Jeg var flink og gav den 50, fordi den havde opnået at komme på flaske.
8A, den unge Arran, var ganske god med vanilie og citrus, samt kraftig alkohol i en olieret fornemmelse. 80 point.
Og så til dagens dram, 14. dec.:
Duft: Frisk. Appelsin, koriander, lak + syntetisk ananas. Brændt hø og lidt gummi (elastik). Noget sukret... Med tid kommer brændt, eksotisk frugt.
Smag: Først tænker jeg, at den smager irsk med udkogt frugt, lidt vingummi og noget kul... Brænder på tungen uden at være enorm i alkoholen. Lidt kiwi-grønhed. Hm, tror ikke den er skotsk, men er lidt på bar bund her. Skal jeg gætte irsk, japansk eller dansk? Holder ved min første tanke og gætter irsk, højst 5 år gammel, 48%. 75/100.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
Mvh Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Dejlig vanilie næse, lidt mango. Helt klart noget tropisk over dagens dram.
Smagen er en smule kunstig. Ikke helt hvad jeg forventede. Selvom det lyder lidt hårdt, så smager det faktisk godt. Bag den lidt sjove facade finder jeg mere vanilie og noget karamel. Der er også en del appelsin i denne.
Jeg tror det er en bushmill omkring de 46%
Bourbon lagret omkring 12 år.
86/100
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Spirit of Freedom fra Springbank
30 års aftapning fra 2014.
Aftappet ved 46% og der er aftappet 2014 flasker. Skulle indeholde 75% malt whisky fra 5 destillerier, et fra hver region og 25% grain whisky. Det eneste jeg har kunnet finde af rygter er at der skulle være noget Tomatin fra 60’erne i.
Mon ikke også der så er noget Springbank i?
"To Commemorate the 700th Anniversary of the Battle of Bannockburn 1314 - 2014"
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Egentlig en fin næse. Sådan lidt hogshead mix ex-sherry agtig. Med en snert af opløsningsmiddel
En lidt gammeldags whisky. Smager som en ældre aftapning. Der er en anelse terpentin i den. Sød varm vanille der dog er mere skarp i smagen
Balblair. 16yo. 52%
Rating 85/100
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
N. Pære, vanilje, sukker, minder mig om noget jeg har haft næsen i før, intens og lækker dyb duft, fresh bourbon fad
S. Sød, brun sukker, blommer, kunne nemt være en Balvenie, dejlig dram
48%
87/100 point
15 år
Mvh
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Dejlig dram i dag. Næsen antyder noget kødagtigt, brunkager, det er jo december, og så finder jeg en smule mailng på den gode måde.
Smagen antyder en del fadpåvirkning, sammen med lækre krydderier. Er meget i tvivl om det er bourbon, sherry eller en finish af en slags? Jeg finder også nogen orange noter samt lidt mørk bitter chokolade.
19yo Blair Athol
ABV 59%
89/100
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Dufter lidt spinkel af vanilje, lidt lemon og krydderier i stor stil.
Nååå det er lækkert. Masser af honning, creme brulee, sødt abrikos. Er top begejstret. Hvor kan denne købes?
Skyder på en 27 års Imperial eller Milburn fra et bourbon fad. 46% 92 points.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Sherry lagret røg. Fint sammenspil mellem de to. Den har lidt alder, så de alt for unge noter er forsvundet. Men, røgen er stadig intakt.
Der er nogen frugtige noter på næsen lige inden det ryger i gabet. Røgen er tilstede i munden, men går lidt for hurtigt over i en sprittethed som ikke helt klæder den.
Med en sjat vand, kommer røgen lidt mere i spil. Men det fremgår også at det ikke er Islay. Mere en springbank stil. Smag og finish med vand er mere afdæmpet og holder faktisk noget længere.
Rigtig fin dram
Springbank 10år cask Strength
88 point
——
Efter at have læst jer andres score/noter kan jeg kun undre mig over hvor jeg finder røg henne som i andre ikke gør...interessant....
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Sjovt at det er flere af jer der nævner bourbonfad, jeg tænkte at dette var en klassisk sherry Glenfarclas og en der dermed var gode chancer for der kunne gættes.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.