- Posts: 1354
- Thank you received: 7
NLP Pakkekalender 2009
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
A - Elegancia 91-03
B - Elegancia ca. 95-07
C - Fine Oak 12 år
D - Standard 12 år (Den gamle)
Alle 4 holder 40%
Noter (alle fire er samples der har stået et stykke tid, så ingen garanti for friskhed....)
A og C minder i duften lidt om hinanden, og det samme gælder for B og D, A har dog lidt muggent sherry over sig. hvor C har noget amerikansk eg (læs vanilie)
B og D har de traditionelle sherry fads noter fra Macallan, dog med en anelse mere tørhed i B
Smagen af de fire
A, flad, tør, med lidt sherry noter, finishen vågner lidt
B, lidt mere livlig, men stadig ikke helt ok
C, Vanilie noterne har måske holdt bedre til at stå som sample, i hvert fald den mest friske so far..
D, Klasikeren som MJ elskede, hmm, sku lidt kedelig syntes jeg, foretrækker klart Fine oak, men ok
Point
A 4/10
B 4/10
C 5/10
D 5/10
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
A:
Næse: pibetobak, læder, våd hund, svovl(brændt hår)
Smag: rosiner, sød lakrids, brændte mandler
Afslutning: brændte mandler /brændt hår - kort eftersmag
5/10
B:
Næse: rum-rosiner, sur pibe, læder,
Smag: Sur pibe, meget mørk chokolade
Afslutning: bitterheden bliver hængende dog uden at være så spændende som den første.
4/10
C:
Næse: efterårsskov, sort the, brød dej
Smag: the, mørkt rugbrød anes og en smule vanilie
Afslutning: kedelig - er som at stikke tungen ud af vinduet en efterårsdag.
4/10
D:
Næse: portvin, oloroso sherry
Smag: vanilie, kandis sukker,
Afslutning: tør, hænger længe, så klisteret til ganen
5/10
Udemærket hverdags dramme, men så heller ikke mere. Jeg bliver vist aldrig gode venner med Fine Oak!
Niels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
A: tør, svovl, flad, 4
B: ung, for tør, sovs,træ 3
C: masonit, flad/anonym, trist, 3
D: sherry, letdrikkelig, den bedste af de tre, 4
Håber næsten at disse samples er blevet flade af at stå....
Synes der bliver længere og længere imellem flasker med lavt alkohol indhold der holder en fornuftig standard.
Godnat.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Især whisky omkring de 40-43% har ikke godt af at blive omhældt/oxideret for meget, hvilket nok især bemærkes af folk som jer der ofte drikker fadstyrkewhisky
Macdeffe
(men det kan man jo gøre noget ved!)
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
www.nlp-kompetence.dk/nlp.htm
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Glenlivet 15 OB, 40% fra 2007
Næse: vanilie, citrus frugter, blomster
Smag: blomster, vanilie, lemon gras, honning, lyng, flødekaramel af den slags man kaster efter de andre elever når man er færdige med gymnasiet.
Afslutning: ikke det store eftersmag, men fortsætter i samme stil med citrus, lemmon og honning hele vejen igennem.
Egentlig en ganske okay dram af en OB'er at være. Er ikke så sød/mild at det går hen og bliver en sommerdram, men kan nu godt klare sig hen mod vinter.
5/10 God reference dram
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse: Citrus og lyng
Smag: Minder mig mest om en sensommer eng (med lyng). Honning-sødme. Man kan næsten høre bierne sværme (de havde været tæt på havde den været mere koncentreret i smagen)
Eftersmag: Man får lige en svag træ-reference, men desværre er det et kortvarigt besøg.
Enig med Niels, god reference dram, så den havner for mit vedkommende også lige i midten af karakterskalaen.
Nem og drikkevenlig.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Og jeg læste på flasken at den indeholdte 43%, så det må være Niels der ikke har kigget ordentligt efter?
Næse, Citrus frugt, og lidt vanilie
Smag, Lidt tynd, men ellers citrus agtigt og blød uden det helt store wauveffekt
Finishen er lidt sprittet, dog med undertoner af smagen som varer ved.
Lidt ensformig, men ikke dårlige
4-5/10
Peter
PS
NLP blev valgt da det indeholder på Ladings MacNiels og mine initialer (NL, PL, PN) og et eller andet sku tråden jo hedde
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Niels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg tror man skulle have haft Deffes kalender dram i dag.
Bestemt ikke optimalt at nose whisky når hele hytte dufter af friskbage boller, den er meget letdrikkelig (læs: halvkedelig) hø, frisk men snerpende, husker den 18 års som betydeligt bedre! 3/10 håber ikke jeg har startet så lavt vi ender i minus point
Uden på nogen måde at lyde snoppet så er livet bare for kort til den her slags OB'ere uden %'er (selvfølgelig er der undtagelser)
Nå men jeg glæder mig til i morgen, der er, ud fra etiketten at dømme, en rigtig lækker sag på progammet! (ja, det er en kalender uden låger)
Godt tænkt Pete
PS
NLP blev valgt da det indeholder på Ladings MacNiels og mine initialer (NL, PL, PN) og et eller andet sku tråden jo hedde
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Vi er jo generelt vandt til mindst 46% når der skal smages noget.
Nogen der har en ide til et par standarder på 46% og derover? Altså fra mixfade, eller standarder fra hver fad type?
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
I ku' prøve de tre "nye" fra Glenmorangie Lasanta, Quinta Rubin & Nectar D'or. De holder 46% og er iøvrigt udmærkede alle tre. OG så har Calles vinlager dem på tilbud lige nu til sølle 260,- kr. for en hel liter .Ku være vi sku til at tænke over noget andet at "nulstille" smagsløgene med?
Vi er jo generelt vandt til mindst 46% når der skal smages noget.
Nogen der har en ide til et par standarder på 46% og derover? Altså fra mixfade, eller standarder fra hver fad type?
Peter
Please Log på or Create an account to join the conversation.
2 x grain
Invergordon fra Bladnoch
42,7% 36yo 06/10/1972 - 06/04/2009
Cask 84565, 203 btls
næse: mørk rum, ristet mandler,kokus, en snert af gulvlak
smag: mangofrugter, kokus, virker på mange måder en tropisk. (har dog ikke prøvet den med en paraply i)
afslutning: ikke så lang, igen tropisk tema
5/10
Invergordon fra Dewar Ratery
51,3% 40yo 14/08/1964 - 29/06/2005
Cask 57634, 154 btls
næse: mindre tropisk en blandnoch'en, vanilie, gulv lak, hint af appelsin
smag: noget mere punchy end bladnoch'en. Mere gulv lak, rosiner, strejf af tobak og mørk chokolade
eftersmag: ikke den længste eftersmag, men man kan sagtens sidde og tygge lidt på den.
7 ½/10
Dewar Ratery hænger godt sammen fra start til slut og er også mere komleks end Bladnoch'en. Kan mærke at et glas ikke er nok
Niels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
næse: kokos, lak og et lille strejf terpentin
smag: indtrykkende fra næsen kommer kraftigt til udtryk, der kommer også en syrlighed indover, som jeg vil karakterisere som sure vindruer.
eftersmag: middel, hvor især kokos/vanille bliver hængende.
Karaktergivning er jeg enig med Niels, og jeg vil da heller ikke stå tibage, der skal vist lige et glas mere til
Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Der er ikke særligt meget af de noter der plejer at være over en grain whisky i næsen, den ku sagtens gemme sig mellem malt af tilsvarende alder. Den dufter grunlæggende "bare" af eg, uden at være alt for "træet" herligt!
Smagsmæssigt er det grain noter der kommer frem, selvom en gammel speysider sagtens sagtens ku ha samme næse.
Frugt, lidt melon, og en anelse vinøst
Finishen er næsten det bedste, men her er dendog klart vinøst, hvis man var i tvivl om det var grain whisky før, så behøver man ikke være det mere
Go gammel grain, uden dikkedarer
7-8/10 eller 7 ½/10
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Et par grains mere:
Invergordon fra Bladnoch
41,6% 36yo 19/12/1972 - 06/04/2009
Cask 108254, 183 btls
næse: gulv lak, oak, vanilie, citrus
smag: kokus, cider,
afslutning: cider, hint af vodka
5/10
Invergordon fra Bladnoch
41,4% 36yo 14/11/1972 - 06/04/2009
Cask 95390, 184 btls
næse: tropefrugter, kokus, vanilie
smag: mildere men statig oak'y
afslutning: kokus, vanilie,
5/10
Det forskel på de to Invergordon, ikke voldsomt, men nok til at kunne smage forskel.
Begge for 5/10, begge finde dramme, men ryger ikke så højt op igen.
Niels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Alle aftappet i april i år
Alle destilleret 1972
A, Cask 84565 Okt, 42,7%
B, Cask 95390 Nov, 41,4%
C, Cask 108254 Dec. 41,6%
Første indtryk af duften giver 3 næsten ens udtryk, den der ubestemmelige anelse af rom, uden det rigtigt er rom. Uden det dog er så meget så det har taget overhånd.
Duften der kommer fra alle tre er med overvægt af gammelt bourbonfad, dvs, smooth, vingummmi, og let frugtagtigt.
Jeg kan ikke rigtigt finde forskelle i de tre, men da der ikke er nogen offnoter er det heller ikke så slemt. I forhold til den 40 års vi smagte på i går, så er der dog ikke så meget krudt i dem
Personligt syntes jeg dog bedre om Bladnoch invergordonerne, da naturligt "nedvandet" whisky er noget jeg finder lækkert
Alle tre får 8/10 point, jeg syntes ikke der er den store forskel i duft og smag så hvorfor gøre forskel.
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Gårsdagens Dewar Ratery flaske
Meget sød, det bliver næsten for meget, terpentin, tydeligt at den har lidt mere saft/kraft end bladnoch aftapningerne, sødmen tager lidt af efter lidt tid/ilt. 7/10
Bladnoch Cask 84565 Okt, 42,7%
Lidt lukket sammenlignet med de to andre Bladnoch aftapninger, endimensionel, rosiner, saftevand, meget letdrikkelig. 6/10
Bladnoch Cask 95390 Nov, 41,4%
kokos, til den søde side, men lidt mere kant/spændende end søster fadende. 6.5/10
BladnochCask 108254 Dec. 41,6%
Minder meget om 84565 men lidt mere tør i finishen. 6/10
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Balmenach 21y The Bottlers 57.8%
Meget påvirket af sherry fadet men stadig let og frisk, halvtør, brændte noter, metalisk, stor varmende sag der bliver hængende længe, virker forholdsvis ung,
7/10 ikke blandt de bedste flasker fra denne super aftapper.
Efter at have tilsat et par dråber vand fik den lige lov at stå en halv times tid under låg mens jeg gik med hunden, det vandt den betydeligt ved!
Det fjernede lige de skarpeste kanter og gjorde den mere smooth. 8/10
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næsen er lettere svovlet, men smagen er egentligt meget blød, nu er jeg ikke den store sherry whisky drikker lige for tiden, men den her kan godt gå, at kalde den "knækket" vil være en understatement, men den er ikke så "slem" som mange andre.
Ok whisky, uden det helt store,
6/10
vi prøver lige Ladings trick med en dråbe vand og en halv times pause.
Det er ikke det helt store der er sket med duften såvidt jeg kan opfange, men smagen er lige en tand bedre
7/10
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
næse: rum-toppe, afdæmpet sherry, nødder, skumfiduser
smag: brændt hår, kandis, blød sherry, men masser af det på en gode måde.
afslutning: lækker lang afslutning, måske en kende sprittet, ikke vold-sherried
8/10
Normalt plejer jeg ikke at lade den stå så længe, men den bliver bestemt bedre af det. Direkte fra flasken er der mere brændt hår og svovl i den. Den har aldrig været vulgær, men 30 min gør altså noget ved den.
Niels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Aultmore 16y Norsecask 56.3%
Frisk, træ, en smule grøn/syrlig, blindt ville jeg nok skyde i retning af noget compass box.
Huskede den ikke som noget specielt så tog en meget lille sample, det var jo dumt for nu er glasset allerede tomt, trods den forholdsvis høje alkoholprocent glider den lige ned. 6/10
Nu da jeg ikke fik skrevet alle detaljer ned bliver jeg jo helt i tvivl, er det her den første eller anden fra Norsecask?
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
næse: sur, efterårs mose, hint af eddike
smag: vanilie, sure vindruer, meget træ, peber, te
afslutning: meat'y, peber, te, en smule vanilie, sprittet
med vand:
næse åbner sig lidt og der kommer noget vanile frem
Smagen bliver ikke bedre, tværtimod, alting dør lidt ud.
Det samme med afslutningen, mindre intens
Det er ikke den bedste aftapning fra WhsikyOwner, godt at at der er kommet så meget andet godt derfra
4/10
Niels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Destilleret 1992, aftappet 2008 16år
58,6%, 183fl
Næsen er lidt accetone agtig, og så ellers ikke ret meget mere whiskyen kan ikke tåle vand, det er afprøvet ved tidligere lejlighed.
Smag, igen lidt tynd, men med en del forskellige frugter, blodappelsin/abrikos mv.
Eftersmagen er næsten kun sprit.
Lidt kedelig whisky men ikke store offnoter
5/10
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Clynelish - Classic Malt 30bottles
46% 9yo
næse: citrus, vanilie, og masser af grønne noter
smag: camille te, citrus, honning, ikke så fed som Clynelish nogen gange kan være og en så smule appelsin
afslutning: trods 46% er der en smule peber, bliver med fed og mere Clynelish'k til sidst; sommertør halm
6 ½/10
Den er ikke vild kompleks, men en dejlig dram at sidde og nyde.
Niels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Clynelish, 9år McNeils choice 1/30 fl. 46%
Formfuldendt 1.st fill bourbon maltwhisky, og stamtavlen fornægter sig ikke, inge fejl whatsoever
Vanilie i duft, smag og finish,
7,5/10
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Strathmill G&M CC
40% 1991-2000
næse: druer (grapes), malt, gær, smør, råddent halm, sød lakrids
smag: smør, sur fløde, en anelse gæret halm
afslutning: eftersmagen holder et stykke tid og svinger lidt imellem smør og gæret halm.
5/10
Det er ikke så meget Strathmill jeg har smagt og denne her kommer da heller ikke op at ringe. Når jeg nu læser mine egne noter ser det ikke så positivt ud. Så jeg må nok hellere skrive at de ting jeg finder er på den gode måde
Nu får glasset lige lov til at stå lidt, så prøver jeg igen senere.
Niels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Tror maks det er strathmill nr 3-4 stykker jeg prøver
Næse
Lidt småsur exbourbon fad, som om den trænger til en omgang vand for at åbne sig, Accetone, hmm
Smag
Egentlig ok blød ex bourbon fad med en anelse bid i, virker til at være vanilie fri, men den har så lidt andre noter i stedet for,
Eftersmagen indeholder noget gær smag?, Er rimeligt blød, men også kedelig
Nok en malt der aldrig vil appelere til de store masser, og mig rammer den i hvert fald ikke
Dog har den ikke kæmestore offnoter, men når det positive også hurtigt er overstået kan det ikke blive til mere end
4/10
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Clynelish:
Simpel/uinteressant, overraskende mild og drikkevenlig "“ alderen taget i betragtning, maltet, halvtør/halvkedelig finish, har smagt den før og husker den egentligt som bedre.
4/10
Stratthimll:
Har ikke smagt mere end en håndfuld aftapninger fra dette destilleri "“ denne her rammer meget godt min hidtidige opfattelse af destilleriet.
Utiltalende, cykeldæk, for langt et cut? Hen ad noget ungt Ledaig.
Lidt sødme i smagen, overmodne frugter (på den gode måde), vandet, mug "“ ligeledes på den gode måde.
Enkelte gode noter i smagen, men duften, finishen osv. Er bestemt ikke noget at skrive hjem om "“ 3/10
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.