Laphroaig Select

Laphroaig kommer nu med en ny aftapning der hedder 'Select'.

Selct er opstået ved at vende tilbage til en tidligere modnings teknik fra omkring 70 år siden ved brugen af forskellige white american oak og europæiske fade.

It is aptly named as it is the special selection of casks we have chosen for maturation that gives it it’s unique character. Like Quarter Cask, the inspiration for Laphroaig Select comes from our past, but this time from around 70 years ago. This was the time of the last – and perhaps greatest family owner, Ian Hunter (1886-1954).

Ian was one of, if not the first, Scottish distiller to visit the bourbon distilleries in Kentucky and study their maturation techniques. He saw and tasted the effects of American ‘White oak’ barrels on their whisky. Up until then Laphroaig, like other distilleries, sourced 100% of its barrels from Europe which gave a far sweeter ‘sherried’ style of Laphroaig than anyone would recognise today. He arranged for a selection of these barrels to be shipped to Scotland to mature Laphroaig in this ‘new style white wood’ oak barrel. By the late 1940’s we see a brand new style of Laphroaig begin to emerge. One that contained a selection of both ‘new’ American and ‘traditional’ European oak matured whisky.

 A few years ago I started to experiment with Ian’s maturation techniques using different American Bourbon and European Sherry barrels. I was not trying to ‘copy’ the exact taste Ian produced back then, but to create a new style of Laphroaig that would resonate with your tastes, the Laphroaig drinkers of today. I created 6 different expressions, then ‘taste tested’ these with many you - the Friends of Laphroaig, to discover which was the most popular. We even researched the potential names with you too, you may have been one of them - ‘Laphroaig Select’ is the winning flavour and name.

Youtube video med John Campbell Destillery manager på Laphroaig

Noter (Laphroaig):

COLOUR: A Fully Natural colour with no caramel added, it is sparkling gold with layers of colour – arising from different maturations and oils mixing together.

NOSE: Peat first, then ripe red fruits from the PX and Olorosso casks. A hint of dryness next from the American oak with a long lingering florally finish - Marzipan and even limes at the end.

PALATE: This full bodied whisky is initially sweet up front- matching the nose, then the classic dry, peaty, ashy flavours come bounding in followed by a lovely rich finish arising from the rich fruits of the European casks.

Pris: £35

Kilde: Laphroaig

Log-på for at kommentere

Macdeffe's Avatar
Macdeffe replied the topic: #30795 9 years 11 months ago
Jeg har lige smagt. Ikke decideret dårlig, bare kedelig. Jeg ved hvorfor Laphroaig har lavet den. Mindre røg og mindre finesse, hvem er ude efter det?

78/100

Steffen
tdh1 replied the topic: #30789 9 years 11 months ago

Nej, den er først lige sendt til mit fjernlager. Så giv mig lige lidt tid.

For i modsætning til visse andre, har jeg tænkt mig at smage på den, inden jeg udtaler mig for/imod ;)

Jeg har efterhånden købt mange flasker uden at have smagt, eller læst andres noter først. Nogen gange bliver jeg skuffet, andre gange bliver jeg glædeligt overrasket :P

Hvis man kun går efter det sikre, går man glip af noget, synes jeg. Men nu har jeg jo heller aldrig taget whiskydrikning alt for seriøst. Alt andet lige er det jo lavet for at blive nydt ikke for at blive analyseret "til døde" ;)


Om man selv synes den er god eller ej vides jo selvfølgeligt ikke inden den er smagt ;) og du har ret man skal ikke altid gå efter det sikre valg men når nogen nærmest fraråder en whisky er det nok værd at høre, hvad andre der har smagt den mener inden man spenderer sit slunkne whiskybudget på en given flaske synes jeg. Der er jo immervæk den mulighed at "nøjes" med en sample i første omgang ;)

Jeg vil give dig ret der ligger en enorm charme i at prøve det ukendte og usikre og jeg har også selv købt rigtig mange flasker uden at have smagt eller læst noter, faktisk største delen af den whisky jeg køber, og er tit blevet yderst positivt overrasket - der har faktisk været meget længere mellem nitterne end de gode overraskelser :) Det er vel også lysten til overraskelsen der gør der er så meget rift om alle mulige og umulige single cask aftapninger fra diverse uafhængige af tappere osv.

Men uanset det synes jeg det er rart man lige kan scanne netter eller lade sig inspirere i en bog, et magasin o. lign. Jeg har i hvert fald skelet til andres noter af og til som f.eks. da jeg havde en forudindtaget holdning til Bourbon men samtidig kunne høre den ene og anden skamrose diverse Bourbons. I det tilfælde er jeg glad for jeg læste andres skriblerier for ellers havde jeg aldrig smagt guf som George T. Stagg, Noah's Mill, Thomas H. Handy osv. Det var jo en ny verden der åbnede sig og det var ikke sket uden de mange lovprisende ord fra andre for i min verden var Bourbon jo noget sprøjt :) Det samme med grain whisky. Jeg går i hvert fald ikke uden om en anbefaling og især ikke, hvis den kommer fra en jeg føler mig smagsmæssigt på bølgelængde med.

Som uldall skriver så er dine sidste par linier kloge ord. Whisky er et nydelsesmiddel og ikke bare noget der skal analyseres ihjel. 100% enig.
Duffer's Avatar
Duffer replied the topic: #30788 9 years 11 months ago
uldall's Avatar
uldall replied the topic: #30782 9 years 11 months ago
KLOGE ORD Karl Ejnar, kan fuldt ud tilslutte mig de sidste to linier i dit indlæg :)

Slainteuldall7000
karlejnar's Avatar
karlejnar replied the topic: #30781 9 years 11 months ago

Det er vist en man smager når den alligevel bare lige er der, dvs. Ikke en "køber" som i en hel flaske :( jeg er ellers stor Laphroaig fan. Karl Ejnar har du åbnet din flaske endnu? Ifald ja, hvad er så din vurdering?

Nej, den er først lige sendt til mit fjernlager. Så giv mig lige lidt tid.

For i modsætning til visse andre, har jeg tænkt mig at smage på den, inden jeg udtaler mig for/imod ;)

Jeg har efterhånden købt mange flasker uden at have smagt, eller læst andres noter først. Nogen gange bliver jeg skuffet, andre gange bliver jeg glædeligt overrasket :P

Hvis man kun går efter det sikre, går man glip af noget, synes jeg. Men nu har jeg jo heller aldrig taget whiskydrikning alt for seriøst. Alt andet lige er det jo lavet for at blive nydt ikke for at blive analyseret "til døde" ;)
tdh1 replied the topic: #30779 9 years 11 months ago
Det er vist en man smager når den alligevel bare lige er der, dvs. Ikke en "køber" som i en hel flaske :( jeg er ellers stor Laphroaig fan. Karl Ejnar har du åbnet din flaske endnu? Ifald ja, hvad er så din vurdering?
Duffer's Avatar
Duffer replied the topic: #30776 9 years 11 months ago
69 point - Ikke imponerende - godt man ikke hoppede på den... :blink:






Duffer's Avatar
Duffer replied the topic: #30767 9 years 11 months ago
Interessen forsvandt hurtigt, da den er aftappet ved 40%
I Tyskland sælges den til €27, hvilket er omkring 200 danske kroner.
Sikkert en udmærket "entry level" dram
Whiskybase