Glenfiddich fejrer året hvor whiskyens verden ændrede sig

More
8 years 4 months ago #33246 by MacNiels
En dansker har hjulpet den globale whisky-gigant med at lancere den originale skotske malt-whisky. Hans Henrik Hansen, der har verdens største samling af Glenfiddich, har bl.a. stillet den originale whisky fra 1963 til rådighed.

52 år efter den oprindelige lancering lancerer Glenfiddich i oktober "The Original" whisky. En helt speciel whisky inspireret af ’1963 Glenfiddich Straight Malt’. Det var året, hvor familien Grant Gordon, der står bag Glenfiddich, aktivt begyndte at sælge sin "Straight Malt". Først i Storbritannien og siden i resten af verden. Single malt blev en eksklusiv udvidelse af destilleriets øvrige whisky-udvalg.

Indtil 1963 var whisky-markedet domineret af ’blended whisky’, hvor man blandede forskellige typer for at ramme forbrugernes ønsker og smag. Før denne tid var single malt forbeholdt de indviede, men i 1963 blev single malt-kategorien, som vi kender den i dag, skabt. Men med lanceringen af malt-whisky i 1960’erne blev den ukomplicerede smag af blended whiskys suppleret med maltwhiskyens fulde og vedvarende smagsindtryk.

At lave maltwhisky er en kompliceret proces, hvor man bl.a. malter korn ved at udbløde det i vand og starte spiringen. Efter et par dage dannes de enzymer, der omdanner stivelse til maltose. Efter cirka fem dage tørres kornet, hvorved spiringen afbrydes.

Read more...

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #33247 by MacNiels
Aftapningen "The Original" er kommet i handlen og kan bl.a købes hos The Whisky Exchange
www.thewhiskyexchange.com/P-30156.aspx?u...xclusives-12-10-2015

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
8 years 4 months ago #33248 by BH

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.265 seconds