Brødpudding med whiskysaus
19 years 10 months ago #2665
by IvarA
Ivar A
Norsk Maltwhiskylag ( www.nmwl.no )
Brødpudding med whiskysaus was created by IvarA
Legger ut denne oppskriften som jeg har laget mange ganger og også delt med whiskyentusiaster i Norge (
www.nmwl.no
).
Brødpudding høres kanskje kjedelig ut, men jeg skal love dere at denne oppskriften fra New Orleans er svært god. Den er enkel å lage, og det er sausen som virkelig gjør susen.
Til 8-10 personer:
2 ss smør
1 (daggammel) loff uten skorpe (ca 340 g)
9 dl melk
3 egg
2,5 dl sukker
1,25 dl rosiner
1 ½ ts vanilje ekstrakt (benytt alternativt vaniljepulver)
½ ts nymalt muskat
½ ts kanel
saus:
225 g usaltet smør
1 dl brun farin
1 dl whisky (bourbon, blended eller highland)
1 dl kremfløte
Smør en passende form (eks. 30x22x5).
Skjær skorpen av brødet og bryt det i biter i en bolle. Hell melken over. Når brødet er skikkelig oppbløtt røres det godt med gaffel slik at brødbitene blir minst mulig. Absolutt mesteparten av melken skal trekkes inn i brødet. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland i rosiner, muskat og kanel. Hell blandingen over brødet og rør forsiktig til alt er godt blandet. Hell blandingen i den smurte formen. Stekes på 175 0C i ca. 60 minutter (brødpuddingen skal være "
Brødpudding høres kanskje kjedelig ut, men jeg skal love dere at denne oppskriften fra New Orleans er svært god. Den er enkel å lage, og det er sausen som virkelig gjør susen.
Til 8-10 personer:
2 ss smør
1 (daggammel) loff uten skorpe (ca 340 g)
9 dl melk
3 egg
2,5 dl sukker
1,25 dl rosiner
1 ½ ts vanilje ekstrakt (benytt alternativt vaniljepulver)
½ ts nymalt muskat
½ ts kanel
saus:
225 g usaltet smør
1 dl brun farin
1 dl whisky (bourbon, blended eller highland)
1 dl kremfløte
Smør en passende form (eks. 30x22x5).
Skjær skorpen av brødet og bryt det i biter i en bolle. Hell melken over. Når brødet er skikkelig oppbløtt røres det godt med gaffel slik at brødbitene blir minst mulig. Absolutt mesteparten av melken skal trekkes inn i brødet. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland i rosiner, muskat og kanel. Hell blandingen over brødet og rør forsiktig til alt er godt blandet. Hell blandingen i den smurte formen. Stekes på 175 0C i ca. 60 minutter (brødpuddingen skal være "
Ivar A
Norsk Maltwhiskylag ( www.nmwl.no )
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Time to create page: 0.254 seconds