- Posts: 72
- Thank you received: 0
Springbank 15
Fornylig så jeg i tyskland Springbank 15 års. Der var to forskellige, en i den traditionelle gule æske med røde kanter og sort top - og så var der en sort æske med grønne kanter. De kostede nøjagtigt det samme, er der nogen forskel på dem, eller er den sorte blot en ny indpakning?
Square
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Claus
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
du kan ikke være sikker på, at de 2 "indpakninger" smager ens.
Dette begrunder jeg med, at jeg har smagt 2 stk. Springbank 10YO 100 Proof ligeledes i henholdsvis gammel og ny indpakning - de smager meget forskelligt.
Den gamle udgave af 10YO 100 Proof vil jeg mene er helt eller næsten udelukkende fra bourbonfade, hvorimod der i den nye udgave er meget større præg af sherryfad.
Det sjoveste vil derfor være at sammenligne de 2 Springbank 15 YO. Check evt. farven på whiskyen - dette kan give et fingerpeg om smagsretningen.
Mange gode hilsner
Wallace
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Springbank har løbende ændret deres standardaftapninger.
Eksempelvis har man øget sherryfads delen i deres 10 års ad flere gange så der er kommet mere og mere fra sherryfade i.
Claus
Please Log på or Create an account to join the conversation.
jamen det bekræfter jo kun det, jeg skrev i mit indlæg

Mange gode hilsner
Wallace
Please Log på or Create an account to join the conversation.
I stedet går de efter den bedste 10, 12 15 års, o.s.v som de kan lave netop nu med det lager som de har at trække på.
Tidligere var Springbak ikke særligt flink til at skifte emballage eller etikette for at signalere ny portion, men det er de blevet efterhånden.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- whiskyconsult
-
- Offline
- Elite Member
-
Nu vi er ved snakken. Så kan jeg meddele at Highland Park også har fået ny indpakning. Jeg skal ikke for nuværende sige om indholdet bliver anderledes, men det ved jeg i næste uge efter at jeg har smagt det hele igennem. Flasken ændre sig meget markant og etiketten bliver noget helt andet som ikke er set før.
Jeg vil snarest bringe jer billeder.
Martin
Martin Markvardsen
Senior Brand Ambassador
Highland Park & The Macallan
Please Log på or Create an account to join the conversation.
I så fald, smager de som de plejer, eller skal man til at hamstre 18 yo i "gammel" indpakning?
Mvh.
Jesper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
RMW skriver om HP 12 yo:Jeg læste et sted at man fremover ville undgå at hælde karamelsovs i den nye H.P 12.
"For a long time this was the only official bottling from this distillery that had it's colour adjusted, but happily they've stopped that now."
Hvorvidt dette har indflydelse på smagen, er nok op til den enkelte. Tvivler på, at mine smagsløg er fintfølende nok til at opfange, hvorvidt der er tilsat en kvart dråbe karamel pr. fad eller ej.

Hvad med den 18-årige? Nogen som kender til ændringer i den?
Mvh.
Jesper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Kjær
- Visitor
-
Jeg synes ikke forskellen ligger i større eller mindre sherrypræg. Den nye virker mere poleret, og har knap så meget "cigarpræg" som den gamle.
Farven er så vidt jeg kan se fuldstændig den samme
mvh
Kjær
Please Log på or Create an account to join the conversation.