Whiskylørdag hos Akademiet

More
21 years 3 months ago #65 by jones
Dansk Malt Whisky Akademi har holdt åbent hus den første lørdag i måneden i december og i februar. Tilbuddet gentages lørdag den 1. marts kl. 13-16 på Akademiets landlige domicil på Gl. Hovedvej 3 i Bjødstrup ved Rønde. Tilmelding er ikke nødvendig.

Undertegnede tog turen i lørdags og nåede at smage lidt fra Cragganmore, Edradour, Lagavulin, Springbank og Wm. Grant\'s Ale Cask. Der var også andet at vælge imellem. fortrinsvis rester fra diverse smagninger. Flemming Gerhardt-Pedersen måtte inddrømme at et gratis åbent hus arrangement er en god måde at udnytte sjatter på.

Akademiets egenimport (Signatory, Blackadder, Edradour) var udstillet og til salg sammen med udvalgte godbidder fra Juuls. Et tip: Juuls 75-års jubilæums single cask Mortlach 18 år, destilleret1983, fåes endnu. Den kan varmt anbefales.

Den ustrukturerede eftermiddag gav en god lejlighed til at få en whiskysnak med værten og med de andre besøgende, men man skal vogte sig for de koner/kærester som er blevet slæbt med som chauffør. De var bestemt ikke til en hyggelig whiskysnak.

Jeg kom derfra med en Signatory single cask (411 flasker) Highland Park 14 års destilleret 1988 og Akademiets 2002 single cask aftapning - Caol Ila 11-års destilleret 1991 (500 flasker).

Denne Caol Ila har et usædvanligt smagsforløb. Den starter fra nulpunktet og skruer langsomt op for volumen. Den bliver aldrig så kraftig som andre Caol Ila varianter, men den langsomme udvikling på tungen er en speciel oplevelse. Anbefales til fans af Port Ellen og Caol Ila.

Al Jones

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 3 months ago #282 by stig
Replied by stig on topic Whiskylørdag hos Akademiet
Hej Al,

du var vel ikke så heldig at smage Signatorys 13 årige cask strenght aftapning af Edradour. Den er ellers bare fantastisk.

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 3 months ago #283 by jones
Replied by jones on topic Whiskylørdag hos Akademiet
Desværre blev der ikke budt på Signatorys cask strength Edradour. Jeg havde faktisk planlagt at købe den, selv om jeg aldrig havde smagt Edradour. Men da jeg oplevede destilleriets 10-årige, droppede jeg ideen.

Den var alt for parfumeret - totalt domineret af lavendel.

Er Signatory cask strength versionen meget anderledes?

Al Jones

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 3 months ago #284 by stig
Replied by stig on topic Whiskylørdag hos Akademiet
Den er helt anderledes, utrolig frugtig og complex. Den ligner slet ikke \'original\' aftapningen.

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.118 seconds