En tur på Sct. Clemens whiskybar (Århus)

More
21 years 4 months ago #46 by jones
Undertegnede og en følgesvend påtog os den tunge opgave at afprøve Sct. Clemens Bryggeriets nye whiskybar.

Der er 100 whisky at vælge mellem, heraf 85 single malt scotch. Whiskymenuen er regionsopdelt (11 regioner!) med cask strength typer i en separat liste. Listen (uden priser) findes på Sct. Clemens hjemmeside. Interesserede kan sende mig en e-mail og jeg vil sende 3 jpeg\'s af menuen med priser. Originalen er på grå genbrugspapir, men de er læselige i den rette størrelse.

E-mail til: whiskyATstofanet.dk (AT udskiftes med @)

Cask strength listen har een gennemgående fejl. Old Malt Cask serien (alle 50%) er IKKE cask strength. Det ville også være et mærkeligt tilfælde hvis alle fad holdt lige præcis 50%. Sandheden er at OMC reducerer til 50% som deres bud en \"ideel drikkestyrke.\" (Se min artikel \"Skal man vande sin whisky?\" i Malten nr 28). En sjælden gang laver OMC en cask strength udgivelse, når whiskyen naturligt er dampet ind til under 50%.

Jeg er ikke vild med at kritisere sådant et godt intitiativ, så min eneste reele anke mod udvalget er at et udbud på 100 whiskies bør indeholde lidt mere end een Macallan og noget mere end nul Springbank!

Udover menuen kan man kigge i en stor farvemappe med ca. 50 ord om hvert produkt. En meget flot præsentation, især i betragtning af at man næppe kan vente nogensomhelst sagkundskab hos barpersonalet. Alle flasker står på rad og række øverst i barreolen. Et imponerende syn. Efter vandstanden at dømme, er de fleste stadig uberørt.

Efter et let måltid på Restaurant Pinden, indtog vi følgende på Sct. Clemens:

1. Pappy Van Winkle Family Reserve Bourbon 20 år 45,2% kr. 80

2. Highland Park 1977 25 år 55,6% kr. 65

3. Ardbeg 1975 24 år 50% kr. 90

4. Port Ellen 1981 21 år 56,3% kr. 100

5. Brora 25 år 43% kr. 75

Aftenen sluttede på Cockney Pub med Belhaven Robert Burns (en skotsk ale som kan anbefales til whiskyfans), Westmalle Dubbel (fra fad) og Fuller\'s London Pride (fra fad).

Al Jones

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 months ago #202 by Spojs
Ja endelig fik vi et sted i Århus med stort udvalg, hvor det er muligt at smage på de gode vare.
Desværre ved de bag baren intet, overhovedet intet om whisky, det er faktisk det eneste der mangler (bortset fra Springbank efter min mening) for at det er et sted til 5 stjerner.

Spojs

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 months ago #203 by jones
Jeg modtog følgende svar på mit Sct. Clemens indlæg. Det videresendes til whiskynyt efter altale.

---
Kære Al Jones

Tak for dit fine indlæg på whiskynyt.

Jeg har følgende kommetar til din \"rapport\":

Sortiment
Uanset hvor stort et sortiment man vælge at have, er jeg af den overbevisning, at der altid vil være mangler. Springbank forhandles ikke af vores leverandør (MacY) men en importør i København, som for øvrigt har meget svært ved at skaffe Springbank. Vi synes selv, at vi med vores Glen Scotia fra Campbeltown har fundet et flot alternativ til Springbank.
Når man \"kun\" har 100 forskellige whiskyer i sit sortiment er man nødt til at foretage en del fravalgt. Vores fravalg gik bla. ud over Macallan, da vi syntes, der var andre langt mere interessante whiskyer hos MacY, som vi hellere ville have i sortimentet. Hvor mange steder finde man f.eks. en Glen Spey?

Principielt har du ret i din kritik af vores kategorisering af vores Old Malt Cask whiskyer - disse er ikke Cask Strength. Vi har alligevel valgt at sætte dem i denne kategori, da vi er tæt på CS og det drejer sig om meget stærke whiskyer, som vil være en meget voldsom oplevelse for ikke-whiskykendere. Blandt vores gæster er det jo kun et fåtal, der er decideret whiskykendere.
Vi håber med introduktionen af whiskysortimentet, at vi kan være med til at åbne ikke-kenderes øjne for de fantastiske oplevelser, der gemmer sig i de store whiskyer. Derfor har vi også valgt en meget lav kalkulation, så det ikke er prisen, der skal afholde vores gæster fra at smage de ædle dråber. Jeg savner forøvrigt at du kommenterer vores priser, da vi selv synes whiskyerne er meget billige?! ( I vores tilsvarende bryggeri i Herning er whiskyerne endda endnu billigere, se evt. hjemmesiden www.bryggeriet.dk/herning ).

Hjemmeside
Priser samt beskrivelse af whiskyerne (den samme beskrivelse som findes i farvemappen) findes på vores hjemmeside, du skal blot klikke på den enkelte whisky i liste, så kommer der et lille vindue frem med billede, beskrivelse, pris og evt. link til distilleriet. Det er desuden nu lavet sådan, at man fra vores hjemmeside kan hente en PDF-fil med vores whiskyliste til udprintning.

Øl
Smagte du ikke på vores hjemmebryggede øl? Som du selv antyder i \"rapporten\" er whisky og øl jo to sider af samme sag. Dette er også grunde til, at vi har valgt at gøre lidt ud af whiskyen. Efter min smag måler vores månedens øl i denne måned (Bryggeriets Stout) sig uden problemer med Belhaven Robert Burns. Prøv den med 6 østers og du er tæt på at kunne høre englene synge.

Mht. vores personales begrænsede viden om whisky, så håber vi på, at den med tiden udvides. Der er desværre stor forskel på den viden man får fra diverese bøger og ved at smage på varerne - og det er desværre vanskelligt at få unge piger til at drikke en Balmenach på 59,6% og få noget ud af det.

Endnu engang tak for det fine indlæg. Det er altid rart med seriøs konstruktiv kritik. ( Er din status som nybegynder på whiskynyt ikke lidt af en jysk underdrivelse?).


Med venlig hilsen
Tim B. Sølyst

Aage Damgaard ApS
Lundvej 8, DK-7400 Herning
Tel. (+45) 96 27 73 00
Direkt tel. (+45) 96 27 73 08
Fax. (+45) 97 12 48 58
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.a-h-b.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 months ago #204 by MacLars
Hej

Det er meget glædeligt at vi endelig har fået en længe savnet whiskybar i Århus, det har vi set frem til længe! Efter forrige Kjær og Sommerfelt smagning (Blindsmagning) var vi nogen stykker der valgte at gå over og prøve varerne på bryggeriet - måske ikke det ultimativt optimale tidspunkt at smage på flere whiskyer på, men Bryggeriet havde jo netop meldt ud at de havde fået whiskyer, så det skulle jo prøves!

Jeg synes udvalget er glimrende, og priserne er meget rimelige synes jeg, i hvert fald hvis man sammenligner med hvad en \"billig\" single malt normalt koster på andre barer, så vil jeg altså hellere gi\' lidt ekstra og få en god aftapning (og noget man ikke har smagt mange gange før). Jeg fik en Bourbon, som jeg ikke lige kan huske navnet på, men den var i hvert fald fremragende!

Det kunne være spændende hvis der blev afholdt smagninger på Bryggeriet, rammerne ville i hvert fald være iorden!

MacLars

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 months ago #208 by tbs
I samarbejde med vores leverandør MacY er det planen, at vi vil afholde en whiskysmagning i løbet af vinteren. Om det lykkes må tiden vis.

Jeg håber, at vores initiativ må give mange gode øl- og whiskyoplevelser i fremtiden.

Med venlig hilsen
Tim B. Sølyst

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 months ago #264 by Peterap
Som glad whiskyentusiast kan jeg kun tilslutte mig ovenstående, og især skal priserne på Bryggeriet have klapsalver. Det er meget sjældent, at man finder så gode, så mange og så interessante whiskyer til en så lav pris.

Dog har jeg en anke. Der findes så vidt jeg husker kun en Ardbeg i sortimentet. Deres ganske ordinære ti-års er aldeles fantastisk, og fortjener at være inkluderet i det gode selskab. Jeg er naturligvis opmærksom på at man ikke kan have alle whiskyer , og at alle ønsker ikke kan opfyldes men... :) Sidst jeg var på Bryggeriet fik jeg en Old Rip van Winkle Rye, som var aldeles uovertruffen - prøv den, prøv den...

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 months ago #265 by jones
Et forslag - Nu hvor Århus endelig har fået en kvalificeret whiskybar, skulle whiskynyts århusianske medlemmer ikke aftale at mødes en aften på Sct. Clemens?

\"Administrationen\" er vist helt eller delvist århusiansk, så de kunne passende koordinere, vælge en dato og tage imod tilmeldinger. Hvis vi bliver tilstrækkelig mange, kunne stedet (Tim B. Sølyst har bidraget til diskussionen her) måske ligefrem overtales til en lille rabat på vores aften.

Turen kunne måske også omfatte Bridgewater (som siges at have et pænt whiskyudvalg) og Cockney Pub som jeg ved har 30-40 udsøgte ting fortrinsvis fra Old Malt Cask og Scott\'s Selection. De tre steder ligger indenfor dingleafstand fra hinanden.

???

Al Jones

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 4 months ago #266 by MacNiels
Jeg synes da bestemt at vi bør møde på sct. clemens eller et andet sted nu hvor de rigtige steder findes i Århus.

Vi kan gøre at vi i første omgang mødes på eksempelvis sct. clemens, hvis det er en succes kan vi senere aftale at mødes på et af de andre steder.

Jeg vil da gerne slå et slag for at vi evt. engang sidst i februar mødes. Jeg vil gerne stå for koordineringen.

Det ville jo samtidig være perfekt hvis det kunne passe med en aften hvor Tim også kunne deltage.
Umiddelbart vil jeg foreslå en hverdags aften, jeg ved ikke hvorledes i har det med det. Hvis der er folk der kommer længere væk fra der gerne vil være med kan vi sagtens finde en weekend at møde i.

MacNiels

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 3 months ago #267 by stig
Godt initiativ!
Jeg kunne godt finde på at tage turen fra København til Århus til et sådan arrangement. Jeg har oplevet Bryggeriet i Herning og jeg er stadigvæk imponeret.
Lørdag den 1. marts ville passe mig fint.

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 3 months ago #268 by Kim_M
ÅRHUS SAMLES!!! JUBIII :D Ultimo februar?

Det er jeg klar på, og jeg glæder mig allerede. Det er altid fedt at have nogle artsfæller at diskutere med. I øvrigt synes jeg, at fadøllen på Bryggeriet er den bedste, der findes i Danmark - desværre også en af de dyreste. Så en rabatordning for aftenen både mht. øl OG WHISKY lyder som en god idé. Måske skulle både Tim og MacY med på idéen?

Kim M.

--
Kim M.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 3 months ago #270 by Peterap
FANTASTISK INITIATIV!

Det er jo reelt den bedst mulige kombination: Fantastisk udvalg af whisky, Danmarks nok mest interessante øl, og i selskab med folk med den samme svaghed som en selv!

Der skal ingen tvivl være om at jeg vil gøre hvad som helst for at møde op. Det være hverdag som weekend - vi studerende kan sagtens!!!

Please Log på or Create an account to join the conversation.

  • Anonym
  • Visitor
  • Visitor
21 years 3 months ago #276 by Anonym
Replied by Anonym on topic En tur på Sct. Clemens whiskybar (Århus)
Det er dejligt at høre, at I gerne vil benytte Bryggeriet som mødested. Jeg er desværre først efter modtagelsen af din mai (Niels)l blevet opmærksom på de gode kræfter, som arbejder for mødet.

Jeg kan desværre ikke være med til at arrangere mødet, men vil gerne annoncere det på vores hjemmeside.

Mht. datoen så er I meget velkomne d. 1. marts, men vi har netop aftalt med MacY, at afholde whiskysmagning d. 10. marts, så de to arrangementer ligger måske lidt tæt på hinanden. Vores whiskysmagning kunne jo være startskudet til, at nogle mennesker finder sammen og aftaler fremtidige møder. Programmet for whiskysmagningen er endnu ikke fastlagt men offentliggøres naturligvis, når vi har det på plads. Det skal nok blive godt - og lidt rabat bliver der vel også plads til!

Billetter til arrangementet kan købes på Bryggeriet, når programmet er fastlagt. Vi regner med en pris på kr. 275,-.

Sørg for at kontakte Bryggeriet inden I lægger Jer fast på en eller flere datoer for at sikre Jer, at vi ikke har reservationer, som optager hele restauranten. Det sker af og til, at vi har så store reservationer, at vi må melde alt optaget. Der kan kun resserveres bord til spisning.

Med venlig hilsen
Tim B. Sølyst

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
21 years 3 months ago #288 by tbs
EKSKLUSIV WHISKY-SMAGNING
PÅ BRYGGERIET SCT. CLEMENS


Mandag d. 10. marts kl. 19.00 afholder vi i samarbejde med vores whiskyleverandør Mac Y en stor eksklusiv whiskysmagning i Bryggeriet Sct. Clemens kælder. Vi kalder smagningen "

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.174 seconds