- Posts: 4946
- Thank you received: 33
Whisky 2010 - uge 7
P: Igen svedne fade, bitterhed, lidt Weissbier, dovent øl
F: Mellemlang og dog vedvarende - tankerne ledes stadig mod øl
ABV: Omkring 55%
Destilleri: Speyside, dog uden nogen bestemt falder mig ind.
Alder: bedste bud er ca. 14-15 år
Med vand - samme noter, dog mere fremtrædende
Karakter 6 ½
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Duften minder mest om fernis eller lak, måske det er den høje alkoholprocent.
Synes klart den vinder ved at stå et stykke tid i glasset.
Jeg tilstår at jeg læste Duffers noter, hvilket jeg normalt forsøger at undlade, men
jeg kunne ikke finde ud af hvad den smagte af. Men jeg er fuldstændig enig at den
smager henad noget bitter øl - på en god måde faktisk.
Almindeligvis putter jeg ikke vand i fadstyrke whiskyer, men gør en undtagelse med
denne.
Mit gæt bliver også et Speyside destilleri - måske Benriach.
Alder: 15-20 år.
Karakter: 6 ½
/Thomas
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Man sku næsten tro at whiskyen er destilleret på øl brygget der er kogt humle på.
Finishen minder mig om en bitter tysk pilsener, en af den slags der er meget billige. Ikke en note jeg har fundet i whisky førhen. Det nærmeste har vel været det metalliske der findes i Loch Lomond, Pittyvaich og Coleburn. Sku jeg gætte på et destilleri må det også være et af de tre (Forudsat Peter ikke har fundet en eller andet obskur tysk whisky på en af de lange busture). Så
Pittyvaich, ca 16 år, Fadstyrke dvs. ca 60%.
Aftapper, Cadenheads (når nu det er Ladings whisky)
Point
6
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg er enig i at der er meget "øl" over den her, men her stopper enigheden så. Jeg finder ingen spor af humle eller bitterhed, men derimod malt. En maltedhed der minder lidt om det der er i en lidt doven dansk pilsner (Normalt er der jo så meget brus i danske lavkvalitetsøl (hof, tuborg, harboe etc.), at enhver smag er maskeret, øllets rigtige smag dukker først frem når der er fordampet en del CO2)
Jeg finder en også anelse syrlighed i whiskyen
Nose : Vanillesukker, pærer, rugbrød, custard
Palate : ristede nødder, malt
Finish : doven tuborg, anelse røg, vinøs afslutning
Karakter 4 : Jeg kan ikke rigtigt tilføje "men på den gode måde" til nogen af smagsnoterne desværre, måske snuen ødelægger for meget. Jeg syntes den mangler sødme
Destilleri : Smager som en finish (hvidvin), alkoholprocent 46. Alder 20yr. Destilleri : jeg gætter på linkwood
Macdeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg gemmer resten af Uge's 7 til jeg ved smagsløgene fungerer
Macdeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
46-60% - 14-20 år - Linkwood - Benriach - Pittyvaich......
......kan sige så meget som at det rigtige destilleri endnu ikke er nævnt
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Macdeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Vender tilbage med detaljer i aften.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
25 års
Cadenhead's
Authentic collection
50,2%
1979-2004
Bourbon hogshead
234 btls.
Der var jo ikke nogen der var synderligt tæt på, udover Petey på aftapperen men det kan ikke give mange point da han altid gætter på Cad. når jeg servere blindt for ham
Lading
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Macdeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Der var jo ikke nogen der var synderligt tæt på, udover Petey på aftapperen men det kan ikke give mange point da han altid gætter på Cad. når jeg servere blindt for ham
Lading
Jeg plejer sku også at have ret......
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Der var jo ikke nogen der var synderligt tæt på, udover Petey på aftapperen men det kan ikke give mange point da han altid gætter på Cad. når jeg servere blindt for ham
Lading
Jeg plejer sku også at have ret......
Peter
Jeg finder noget andet til næste gang.
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Smag: cigarkassetræ (ceder?), percipan, lakridsrod
M. vand: kagecreme, mere alder og skarphed, varm muldet smag som brun/sort kardemomme, peber, mere ceder
Spændende - ka' godt li'
Smagen er overraskende m. vand - som første gang man får jordbær med peber
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Nå, her er hvad der står i mine noter:
Første indtryk, torsdag den 18:
Dejlig "varm" duft, uhm, lækker lang smag.
Duften er kompleks, og har lidt af en masse gode ting, som læder og tobak. Tror der er tale om en lidt ældre sag.
Lidt peber i smagen
Så læste jeg jeres noter om øl, og smagte igen. Jeg tror godt jeg forstår hvor I vil hen. Jeg kan også fornemme det, men synes ikke det er så markant. Som Steffen er det nok mere malt end humle jeg kan ane...
Jeg ville aldrig have gættet at det var en Bunna...
Jeg ku' rigtig godt li' den!
mvh Anders
Please Log på or Create an account to join the conversation.