- Posts: 904
- Thank you received: 11
Lige nu drikker jeg en...
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Whiskynyderen
- Offline
- Elite Member
Farve: Gylden strå
Næsen: Kokos, overmoden banan, papay, abrikos, vanille
Smag: Som næsen, blid med et strejf af lys peber
Finish: Medium, let tør og den toner ud i strejfet af den lyse peber
En lækker dram
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Douglas Laing Old & Rare - The Platinum Selection
Vintage 04.1983, Bottled 08.2006
23yo, Casktype Rum Finish
55.3 % Vol.
254 flasker.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ok, men ville blive løftet en del, hvis de bare havde undladt at "pasteurisere" smagen ud af den...
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse:
I starten,- Banan, appelsinskal, grapefrugt og snert af husholdningssprit?!. +2 min. i glasset, spritten klart falmet, cremet blød toffee fornemmes.
Smag:
Mere tung i det smagsmæssigt end regnet, næsen taget i betragtning. Det frugtagtige som næsen ellers lovede udebliver lidt. En skam. Mere toffee/karamel i smagen.
Finish:
Lidt tør, egetræ fornemmes klart. Afsluttes med en meget svag smag af candy floss.
Lidt vand forstærker kun frugten i næsen, desværre ikke i smagen.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- Whiskynyderen
- Offline
- Elite Member
Farve: Bronze
Næsen: Mild, bubble gum med svag cola aroma, lyse sultana rosiner
Smag: Mere kraftfuld, pibetobak, lidt læderseletøj og igen de lyse rosiner
Finish: Lang, let tør, paranødder, rosiner
Jeg er almindeligvis ikke vild med lagring (finish) på portvinsfade, men denne er ganske god.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Noter af kirsebærvin, honning og "træ krydderier"
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Noter af frugt tyggegummi/"skumfiduser", søde bolsjer
Smager ældre end de 3-4 år, den skulle være. Tyder på gode fade.
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Noter af lidt fernis, tobak og chokolade, men også lidt af den der kirsebærvin
I smagen kommer der bittert træ, rosiner og sød sherry
En velbalanceret dobbeltfinish
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 405
- Thank you received: 7
Bowmore Gold Reef /2016, 43%: Duft: havebål med hækkeaffald. Sødlig sod, bandager fra medicinkassen. Røget ananas! Vanilie, græs, gin, fyldt askebæger. Mere røget end tørvet. Smag: Sødme og bålrøg. Skumfiduser på pind ind i bålet, der efter en tid rygende ulmer... Barbecuekrydderier. Ok whisky uden at være overbevisende. 82/100.
Ardbeg Airigh Nam Beist 1990, 46%: Duft: citrusfrugter og tørv lagt ud i sandet tæt ved havet. Tang og saltvand. En hættemåge flyver forbi - bæres oppe af vinden som denne whisky bæres oppe af solid kvalitet. Smag: Balancefuld tørv og røg. Salt strøet over nylagt asfalt. Kul, ozon og enkelte tropiske frugter, der prøver at komme til orde. Lakridsbolcher og metal (chrome). Dejlig dram. 89/100
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Cask Stregth Batch 1, 57,1%
Sammensat af Bourbon og PX fade
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
GlenAllachie 18yo 46%
Kommer fra bourbon, PX og oloroso fade
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Springbank 12yo CS (2017)
OB. 70% sherry casks – 30% bourbon casks
54,2% alc. Batch 14
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Og hvad er mere passende at vælge Ben Nevis til ære for den nu afdøde Distillery Manager, Colin Ross.
Det bliver en 15 års aftapning fra MacY Celebration på 58,3%
Og en 21 års (1996) aftapning fra Cadenhead's på 51,1%
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
40 år gammel fra 1964 og aftappet i 2005.
Gamle grain whisky smager nu godt.
I glas nr 2 er en Springbank fra Blackadder.
En Raw Cask aftapning fra 1991 og aftappet i 2004.
Et bæst på 61,2%
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.