Åbningstid...
22 years 3 months ago #10
by MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Åbningstid... was created by MacNiels
Efterhånden som skabet bliver fyldt med diverse Malt Whiskyer, tager det sin tid at nå bunden i et par af flaskerne. Hvor lang tid kan en whisky egentlig stå uden at miste smagen/duften?
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
22 years 3 months ago #121
by MacLars
Replied by MacLars on topic Åbningstid...
Hej
Jeg har en Ardbeg 1975 fra Connoisseurs Choice, som lige efter åbning smagte fremragende. ca. 1 måned efter åbning fik den en sær bismag som gjorde den næsten udrikkelig, så hvad der lige er sket med den ved jeg ikke, men det var i hvert fald særdeles hurtigt den mistede smagen/duften. Den var forsvarligt placeret så den ikke fik sollys eller varme, så jeg tror ikke det har været det, men istedet...ja, hvad mon?
Jeg har en Ardbeg 1975 fra Connoisseurs Choice, som lige efter åbning smagte fremragende. ca. 1 måned efter åbning fik den en sær bismag som gjorde den næsten udrikkelig, så hvad der lige er sket med den ved jeg ikke, men det var i hvert fald særdeles hurtigt den mistede smagen/duften. Den var forsvarligt placeret så den ikke fik sollys eller varme, så jeg tror ikke det har været det, men istedet...ja, hvad mon?
Please Log på or Create an account to join the conversation.
22 years 3 months ago #149
by AHP
Replied by AHP on topic Åbningstid...
Det vigtigeste er i hvert fald at flasken står op!! Hvis du lægger flasken ned (i en vinkælder f.x.) så opløser alkohollen proppen og misfarver whiskyen. Dette kan også sagtens ødelægge smagen. Derfor læg ikke din whisky langt væk, stil den så du kan komme til den. En vigtig ting er også at en whisky ikke modnes mere af at ligge i flasken; modningsprocessen stopper så snart den kommer ud af tønden.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
22 years 3 months ago #152
by Square
Replied by Square on topic Åbningstid...
Er det ikke en god ide en gang imellem lige at "fugte" proppen?
Please Log på or Create an account to join the conversation.
22 years 2 months ago #160
by Kim_M
--
Kim M.
Replied by Kim_M on topic Åbningstid...
Rådet jeg plejer at give folk er følgende:
- første halvdel nyder du!
- anden halvdel drikker du!
Fordi når andelen af luft er større end andelen af whisky i flasken, så bliver whiskyens smag hurtigere "uinteressant".
Det undrer mig dog, at den omtalte Ardbeg, fra en af de første indlæg, blev dårlig så hurtigt?
...og ved nogen hvordan proppen skal håndteres, er jeg da også nysgerrig!
Kim M
- første halvdel nyder du!
- anden halvdel drikker du!
Fordi når andelen af luft er større end andelen af whisky i flasken, så bliver whiskyens smag hurtigere "uinteressant".
Det undrer mig dog, at den omtalte Ardbeg, fra en af de første indlæg, blev dårlig så hurtigt?
...og ved nogen hvordan proppen skal håndteres, er jeg da også nysgerrig!
Kim M
--
Kim M.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
22 years 2 months ago #161
by MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Replied by MacNiels on topic Åbningstid...
Jeg har faktisk set hos den lokale whisky dealer (
www.kogs.dk
) i Århus at man kan købe en dims, der indeholde et eller andet kemisk man sprøjter i flasken. Det laver så en hinde på overfladen, så hverken duft eller smag forsvinder (og skulle virke ret godt). Er der andre der har erfaringer med denne dims jeg ikke kan huske navnet på?
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Time to create page: 0.197 seconds