Macallan The Red Collection

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Pressemeddelse:

The Macallan præsenterer The Red Collection. Det er en ny serie af udsøgte, bemærkelsesværdige og sjældne single malt-whiskyer med en særlig høj alder. De seks whiskyer i The Red Collection bliver lanceret løbende, og de indkapsler The Macallans historie med respekt for tradition og godt håndværk i whiskyfremstillingen.
 
Den første whisky, der bliver lanceret i The Red Collection, er The Macallan 40 Years Old. Den vil blive fulgt af The Macallan 50 Years Old og The Macallan 60 Years Old. Det er helt unikt, at The Macallan præsenterer en serie af whiskyer med så høj alder, og The Red Collection udkommer da også kun i et begrænset antal verden over.
 
Med tiden får de tre single malt-whiskyer selskab af tre endnu ældre, helt ekstraordinære flasker. The Macallan 71 Years Old, The Macallan 74 Years Old og The Macallan 78 Years Old. De er blandt verdens absolut ældste, skotske whiskyer, og The Macallan 78 Years Old er den ældste aftapning, der nogensinde er frigivet i destilleriets historie.
 
Whiskyerne i The Red Collection er destilleret for årtier siden i utroligt små kobberkedler, der er en af The Macallans kendetegn. De er modnet i forskellige nøje udvalgte egetræsfade og med tiden blevet formet og påvirket i dem. Det hele under skarpt opsyn fra flere generationer af Whisky Makers hos The Macallan. The Red Collection er resultatet af den tradition, det håndværk, den ekspertise og den tålmodighed, The Macallan repræsenterer.
 
Den seneste Whisky Maker, der har været inde over fremstillingen, er Kirsteen Campbell. Hun blev sidste år udnævnt til Master Whisky Maker hos The Macallan som den første kvinde nogensinde. Hun har færdiggjort The Red Collection, og hver af flaskerne fra de tre single malt-whiskyer, der er kernen af serien, er signeret af hende. De tre ældste flasker i serien er signeret af Sarah Burgees, Lead Whisky Maker.

"Det er et utroligt privilegium at få lov til at skabe The Red Collection, der er lavet på nogle af de ældste og mest sjældne fade. Det er det ypperste i The Macallans sortiment," siger Kirsteen Campbell.
 
"Det kan kun lade sig gøre takket være mine fremsynede forgængere, der lagde whisky på de ekstraordinære fade. Hvis ikke det havde været for dem, havde vi ikke kunnet skabe så bemærkelsesværdigt et udvalg af whiskyer," siger hun.
 
"Hver dråbe er en unik mulighed for at udforske The Macallans arv. Den utrolige elegance og det rige smagsudtryk, der er i The Red Collection, er et direkte resultat af det håndværk, den viden og de færdigheder, The Macallans førende Whisky Makers mestrer – i fortiden og i nutiden," siger Kirsteen Campbell.
 
Farven rød
 
The Red Collection er opkaldt efter farven rød, der har været The Macallans kendetegn helt fra begyndelsen. Den røde tråd begynder med Alexander Reid, der grundlagde destilleriet tilbage i 1824. På skotsk betyder Alexanders efternavn Reid 'rød', og navnet blev forbundet med det at være rødhåret. Derfra udfolder farvens historie sig.
 
I 1903 lancerer den daværende ejer, Roderick Kemp, en serie kaldet The Macallan Choice Old. Den blev mærket med et rødt tryk, så man tydeligt kunne se, at serien ikke var en del af The Macallans eksisterende sortiment. I 1980 bandt Allan Shiach, dengang bestyrelsesformand for The Macallan, et rødt bånd om destilleriets på det tidspunkt ældste frigivne aftapninger fra 1938, 1940 og 1950. Han mente, at den røde farve signalerede alder og værdi.
 
Pakket i europæisk eg
 
Alle flaskerne pakkes i en æske skabt af det samme europæiske egetræ, The Macallan bruger til at fremstille de exceptionelle fade, whiskyen modnes i. Æskerne er polstret med blødt, rødt læder fra skotske Bridge of Weir Leather, der også leverer læderpolstring til luksusbiler.
 
The Macallan har også skabt en æske, der er skræddersyet, så den kan rumme de tre whiskyer, der er kernen i The Red Collection, eller de tre ældste flasker i serien. Den er skabt i samarbejde med det skotske Method Design Studio med traditionelt håndværk og snilde. Method Design Studio er vant til at skabe særlige æsker for luksusbrands fra hele verden.

The Macallan 40 Years Old:
Pris, 70 cl: DKK 99.000.
Alkoholprocent: 48,1.

Holm & Bertung PR