Highland Park Danefæ

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Pressemeddelelse fra Holm & Bertung PR

Highland Park har skabt whiskyen Danefæ specielt til danskerne og det danske marked. Danefæ er en frugtig single cask whisky.
 
Highland Park betragter den danske specialwhisky som et danefæ. Deraf navnet. Et danefæ er en ”død mands gods” eller ”et gods uden herre.” Det er genstande fra fortiden fundet i Danmark, som ingen altså kan gøre krav på som retmæssig ejer. Hvis man finder de værdifulde og kulturhistoriske genstande, skal man i Danmark indlevere det til Nationalmuseet, som så tager vare på det. Whiskyen Danefæ er Highland Park-stifteren, den afdøde Magnus Eunsons, ”gods,” han efterlader til danskerne. Eunsons danefæ skal nydes - ikke indleveres til Nationalmuseet.
 
Highland Park Single Cask Danefæ er en frugtig whisky med noter af den skotske konfekture Butterscoth. Frugtnoter er tropiske, blandt andet ananas og kokos. Den er varm på tungen med en anelse røg. Eftersmagen er lang, sødmefuld med snert af honning og med en fornemmelse af ristede nødder. Alkoholprocenten er 64,8.

 
Whiskyen blev destilleret i 2006 og har ligget på genbrugte butt-puncheon-fade i 12 år. Den er skabt i en limited edition, så der er kun 604 flasker til danskerne.

NOTER
Aroma: Meget behagelig duft og dejlig sød. Frugtig, men med overraskende noter af Butterscotch, måske endda orkneyfudge.
Smag: Varmende og behagelig på tungen. Fyldig smagsoplevelse med en rar følelse af røg. Tropiske frugter som ananas og med smuk snert af kokos.
Finish: Lang eftersmag med frugtnoter og en fornemmelse af ristede nødder. Behaglig sødme med snert af honning og en anelse røg.

Prisen er DKK 999.
I vinforhandlere over hele landet fra 20. februar 2020.