Special Releases fra Diageo

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Pressemeddelelse: 

For 16. år i træk lancerer Diageo en samling meget sjældne og eksklusive whiskyer fra en række forskellige destillerier, hvoraf nogle i dag er lukket. Special Releases anno 2017 til Danmark består af otte whiskyer, hvoraf de tre er fra lukkede destillerier. Whiskyerne i Special Releases-samlingen er alle nummererede og er eftertragtede af såvel feinschmeckere som samlere verden over.

Verdens største producent af spiritus, Diageo, lancerer hvert år et eksklusivt og begrænset udvalg af whiskyer fra dets destillerier. Special Releases er kendetegnet ved at være vanskelige at få fat i og kun bliver forhandlet i specialbutikker, men at de samtidig også ligger på et overkommeligt prisleje. Flaskerne er individuelt nummererede og kommer oftest blot i 1.000 eksemplarer verden over. I år er der fem store gengangere, og fem nyheder på listen, men i Danmark vil blot otte af disse være tilgængelige i specialhandlen.

 

Hver whisky i den eksklusive samling er nøje udvalgt af et hold af eksperter og er omhyggeligt skabt for at give komplekse smage af høj kvalitet. Alle whiskyerne i samlingen er unikke og repræsentanter for de respektive destillerier.

Brora, Port Ellen og Port Dundas er destillerier, der nu er lukkede, og det gør, at whiskyerne er sjældne og eksklusive. Den 52-årige Port Dundas er den ældste udgave, der nogensinde har været i Special Releases, og den er samtidig også den mindste med dens blot 752 flasker på verdensplan.

På nuværende tidspunkt er det kun syv flasker, som er blevet afsløret. Den ottende flaske bliver afsløret ved en lanceringsvent som en overraskelse.

Flaskerne vil være tilgængelige i udvalgte specialbutikker d. 15. oktober 2017.


Den dyreste er en Port Ellen til 24.500,-. Den ældste er en 52-årig Port Dundas, men den koster faktisk kun 7.037,-, mens den billigste kommer fra Lagavulin og koster 817,-.

Hele Pressemeddelelsen

 

Log-på for at kommentere