Brora 40yo

I 1967 blev destilleriet Brora bygget for at opfylde behovet for at kunne levere røget whisky til blenderne. Desværre lukkede destilleriet i 1983.

Hvorfor var det så at Brora fra 1972 og frem er så specielle? Det er netop her de producerede den velkendte røgede stil som vi kender Brora for i dag. Der har indtil nu aldrig været frigivet en 40 års aftapning fra Brora og der har ikke været aftappet Brora fra 1972 de sidste 10 år.

Brora 40 Year Old er aftappet som cask strength fra et enkelt fad fra 1972.

Det er muligt at købe en af de 160 flakser der er blevet aftappet fra den 21. april 2012.

Noter:

Body: Light. Denser and pleasingly oily with water.

Palate: First impressions is of concentrated wood smoke and wood ash slowly dissipating to leave the sweetness of honey with just a whiff of liquorice. Finally you are left with a dryness fused with toasted hazelnuts. With just a drop of water the whisky becomes oilier revealing the musky notes found in the nose along with the soft coastal notes of brine & pepper. Just underneath the surface there is a cereal and would be tangy note vying against the more robust smoke, salt and toffee flavours.

Finish: Initially quite short with traces of eucalyptus & spice but then lengthened by smooth tannins and savoury smoke. With water the finish is medium to long, lingering sweet wood smoke with hints of dark chocolate.

Pris: £6,995.00

Kilde: World of Whiskies

Log-på for at kommentere

MacNiels's Avatar
MacNiels replied the topic: #30275 10 years 1 month ago
Kan se at Serge fra whiskyfun har givet den 98 point..
Om han er en smule farvet af at være Brora fan ved jeg ikke om man skal ligge noget i :-)
Men chancen for at komme til at smage denne Brora bliver vist bare ved drømmene.