Blackwood Distillery

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Et nyt destilleri ser dagens lys - Blackwood Distiller Ltd.

Det eneste sted i hele skotland hvor der endnu ikke er et destilleri, er Shetland, her åbner destilleriet i foråret 2003.
Dette er første gang at et legalt destilleri åbner på Shetland's 110 øer, og det er til trods for at de har noget af de bedste omgivelser til at drive et destilleri i. Destilleriet har planlagt at producere 40.000 enheder om året i forskellige varianter.

Hovedindgredienserne i en whisky er i tørvet, vandet og klimaet hvor whiskyen skal stå at modne.
Alle disse er optimale på Shetland.
Vandet kommer fra to kilder i den hårde granit og løber hen over tørvet, der er noget af det langsomst groende i verden.

Klimaet er også formidabelt til at lagre whisky i. Shetland ligger ved golfstrømmen og temperaturen svinger sjældet mere end mellem 5 og 15 grader året rundt.
Dette vil bl.a. gøre at de 2% "angels share" som findes andre steder ikke er nær de 2%. Herved vil whiskyen få en karakter af Islay whisky hvor samme fænomen findes.

Desuden vil destilleriet forsøge at få malten fra de lokale landmænd.

"John McDougall as Master Distiller and non-executive director states; " This place has everything going for it. You couldn-„¢t ask for a better location with the potential to be something really special""

Hvis man ønsker mere informationer omkring dette destilleri kan man skrive til Caroline Whitfield på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Destilleriets hjemmside som går i luften fredag 21. november kan findes her.