- Detaljer
-
Publiceret: Fredag, 28. januar 2022 12:04
-
Skrevet af MacNiels

Vellichor er en blended malt som består af pre-blended malt og single cask whisky. Det blended malts i denne aftapning har ligget på sherry butts og er med til at give en profil af Secondhand booshops.
"We combined these Sherry-matured stocks with bold and mature malt whiskies from the Macallan, Highland Park and Caol Ila distilleries. The aroma is highly evocative for anyone with a fondness for books; the taste evolves and intensifies as any good political thriller or historical romance should. "
I denne aftapning er der følgende: First fill bourbon fra Macallan, refill hogshead fra Caol Ila, Recharred hogshead fra Highland Park og de sherry fade med henholdsvis blended malt og blended scotch.
Vellichor er aftappet ved 44,6% og der kommer 3246 flasker af denne aftapning.
Noter (Compass Box):
Hints of leather, polished furniture and the crackling dustiness of decades-old pages on the nose. The palate is stacked with sumptuous malty notes, tropical fruit and Sherry character, with a delicate but persistent peatiness.
Kilde: Compass Box
- Detaljer
-
Publiceret: Onsdag, 26. januar 2022 11:56
-
Skrevet af MacNiels


To nye aftapninger fra Cù Bòcan er nu tilgængelig i Creation serien. Creation #3 har ligget på Moroccan Cabernet Sauvignon og North American Rye casks
Creation #4 har ligget på en kombination af Tawny Port og Cognac casks.
Cù Bòcanproduceres hver vinter hos Tomatin Distillery og er produceret på lightly peated Scottish barley.
Creation #3 har noter af: rose water, strawberry and black fig, whilst the North American Rye casks bring the exotic spice, citrus and tropical fruits to the fore.
Creation #4 har noter af: a medley of plum jam, grilled peach, stewed forest fruit, cinnamon and sweet campfire smoke.
Sales Director Graham Nicolson siger: “We are delighted to finally be able to release these two new Creations to our customers. We’re excited for all that 2022 has in store for Cù Bòcan and looking forward to opening up the world of lightly peated whisky, whilst continuing to explore unusual and intriguing finishes”.
Begge er aftappet ved 46% og er uden alders angivelse.
Prisen er henholdsvis £45 og £60 for Creations #3 og #4
Kilde: Cù Bòcan
- Detaljer
-
Publiceret: Torsdag, 20. januar 2022 14:10
-
Skrevet af MacNiels
GlenDronach frigiver den hidtil ældste aftapning fra destilleriet, en sherry aftapning på 50 år.
Pedro Ximénez og Oloroso sherry casks fra 1971 er blevet til denne aftapning. Master Blender Rachel Barrie har viet disse fade i én Pedro Ximénez cask. Ud af dette fad er der så kommet 198 flasker, aftappet ved 43,8%
Master Blender Rachel Barrie siger: "The GlenDronach Aged 50 Years is the most prestigious expression of what this timeless, richly-sherried Highland Single Malt Scotch Whisky has to offer.
At 50 Years Old, it is exceptionally rich and seductive, with mellow layers of alluring complexity. On the nose, ripe dark cherry and plum are the preludes to the harmony of rolling stone fruit, while the palate brings an exquisite overture of flavour with dense undertones of dark chocolate, tobacco, and cocoa.
It has been a privilege to be the final custodian of our oldest expression to date, passed down through generations. The result is a hand-crafted Highland Single Malt that tells a story of rare dedication, of which The GlenDronach Aged 50 Years is the rarest of them all."

Læs mere …
- Detaljer
-
Publiceret: Tirsdag, 18. januar 2022 18:33
-
Skrevet af MacNiels
En 39 års aftapning af Singleton of Glen Ord der er sat sammen af et væld af forskellige fade. Der er fade af europæisk eg der før har været brugt til port vin og rød vin, der Pedro Ximenez fade og Oloroso sherry fade.
Der er aftappet 1695 flasker af denne ved 46,2%
Der er noter af: "Sweet aromas of marzipan and sherry-soaked raisins meet the nose which moves into hints of Christmas cake and stewed plums on the palate, leading into a long and spicy finish."

Pris: £2295,00
- Detaljer
-
Publiceret: Tirsdag, 18. januar 2022 12:12
-
Skrevet af MacNiels
Teeling er kommet med en single cask aftapning til The Whisky Exchange. Det er en 29 år gammel aftapning der kun har ligget på et rum fad.
Destilleret i 1991 og aftappet i august 2021 og har udelukkende ligget på rum cask 10568 og aftappet ved 52,4%

Læs mere …
- Detaljer
-
Publiceret: Tirsdag, 18. januar 2022 11:36
-
Skrevet af MacNiels
En kedel der er i stykker, seks washbacks ude af kontrol = med ny aftapning.
"Back in 2007, a broken boiler started a chain of events that became the longest fermentation in Ardbeg’s history! Six washbacks full of liquid were heading for certain destruction! In an attempt to save them, the Distillery folk threw off the washback lids resulting in the SHARPEST, ZINGIEST and WILDEST Ardbeg whisky ever."
Fermutation er aftappet efter 13år ved 49,4% og prissat til €180. Aftapningen er kun tilgængelig hvis man er medlem i Ardbeg Committee. Den kommer ikke til Danmark men kan købes i Sverige eller Tyskland som det nærmeste.
- Detaljer
-
Publiceret: Mandag, 10. januar 2022 12:29
-
Skrevet af MacNiels
The Scalasaig er en nyaftapper der gør sig i ø-aftapninger. I hvertfald ind til videre.
Island Hopper er 4 fade med unpeated Tobermory, der er afsluttet på oloroso sherry hogsheads i 1½ år inden det er aftappet.
"The balance between the ripe yellow stone fruits, savoury nuts and maritime salinity with the richer, spicy-sweet notes from the ex-sherry casks is extraordinary."
Der er aftappet 1450 flasker af denne, destilleret i 2013 og aftappet i 2021 ved 46,5%

Læs mere …
- Detaljer
-
Publiceret: Tirsdag, 14. december 2021 11:59
-
Skrevet af MacNiels
Pressemeddelse:
Danske Martin Markvardsen er kåret som den bedste brandambassadør for skotsk whisky i verden af Whisky Magazine – og det for anden gang, hvilket aldrig er sket før.
Det internationale Whisky Magazine har kåret den bedste brandambassadør i verden, og prisen er gået til danske Martin Markvardsen, der arbejder med skotske Highland Park for Edrington.
Det er anden gang, Markvardsen modtager den fine hæder, og det er aldrig sket før, at den samme person har fået titlen to gange.
Martin Markvardsen flyttede til Skotland i 1998 og tog en uddannelse i whiskyproduktion. Efterfølgende arbejdede han på et whiskyhotel, hvor han var en del af produktionen for flere destillerier. I 2006 blev han ansat som brandambassadør hos Edrington, hvor han stadig er i dag. Han har base på Falster, men arbejder i hele verden.
I 2009 blev Martin Markvardsen indsat som Keepers of the Quaich, der et er et eksklusivt og internationalt whiskynetværk. Keepers of the Quaich har til formål at arbejde for skotsk whisky, og det er en samlet skotsk whiskybranche, der indsatte ham. I år blev Markvardsen tildelt titlen Master of the Quaich, som er den største hæder, man kan opnå, når man arbejder med whisky.
Læs mere …