Events Calendar

Flat View
By Year
Monthly View
By Month
Weekly View
By Week
Daily View
Today
Search
Search
Tomatin Whiskysmagning
Thursday, 01. February 2018, 18:00 - 21:00
Hits : 786
by Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tomatin ligger på den østlige kant af Monadhliath-bjergene og har en følelse af fjernhed omkring det.

 Ulovlige stills er en del af whisky destillationens historie i Skotland; Som et destilleringssted, ulovligt eller på anden vis, når Tomatin tilbage til det 15. århundrede, da hyrder, der førte deres kvæg over højt bjergpas til markedet på Tomatin, fyldte deres kolber fra en bæk ved Old Laird's House ved siden af de nuværende destilleri - måske forløberen til det nuværende besøgscenter!

Et formelt destilleri blev placeret på stedet i 1897, og på 315 meter over havets overflade er det en af de højeste i landet.

 I 1985 blev destilleriet genoprettet som The Tomatin Distillery Co Ltd og sikret fremtiden for whisky destillation i Monadhliath Hills. Tomatin driver nu 12 stills, og i 2007 producerede de 2,5 millioner liter.

 Al whisky destillation kræver godt vand. På Tomatin løber Alt-na Frith (Free Burn), som springer dybt inde i Monadhliath Mountains.

Dette vand kombineres med topkvalitet byg, og traditionelle teknikker anvendes i alle 4 faser af destillationsprocessen - maltning, mashing, gæring og destillation. Traditionelt har whiskyen været brugt til at give fyldninger til de store blandede whisky i Skotland, men vægten ligger nu meget på firmaets egne mærker, første klasse malt og blandet whisky, som alle har vundet store internationale priser.

 

Se mere her: http://www.vinogvelsmag.dk/arrangementer/whiskysmagning-e2e19454-87e2-47ec-83d7-c3c27c3eff97


DKK 250,00

Location C. E. Christiansens Vej 1 4930 Maribo