- Posts: 1615
- Thank you received: 4
Nye destillerier i Skotland
Det er spændende tider!
foodanddrink.scotsman.com/drink/scotland...whisky-distilleries/
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
.mest nordlige destilleri på det skotske fastland
De har åbenbart ikke hørt om Wolfburn
So at present Old Pulteney, in Wick is the furthest north mainland whisky distillery
www.heraldscotland.com/news/13873345.Pla...ores_of_remote_loch/
OK, teknisk set har Wolfburn ikke whisky før til januar; men alligevel
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
www.diageo.com/en/news-and-media/press-r...r-scotch-investment/
scotchwhisky.com/magazine/latest-news/16.../?platform=hootsuite
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
scotchwhisky.com/magazine/latest-news/16.../?platform=hootsuite
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men samtidig fjerner man også drømmen der ikke kunne blive til virkelighed, ved at det nu sker. Hvem har ikke stået foran bygningerne og sukket over at de ikke eksistere længere.
Jeg kan ikke huske om stills stadig står hos Brora, men de andre eksistere ikke længere, så med mindre de laver en nøjagtig kopi af disse + alt andet udstyr, så bliver det sikkert noget andet whisky der kommer ud af det.
Sidst men ikke mindst, så frygter jeg at hypet omkring disse er så voldsom at prisen eksplodere den da de kan udgive deres første reelle aftapning..
Men nu går der jo også lang tid inden at disse destillerier er produktions klar, så min holdning kan nå at ændre sig mange gange
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Slainteuldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men Niels har ret i, at det aldrig kan blive det samme. For de vil jo lave "craft" whisky i stedet for "bulk" whisky. De vil kæle for detaljerne, bl.a. med en fornuftig fadpolitik. Port Ellen og Brora blev jo masseproduceret og smidt i meget genbrugte og trætte fade. Og efter min mening, var det den ekstra røgede Brora, som de lavede i starten af 70-erne til erstatning for Caol Ila, der startede hypen. Og nu vil de lave let- eller mellemrøget sprit i stedet for.
Hvis man vil læse lidt videre, er der en udmærket blog her, hvor den svenske blogger David Tjeder går lidt mere i dybden med at filosofere over det:
tjederswhisky.se/reflections-reopening-brora-port-ellen/
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Produktion af whisky startede den 6. november i år.
scotchwhisky.com/magazine/latest-news/16...ry-opens-in-glasgow/
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
scotchwhisky.com/magazine/latest-news/17.../?platform=hootsuiteGlenWyvis distillery, Scotland’s first crowdfunded whisky distillery and 100% green energy-powered, is set to open tomorrow, St Andrew’s Day (30 November).
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det har været nævnt tidligere, men nu skrives der så lidt om dem igen. Det ser ud til, at de har sænket ambitionsniveauet lidt, og vil i første omgang ikke lagre whiskyen lokalt. Til gengæld vil de nu også lave Gin, men det er jo også "det nye sort" derovre
www.thespiritsbusiness.com/2017/12/whisk...lanned-for-polphail/
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvor mange der på sigt overlever bliver spændende.. Udfordringen er at der kommer en masse meget meget ungt whisky ud inden det bliver så gammelt at det rigtig bliver interessant.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
scotchwhisky.com/magazine/latest-news/17.../?platform=hootsuiteLindores Abbey distillery is set to begin its first distillation today (13 December), at what has become known as the ‘spiritual home of Scotch whisky’.
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Destilleriet kommer til at hedde The Clutha Distillery og kommer til at ligge ved River Clyde.
Destilleriet åbner engang i 2019.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.