- Posts: 4946
- Thank you received: 33
Mest for Islay entusiaster
Er der nogen der kender noget til den ?
Har set Bruichladdich med alternative fadtyper, men at Laproaigh også producerede whisky på sherryfade, vidste jeg ikke...
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ikke nok med at Laphroaig bliver sherrylagret, den bliver også romlagret
Jeg synes at kunne huske de sherrylagrede jeg har set kommer fra hhv. Douglas Laing og Signatory.
Jeg ved i al fald at den romlagrede er en Douglas Laing OMC på 17år fra fad nr. 1217. Der blev 256 flasker af det fad.
Nogen der har smagt den :
Mvh
BigMac
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Snakker vi fuld lagring på sherry/rom-fade her?Ikke nok med at Laphroaig bliver sherrylagret, den bliver også romlagret
Eller er der tale om afslutning på disse fade. DL bruger jo en gang imellem at afslutte på et andet fad, hvis det, de har købt ikke helt svarer til forventningerne. I hvert fald én af de Port Ellen vi smagte i sin tid på Stig's smagning bar præg af at være "piftet" op i et sherryfad.
Laphroaig lagrer ikke selv på sherryfade længere, så vidt jeg er orienteret. Men det kan jo være, at nogle aftappere er så gode kunder, at de kan få den lagret på sherryfade efter eget ønske.
Ellers lagres Laphroaig til egne aftapninger udelukkende på første gangs bourbon fade fra Jim Beam.
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg synes at kunne huske de sherrylagrede jeg har set kommer fra hhv. Douglas Laing og Signatory.
Vi havde for et godt stykke tid siden Laphroaig ex sherry. Så lige de gamle beskrivelser - Signatory bruger normalt "sherry cask" når det er første gang, fadet har været anvendt til whisky og "Sherry refill", når det er 2., 3. og så videre gang.
På den Laphroaig (Unchillfiltered collection) - står der "refill butts" - ikke finish, men hvad man skal lægge i den formulering .... det skal være usagt.
Slainthe
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Karl Ejnar skrev:Ikke nok med at Laphroaig bliver sherrylagret, den bliver også romlagret
Ifølge Whisky Magazine skulle der være tale om "finish" (se www.whiskymag.com/whisky/brand/laphroaig/whisky2193.html ). Puha, den kunne jeg godt tænke mig at smageSnakker vi fuld lagring på sherry/rom-fade her?
Læs smagsnoter: www.whiskyfun.com/ArchiveDecember04-2.html#271204 og her anføres det, at der er tale om 6 måneders finish.
Venlig hilsen
Kurt
Venlig hilsen
Kurt "Towle"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Fandt dette link til produktet:
www.macy.dk/default.asp?Mode=Act ... ductId=467
På den Laphroaig (Unchillfiltered collection) - står der "refill butts" - ikke finish, men hvad man skal lægge i den formulering .... det skal være usagt.
Jeg vil vove mig ud i noget her...
Mon ikke at når Signatory siger "sherry cask" så er det first fill.
Dernæst "refill butts" - den læser jeg som lagring i hele perioden på dette fad.
Til sidst "sherry refill" når det er 2., 3. og så videre gang som Flemming selv skriver...
Jeg siger ikke dette passer, kun at det er min fortolkning
Flemming:
Har du ikke gode kontakter til Signatory? Måske du kunne få dette belyst for os?
Laphroaig lagrer ikke selv på sherryfade længere, så vidt jeg er orienteret. Men det kan jo være, at nogle aftappere er så gode kunder, at de kan få den lagret på sherryfade efter eget ønske.
Glimrende ide. Lad os håbe det er tilfældet - synes det er spændende med forskellige udtryk
DL bruger jo en gang imellem at afslutte på et andet fad, hvis det, de har købt ikke helt svarer til forventningerne. I hvert fald én af de Port Ellen vi smagte i sin tid på Stig's smagning bar præg af at være "piftet" op i et sherryfad.
Et sted er det jo sørgeligt, men en Port Ellen SKAL jo reddes, ikke?
Hvordan smagte den iøvrigt?
Mvh
BigMac
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Godt gået, Kurt
/BigMac
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvorfor skal den det? Hvis den oprindeligt var lavet til blend, skulle den jo have været brugt til det i stedet for. Port Ellen var jo egentlig ikke en "stor" whisky, som de andre tørvede Islay's. Den er så senere blevet "stor", fordi destilleriet er lukket, og den stigende efterspørgsel har gjort, at alle fade pinedød skal sælges som single malt. Det har så resulteret i en (uendelig?) række af først Rare Malts, siden Annual Releases. Lur mig om ikke Diaegeo bruger de bedste fade til dette, og sælger resten til andre aftappere.Et sted er det jo sørgeligt, men en Port Ellen SKAL jo reddes, ikke?
Hvordan smagte den iøvrigt?
BTW: Den smagte overvejende af sherry, der simpelthen overdøvede alle andre smagsnoter, der måtte have været.
Refill butt er blot et specifikt (500l) fad, der har været brugt til sherry. Sherry refill er en anden betegnelse for det samme, her kan der være brugt enten hogshead eller butt (eller pungeon, men den er mere sjælden)
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Et sted er det jo sørgeligt, men en Port Ellen SKAL jo reddes, ikke?
Det var nu også ment som et "der bliver gjort alt for at Port Ellen skal komme ud som Single Malt"
Jeg har været til smagninger hvor folk valgte Port Ellen som den bedste whisky - bare fordi det var en Port Ellen! Godt eller dårligt - vi dømmer jo selv... Jeg havde de 2 gange hvor det har forekommet ikke Port Ellen som bedste whisky nogen af gangene.
Grunden til jeg spurgte om hvordan den smagte, var at jeg fik på Whiskymessen sidste år fik en Port Ellen 1982 (mener jeg) OMC som da så afgjort havde fået for meget sherry - overdøvede faktisk næsten røgen... og alt andet.
Dernæst "refill butts" - den læser jeg som lagring i hele perioden på dette fad.
Ok, dårligt forklaret af mig. "refill butts" siger noget om fadet ikke om lagringstiden fra fill til aftapning. Men vi er grundlæggende enige. Tak for den mere udførlige udredning omkring fadene.
Mvh
BigMac
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Slainthe
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Bliver det afsluttet i andet fad, bruger Signatory "Wood finish" på etiketten.
Slainthe
Flemming
Det samme gør Glenmorangie
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
God ide - bruges også af Glenmorangie, Springbank m.fl.Bliver det afsluttet i andet fad, bruger Signatory "Wood finish" på etiketten
Bare resten ville følge efter, så man var "advaret" ved at se etiketten
BicMac skrev:
Grunden til jeg spurgte om hvordan den smagte, var at jeg fik på Whiskymessen sidste år fik en Port Ellen 1982 (mener jeg) OMC som da så afgjort havde fået for meget sherry - overdøvede faktisk næsten røgen... og alt andet
Dem jeg smagte var fra 1978 og 23 henholdsvis 24 år, og sherryen dominerede totalt, her var end ikke antydning af røg/tørv
BicMac skrev også:
Undskyld - jeg misforstod dine hensigterDet var nu også ment som et "der bliver gjort alt for at Port Ellen skal komme ud som Single Malt"
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det er ikke en destelleriaftapning, men en uafhængig aftapning fra JWWW (Jack Wiebers Whisky World), en tysk importør fra Berlin.
Serien med den kunstneriske etiket hedder "Auld Distillers Collection".
Må da være interessant - hvis man er til Laphroaig.
Pris 85€ (642 dkk)
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Prøv at køb en OMC, de er til at få de fleste steder i Danmark
Dem har jeg selv ret gode erfaringer med.
Og lige en advarsel. Købte en fra "Vinmonopolet" hos købmanden i Voldby. Ikke noget at skrive hjem (eller mere) om
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.