PPM level´s on Islay whisky

More
12 years 11 months ago #23435 by Springbank21
Hej Gutter er der et sted hvor man kan finde alle ppm level ´s på alle Islay ´s OB??

mvh

Torben

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23436 by MacNiels
Jeg ved ikke om de måler ppm andre steder end i malt byggen.

Men dette siger jo intet om hvor "røget" eller "peated" en whisky er når den bliver aftappet.

Phenoler er jo også mange ting, selvom de kan måles er det ikke nødvendigvis at de kan duftes / smages.

Niels

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23437 by Macdeffe
De er nævnt både i Peat, Smoke and Spirit og I Misako's bøger. De er så vidt jeg husker ikke 100% enige

Peat levels er ca.

Ardbeg, Kilchoman 50ppm
Laphroaig 45ppm
Lagavulin, Caol Ila 35ppm
Bowmore 20-25ppm

Men niveauet varierer, bl. andet fordi destillerierne ændrer på dem, kører special batches, Ardbeg har f.eks både lavere (Blasda, Kildalton) og højere (Supernova)

Der er også tilfælde af batch variationer. Nogle destillerer bruger også både selvmaltet byg og importeret byg (typisk fra PE Maltings)

Forskelle i destillationsprocessen gør at Laphroaig skulle have den højest ppm-værdi i newmake. De ovennævnte værdier er for malten

PPM-værdien aftager også jo længere en whisky lagres, men her kan der være stor forskel fra fad til fad

Emnet er mere kompliceret som så, og der er en del mere i det end jeg lige har beskrevet her

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23438 by Duffer
Bunnahabhain (1-2)
Bruichladdich (3-4)
Springbank (7-8 )
Benromach (8 )
Ardmore (10-15)
Highland Park (20)
Bowmore (20-25)
Talisker (25-30)
Caol Ila (30-35)
Ledaig (35)
Lagavulin (35-40)
Port Charlotte (40)
Laphroaig (40-43)
Ardbeg (55)
Longrow (55)

Kilde:Whiskyforeveryone

Link: whiskyforeveryone.blogspot.com/2 ... -peat.html

"A fool and his money are soon parted"

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23439 by Duffer
Ardbeg >50 ppm
Kilchoman 20-35 ppm
Bruichladdich 10 ppm
Caol Ila ~35 ppm
Bunnahabhain >2 ppm

www.suite101.com/content/four-sm ... ay-a276237

"A fool and his money are soon parted"

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23445 by Springbank21
Til Niels: Det er nu mest for nørderiets skyld.

Men ok det er fint det tætteste er Duffer ´s indslag men er det gældende for deres standard aftapninger? 10 års ardbeg eks.

Det kunne godt være i havde kategoriseret alle whiskyerne på et tidspunkt med ppm level ´s.

Men tak for svarene alligevel er da kommet et stykke videre.

mvh

Torben

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23458 by jones
Som Niels nævner - Fenolkoncentrationen i ppm er målt i den nymaltede byg.

Koncentrationen halveres typisk under destillering og halveres igen efter ca. 10 års lagring.

Standardmålemetoden hedder colorimetry.

Bruichladdich snød voldsomt da de lavede Octomore 1 og 2 ved at bruge en anden målemetode: High Performance Liquid Chromatography som giver noget højere tal.

Ved HPLC måling var Octomore 1 på 129 ppm og Octomore 2 på 300,5 ppm. Ved standardmetoden var de på 68,2 ppm og 129 ppm.

Efter afsløringen, gik de tilbage til standardmetoden.

Disse målinger er som nævnt lavet i nymaltet byg. Ved colorimetry-måling af nydestillatet klarede Oct1 29,6 ppm og Oct2 46,4 ppm.

Har vi nørdet nok, Torben?

God påske,

Al J.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23459 by Macdeffe
Whisky 4 everyones værdier er skal nok tages med et gran salt, de går i hvert fald imod oplysninger jeg har fået, f.eks at Caol Ila og Lagavulin bruger samme malt specifikation

Highland Park er heller ikke 20ppm men noget lavere

Deres egenproduktion har en ppm værdi på 40, og bliver mixet i et forhold på 1 til 5 med importeret industrielt malt med en meget lav ppm værdi, ca. 1-2

Ifølge min hovedregning burde det give i omegnen af en ppm værdi på ca. 9-10

Men selve værdien 40 skal nok også tages med et gran salt, da de distillerier de selv ryger deres malt har en vis usikkerhed på deres produktion

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23460 by jones
Peatniveauer svinger i produktionen, målemetoderne er upålidelige og fenoler der giver "røg" kan være mange forskellige ting med forskellige duftkarakteristika.

Derfor er det her et ret nyttesløst nørderi.

Al J.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23463 by Springbank21
Jaa du har nok ret Al men jeg synes nu aldrig man kan nørde for meget, det skulle da lige være efter en 10 - 15 dram så går det for mig lidt op i røg he he he....

Men gode indspark og man bliver sgu altid lidt klogere når man spørger dette forum.

God Påske til jer alle fornøjelse at skrive med jer.

mvh

Torben

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
12 years 11 months ago #23464 by BigMac
Så tror jeg at jeg vil citere Torben på vores 'Northern Highlands'-smagning hos Karlejnar

Godt arbejde!

:lol:

/claus

So many malts - so little time...

themaltdesk.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.256 seconds