- Posts: 47
- Thank you received: 0
Highland Park fra Duncan Taylor
Highland Park Jubilæumsmalten 2006 fra Brdr. Schmidt's Vinhandel
Highland Park 10 år, 46 %
Destilleret 1996, Flasket 2006
Brdr. Schmidt overtog den 1. august 1996 butikken i Viby Centeret efter deres far. Dette 10 års jubilæum markeres på forskellig vis, bl.a. med tapningen af dette specielt udvalgte whiskyfad fra destilleriet Highland Park, der er beliggende på Orkney.
Fadet er udvalgt af Johnny & Peter Schmidt og tappet af den private aftapper Duncan Taylor & Co. Whiskyen er tappet uden filtrering, kuldebehandling eller tilsætning af nogen form for farvestof. Det er de reneste dråber lige fra fadet.
Kom & smag
Pr. fl. kr. 369,00
Bestil den på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.gladforvin.dk/default.asp?ID ... hoerer=122
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Highland Park Jubilæumsmalten 2006 fra Brdr. Schmidt's Vinhandel
Highland Park 10 år, 46 %
Fadet er udvalgt af Johnny & Peter Schmidt og tappet af den private aftapper Duncan Taylor & Co. Whiskyen er tappet uden filtrering, kuldebehandling eller tilsætning af nogen form for farvestof. Det er de reneste dråber lige fra fadet.
Jeg har lige fremhævet den sidste sætning, som vel er lidt af en tilsnigelse. Så vidt jeg kan vurdere, er der med 46% alc. ikke tale om en cask strength aftapning, og det er vel derfor nærmest falsk varebetegnelse at angive, at 'Det er de reneste dråber lige fra fadet'? I hvert fald en gedigen gang markedsføringsgas.
Men whiskyen er sikkert god nok (hvis man er til HP) - og et prisværdigt initiativ til efterfølgelse. Der må da være flere lejligheder til at lave 'sjove' aftapninger til danske forretninger, end de helt store, som eks. Michael Madsens PING-serie i anledning af hans 30-års jubilæum i branchen.
Hering
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Noget helt andet er smagen og duften. Jeg har været forbi og smage den, den dufter rigtig godt, der er faktisk en lille smule røg i den. Efter farven at dømme kunne den ha' været lageret på bourbon fad. Det man ikke kan se på billedet er at, der er kommet (så vidt jeg husker) 413 flasker af den. Men jeg synes faktisk at den havde sammen med HP sødmen en lidt rosin / dadel agtig smagt, hvilket der ofte kommer fra sherry fade. Duncan Taylor har ikke skrevet noget om fadet, kun antal flasker.
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
... med mindre at den selv er faldet til 46%.
Så har de i hvert fald været uheldige med fadet, hvis den kan dale til 46% på 10 år
Købte du en flaske?
Hering
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Når vi skriver, at det er 'de reneste dråber lige fra fadet', er det for at understrege, at denne pragtfulde maltwhisky IKKE er blevet ødelagt på nogen måde. Ingen tilsætning af farvestoffer, ingen kuldebehandling og ingen filtrering. Alle de naturlige aromastoffer er bevaret. At whiskyen dernæst er nedjusteret til 46% er så en anden snak. For det er den naturligvis. Havde den været tappet ved naturlig fadstyrke ville dette også have fremgået af etiketten med betegnelsen "
Please Log på or Create an account to join the conversation.
IKKE er blevet ødelagt på nogen måde.
Brdr. Schmidt Vinhandel
Det er nok teksten her hvor der kan være nogle der er uenige
Jeg fortrækker personligt ikke nedvandet whisky og køber det aldrig, hvis jeg kan få den samme i CS.
I øvrigt kan man kende forskellen på Whisky Galores etiketter.
Guld = CS
Kobber = 46%
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Tak for kommentarerne til vores Jubilæumsmalt fra Highland Park.
Når vi skriver, at det er 'de reneste dråber lige fra fadet', er det for at understrege, at denne pragtfulde maltwhisky IKKE er blevet ødelagt på nogen måde. Ingen tilsætning af farvestoffer, ingen kuldebehandling og ingen filtrering. Alle de naturlige aromastoffer er bevaret. At whiskyen dernæst er nedjusteret til 46% er så en anden snak. For det er den naturligvis. Havde den været tappet ved naturlig fadstyrke ville dette også have fremgået af etiketten med betegnelsen "
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Peerless serien hedder nu "Duncan Taylor."
Når Peter S. skriver "ingen kuldebehandling og ingen filtrering" holder det ikke helt. Vi skal skelne mellem koldfiltrering og en egentlig fysisk filtrering.
DT benytter ikke koldfiltrering til egen udgivelser. De ejer dog et apparat til de kunder som forlanger denne behandling.
Men der sker altid en fysisk filtrering for at fjerne træsplinter, insekter og andre partikler. Jeg vedhæfter et billede af Duncan Taylors filter.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Undtaget er vel Bladnochs / Macallans m.fl. "Sock Finish" ?Men der sker altid en fysisk filtrering for at fjerne træsplinter, insekter og andre partikler
Blackadders Raw Cask - bliver de også filtreret fysisk..?
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Raw Cask er fysisk filtreret for at fjerne ovennævnte. De lidt større fadstumper samles og fordeles ligeligt i flaskerne. Derfor er der omtrent lige meget "affald" i alle flasker.
Du havde vel heller ikke forestillet dig at nogen tappehal ville udsætte anlægget for den slags?
Blackadders filter er dog lidt mindre finmasket (0,1 mm) end det som benyttes hos Duncan Taylor og de fleste andre (0,01 mm).
(Kilder: Samtaler med Robin Tucek fra Blackadder og Mark Watt fra Duncan Taylor)
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.