- Posts: 4946
- Thank you received: 33
The Macallan Travel Range
0.5 liter The Macallan "Twenties" (Rated 93 p. af MJ)
0.5 liter The Macallan "Thirties" (Rated 95 p. af MJ)
0.5 liter The Macallan "Fourties" (Rated 94 p. af MJ)
0.5 liter The Macallan "Fifties" (Rated 93 p. af MJ)
En flaske 199,95
Alle fire 699,95 DKK
The Macallan 1841 Replica 0.7 liter 995,95 DKK
(en af mine absolutte favoritter)
www.calle-vinlager.dk/tilbud.htm
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
20: 67
30: 91
40: 81
50: 92
1841: 83
Der er da ingen der skal komme og sige at JM ikke differentierer hans pointgivning!!!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
20: 67
30: 91
40: 81
50: 92
Måske er der nogle der kender en del til The Macallan / JM herinde der kan kommentere den store forskel. Som Macallan tilbeder, har jeg nemlig lidt svært ved at forstå hvordan man kan lave sådan en dårlig whisky, at en ekspert vælger at give den 67 point, når man samtidig kan opnå 25 point mere for whisky i samme "klasse".
Det virker lidt underligt...
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
tjaaa, det viser bare hvor subjektivt disse point er. Jeg har smagt alle fire og kan sige "køb dem - køb dem", de er alle fire umiskendeligt Macallan, så hvis man er til den slags så venter dig en god oplevelse. Jeg smagte dem ikke mod hinanden, så den præcise forskel har jeg svært ved at udtale mig om, måske var her en chance for at prøve.... I øvrigt blev serien lanceret som en ren toldfri ting, derfor rejse motiverne, så det kan godt undre hvordan de kan ende hos Calle. På de første flasker, havde Macallan fået MJ til at skrive lidt snik snak, og slevføgelig også give point, hans bedømmelse er som følger:Som Macallan tilbeder, har jeg nemlig lidt svært ved at forstå hvordan man kan lave sådan en dårlig whisky, at en ekspert vælger at give den 67 point, når man samtidig kan opnå 25 point mere for whisky i samme "klasse".
Det virker lidt underligt...
20: 93
30: 95
40: 94
50: 93
The Macallan 1841 Replica kan jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke har smagt den. Det selvfølge være, at det de har kopiret aldrig har været i nærheden af Scotland. De har vist lidt problemmer med de gamle flasker..........
Per Kragh
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- redlich
- Visitor
Er der nogen der ved hvor de kan købes i DK ?
Michael
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Senere igen gik man tilbage til eksklusivt todfrit salg.
Man skal være heldig at finde en forhandler som har noget stående fra dengang den var i almindelig handel.
Al Jones
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- redlich
- Visitor
Kunne være at man skulle se og få trukket fingeren ud og komme derned...
Er der nogen der har planer om en tur til Calle inden 7. nov ?
Michael
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg er tilbøjelig til at være enig i JMs karaktergivning. 20eren er nærmest sprittet og total uden eftersmag. 30eren finder jeg også sprittet dog med lidt mere smag og kompleksitet og lidt eftersmag. 40eren kan lidt poetisk beskrives som 'dead before arrival'.
Stig
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Alle der skal til Whiskymesse, kan jo bare slå et slag ned omkring Flensborg - der er vel ikke mere end 70 km - så 45 minutter ad motorvejen, og de 4 x Macallan er inden for rækkevidde. (det skal i sagens natur være FØR man går til whiskymesse!!!)
Den første serie, som Michael Jackson bedømte kan meget vel have haft en anden udformning / smag end den senere, der er aftappet i væsentligt større målestok.
Som nævnt i anden tråd, skal man være opmærksom på, at Jim Murray måske ikke kun går efter smagen - men også om håndværket er i orden. Vi dødelige går jo nok mest efter smagen, og fanger ikke "håndværket / kompleksiteten" - det kunne jo være interessant at få Søren Nørgaard / MAC Y på banen her, da han må have "studeret" Jim Murray ´s teknik. Hvis jeg skulle komme med et bud på hans teknik, så må han bruge Nosing glasses eller lignende, fortynde whiskyen end til omkring 25%, og lade den stå i en times tid INDEN han sætter det sidste punktum i hans vurdering? Hvis man gør det, vil man for nogle whiskies erkende, at "de falder fra hinanden" - dvs at de ikke er komplekse nok / ikke vatted ordentligt.
Det er ikke noget man kan smage - men det fortæller måske noget om de produktionsmetoder, der er blevet anvendt?
Spændende debat - synes jeg - vi har gang i.
DANSK MALTWHISKY AKADEMI
Flemming Gerhardt-Pedersen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Er der nogen der har planer om en tur til Calle inden 7. nov ?
Jeg skal både til Weinquelle og Calle lørdag den 16.10., - kører hjem via Kolding til Esbjerg.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- redlich
- Visitor
Jeg PM'er dig.
Michael
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Som nævnt i anden tråd, skal man være opmærksom på, at Jim Murray måske ikke kun går efter smagen - men også om håndværket er i orden. Vi dødelige går jo nok mest efter smagen, og fanger ikke "håndværket / kompleksiteten" - det kunne jo være interessant at få Søren Nørgaard / MAC Y på banen her, da han må have "studeret" Jim Murray ´s teknik. Hvis jeg skulle komme med et bud på hans teknik, så må han bruge Nosing glasses eller lignende, fortynde whiskyen end til omkring 25%, og lade den stå i en times tid INDEN han sætter det sidste punktum i hans vurdering? Hvis man gør det, vil man for nogle whiskies erkende, at "de falder fra hinanden" - dvs at de ikke er komplekse nok / ikke vatted ordentligt.
Jim Murray putter aldrig vand i whisky ligegyldig alkoholstyrke osv. Han mener, at der er vand nok i og betragter det vist nærmest som en dødssynd.
Stig
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"Det eneste du må komme i et glas maltwhisky er mere maltwhisky."
Fra mit Jim Murray interview til Malten:
"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jim Murray putter aldrig vand i whisky ligegyldig alkoholstyrke osv. Han mener, at der er vand nok i og betragter det vist nærmest som en dødssynd.
Det viste jeg faktisk godt - men glemte det i farten.
Det er måske dér forskellen mellem andre "nosere" og Jim Murray skal findes???
Slainthe
Flemming
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Senere igen gik man tilbage til eksklusivt todfrit salg.
Har du nogen anelse om hvorfra Calle har deres flasker fra???
Per Kragh
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Har du nogen anelse om hvorfra Calle har deres flasker fra???
Mit bud;
Calle (og andre) velorganiserede grænsebutikker, benytter ofte parallelimport.
F.eks polsk Coca-Cola og slik. Med stor sandsynlighed, er der også tale om parallelimport her, og man skal ikke undervurdere de muligheder og forbindelser disse købmænd har. Flere af dem har været i branchen over 30 år.
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.