Kincaple lowland single malt 10års

More
18 years 6 months ago #1266 by walter
HJÆLP, har lige købt denne fætter i Frankrig,
Den er distillert på Invergordon distillers, Leith, soctland.

ER der nogle der ved noget om den ????

Walter..

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 6 months ago #1267 by arvele
Her forsøker produsenten seg med litt forvirrende opplysninger.

Invergordon Distillery ligger nord for Inverness, og svært langt fra Lowland-regionen. I tillegg så er Invergordon en grain-destilleri, ikke et maltdestilleri.

Det er selvfølgelig eieren av Invergordon Distillery som står bak dette produkter, og det er Whyte & Mackay. Hvilket destilleri det er får vi vel aldri vite, men siden det ikke er så mange gjenværende Lowland-destillerier så kan man gjette litt. Der er da en av disse:
Rosebank, Bladnoch, Glenkinchie, Auchentoshan eller Littlemill.

Kincaple er navnet på en liten landsby i Fife (nær St. Andrews)

Arve M Lervik
Norsk MaltWhisky Lag
www.nmwl.no

> Quidquid latine dictum sit altum viditur <

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 6 months ago #1268 by stig
Kincaple havde faktisk et destilleri indtil begyndelsen af 1800-tallet. Denne whisky er dog ikke fra destilleriet, men fra et af de destillerier, som Arve nævner. Whiskien indgår i Invergordens serie 'Malts of Scotland', som alle bar forhistoriske destillerinavne.

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 6 months ago #1285 by walter
Så er spørgsmålet, hvad er det så for en Whisky der er i flasken! ,og kan den kaldes kincaple hvis den ikke er der fra??
og hvilken whisky har Invergordon brugt.
Kan de have fyldt hvad som helst på flasken???

hilsen Walter

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 6 months ago #1289 by dmwa
Nogle garvede whisky-freaks vil måske erindre det blæst der stod om Cardhu, da de ændrede deres Single malt til en pure / vatted malt, da de ikke kunne frembringe nok modnet Cardhu whisky, og derfor "var tvunget til" at bruge whisky fra andre destillerier - og man derfor måtte ændre betegnelsen fra at være Single til pure / vatted malt.

Siden da er den skotske whiskyindustri gået i tænkeboks - og ovenstående eksempel er jo endnu en god grund til, at man skal få ryddet op i, hvad man må - og hvad man IKKE må.

Hvad er en Kincaple - så vidt jeg er orienteret, står der single malt på etiketten? Hvis der gør det, er det jo endnu mere kritisabelt, da man jo så vil foranlediges til at antage, at der er tale om whisky fra Kincaple.

Et af forslagene til en ny "lov" blandt producenterne af skotsk whisky er, at man kun må kalde whiskyen "single", hvis den kommer fra det destilleri, der er angivet på etiketten. En del supermarkedskæder har jo deres egne "destillerinavne" - og her kommer man naturligvis i en kommerciel konflikt.

Hvad resultatet bliver af de nye overvejelser i den skotske industri vil den kommende tid vise - men i dag har vi jo allerede en del problemer - udover ovenstående - for en pure whisky - er det en single eller vatted?

Begreberne "single" (whisky fra ét destilleri) og vatted (sammenblanding af flere maltdestillater) er jo ret klar - men pure malt betyder jo blot "ren" maltwhisky. Før i tiden brugte de fleste destillerier begrebet "pure" om deres maltwhiskies - men da vatted malts begyndte at dukke op, definerede man det yderligere ved at kalde whiskies fra ét destilleri for Single malt. Man "glemte" bare i farten at slette begrebet "pure" - og det slås vi så stadig med.

Så - der er noget at arbejde med for den skotske whisky-industri.

Som et lille ps: Nu er det jo ikke så ømtåleligt, hvilken whisky der er i flasken - det er mere ømtåleligt, hvilken whisky, der var i Macallans gamle flasker, som de nu har lavet replica ´s af....


Slainthe

DANSK MALTWHISKY AKADEMI

Flemming Gerhardt-Pedersen

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 6 months ago #1290 by arvele

Kan de have fyldt hvad som helst på flasken???


Så lenge det står Lowland på flasken så er det en Lowland-whisky, men hvilken vil vi neppe få vite - med mindre Whyte & Mackay bestemmer seg for å opplyse oss.

Arve M Lervik
Norsk MaltWhisky Lag
www.nmwl.no

> Quidquid latine dictum sit altum viditur <

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 6 months ago #1291 by walter
I mine øre lyder det lidt som for 35euro SNYD OG BEDRAG??

hilsen walter

ps jeg tror jeg vil drikke den med jolly cola, i ren protest..

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 5 months ago #1372 by karlejnar
Interessant debat.
Hvad så med Longrow og Hazelburn? De produceres jo på Springbank, må de så heller ikke hedde single?
Longrow kan måske forsvares ved, at Springbanks aftapningshal er, hvor Longrow destilleriet lå, mens Hazelburn lå et andet sted i Campbeltown.

Og hvad med Kilkerran single malt, som laves på det nyåbnede Glengyle Destilleri?

Og så er der jo vores kære Port Charlotte og Octomore, som Bruichladdich laver.
Igen kan Port Charlotte single måske forsvares med, at den lagres i Port Charlotte destilleriets gamle lager, men Octomore lagres samme sted og ikke på Octomore farm.

Ja eksemplerne er mange, der kommer også i fremtiden en tørvet Edradour, som kaldes Ballechin efter et nedlagt destilleri i nærheden.

Det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af det.

PS: Walther, jeg kan godt forstå, hvis du føler dig snydt, men ligefrem at hælde Cola i den, synes jeg er en smule blasfemisk.

Det kunne jo være, det var en Bladnoch eller Rosebank.

Slainte
Karl Ejnar

Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke ;-)

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
18 years 5 months ago #1373 by dmwa
Godt set Karl Ejnar!

Den store forskel på Whyte & Mackays aftapninger er, at vi ikke aner, hvad der er i flasken - udover at det er en single Lowland.

Kilkerran (efter en kirke i Campbeltown hvis jeg husker rigtigt) skulle jo have heddet Glengyle - Springbank Distillers havde købt de oprindelige bygninger - men navnet er købt af en anden destillerigruppe - og de ville ikke "forære navnet væk" - og derfor bliver man jo nødt til at give whiskyen et nyt navn - men at det er produceret på det oprindelige Glengyle Distillerys grund, kan ingen tage fra den.

De 2 andre - ja, nu klapper fælden.... De bliver jo fysisk produceret på Springbank Distillery - men med de opskrifter, som blev brugt oprindeligt på de respektive destillerier - og da der er en væsentlig forskel i smagen - ja, så er det jo "naturligt", at man kalder den noget andet end Springbank. På den måde kan man jo også forsvare, at Campbeltown fortsat er en selvstændig whiskyregion....

Det samme forhold gør sig gældende med Bruichladdich og Edradour - vi ved hvor det kommer fra, men da forskellen er så markant, ønsker producenten ikke at forbrugeren skal undres over den store forskel, hvis alt hed Bruichladdich. Edradours er jo "kun" destilleret - vi ved jo reelt ikke, om den bliver aftappet som Ballechin.

Ardbeg har jo også en unpeated maltwhisky - Kildalton - som aldrig bliver aftappet som single malt - men hvis den nu skulle blive den en dag - hvad så??? Den destilleres på Ardbegs kedler - men afviger jo væsentligt i smagen - da malten ikke er røget, som Ardbegs normalle produktion er det.

Nu ved jeg, at Kildalton er blevet brugt i en af Ardbegs aftapninger sammen med noget gammelt, meget røget Ardbeg - men den blev solgt som Ardbeg single malt - er det så det? Eller er det rent faktisk (reelt) en vatted / pure malt? Hvis man skal følge ovenstående skelen mellem Hazelburn / Longrow / Springbank???

Se nu bliver forvirringen blandt forbrugerne total - og det er vel netop det, som industrien forsøger at undgå ved at bruge forskellige navne til deres produkter.

På samme måde som ARLA kalder det for sødmælk, letmælk, ymer etc - for at vi ikke undrer os over, at sødmælken er syrnet, fordi den nu er lavet på en anden måde. Måske ikke det bedste eksempel - men for at sætte tingene lidt i relief...

Slainthe

DANSK MALTWHISKY AKADEMI

Flemming Gerhardt-Pedersen

Jeg ved ikke hvor meget vi skal tænke over det -

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.186 seconds