- Posts: 381
- Thank you received: 12
Balvenie TUN1401 batch 8
Det lyder superfedt, lad os håbe det lykkes.
Tusind tak for tanken og forsøget.
Vi ses på fredag, vi ringer lige sammen om tidspunkt

Slàinte Uldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.

Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.


Jeg bliver sku aldrig den store bourbon fan, det er lige som med rum, det smager af sukker og karamel uden de store nuancer og smagsoplevelser

Så nu får jeg hele Rum og Bourbon verdenen på nakken

Slàinteuldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.

Steffen
PS Jeg har ikke plads til skotsk whisky i kufferten når jeg har været i USA, og den er typisk også fyldt før jeg tager afsted med reservationer

Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.

Må din kuffert være fyldt med nye ting du endnu ikke har smagt

Vi ses jo snart igen til en god S. Malt smagning et eller andet , hvad det angår favnet du lidt bredere end undertegnede, som er top single malt og Balvenie fan

Slainteuldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.
som er top single malt og Balvenie fan
Er det så nu man skal sige at så er du også favnende over over to forskellige ting

Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Er det en smagning jeg er gået glip af, eller er det bare en samling

God weekend.
Slainteuldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.

Slainteuldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Den er angivet til "Mit Farbstoff".
Kan det virkelig passe at man farver en whisky til en så smal målgruppe, som næppe billiger dette?
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
En underlig praksis, kan vi hurtigt blive enige om.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ja men det er jo ikke en særlig brugbar oplysning vel? Det svarer til at sige, at alle destillerier lagrer deres whisky på egetræsfadeJeg snakkede med en destillerimedarbejder fra glenfiddich sidste år og han sagde, at ALLE destillerier brugte karamel!

I virkeligheden er det jo noget mere nuanceret. Egetræsfadene er lavet af forskellig slags eg, der har været forskelligt indhold i før, de er mere eller mindre brændte i overfladen, osv
Det samme med karamelfarve. Nogen bruger meget af det, og i stort set alle aftapninger. Nogle bruger kun lidt af det til at justere farven med, og ikke nødvendigvis i alle deres aftapninger. Andre igen, desværre stadig et fåtal, bruger det slet ikke.
Jeg har fået et lidt afslappet forhold til karamel på mine "gamle dage"

Jeg går mere op i om whiskyen er koldfiltreret, da jeg mener det har større indflydelse på smagen end karamelfarve

Mht Tyskland (og vist også Danmark) er der krav om, at det skal angives på etiketten. Da man åbenbart ikke altid kan være sikker, skriver man det på for en sikkerheds skyld. I virkeligheden var det jo bedre om man skrev som på andre varer: "Whiskyen er aftappet på et anlæg, hvor der også anvendes karamelfarve i andre aftapninger" Men det går burokraterne jo nok ikke med til

Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke

Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg går selv efter det, da jeg ser det som et tegn på kvalitetsbevidsthed fra brænderiets side.
Men kunne man smage forskel i en blind-test?
Horst Lüning fra whisky.de har lavet et forsøg hvor 24 ikke kølefiltrerede flasker er blevet kølefiltreret og sammenlignet med den ikke kølefiltrerede original. I alt over 1000 prøver, testet af over 100 erfarne whiskynydere.
Jeg har ikke hørt om nogen mere seriøs undersøgelse af dette.
Konklusion: Den erfarne whisky forbruger kan ikke smage forskel.
Hvis man er lidt kyndig i det tyske sprog, er der her et link til hans 17-18 minutter lange og ret grundige video:
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det korte af det lange her er, hvis der ikke er nogen eller i al fald en beskeden forskel, hvorfor så overhovedet koldfiltrere? Jo det er ikke for smagens skyld, men rent kosmetisk, for at man kan putte mere vand i uden at den bliver "grumset". Når de så har vandet whiskyen ned til 40%, så er de nødt til at tilsætte farve, ellers tror en almindelige forbruger, at der er noget galt med whiskyen.
Derfor foretrækker jeg ikke-koldfiltreret whisky på eller over 46% abv

Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke

Please Log på or Create an account to join the conversation.
Koldfiltrering er en unødvendig proces ved whisky der typisk nydes neat eller med en smule vand.
Den højere ABV bærer også efter min mening mere smag med sig.
Ved en "on the rocks" whisky kan der der selvfølgelig en kosmetisk grund.
Men jeg tror at producenter der satser på kvalitet og gør sig umage også bruger "ikke koldfiltreret" og "ingen farve tilsat" som et kvalitetssignal. Så når disse whisky'er smager godt, så er det nok i al overvejende grad fordi de grundlæggende er godt lavet og lagret på gode fade.
Jeg tror ikke at en dårlig whisky er ret meget bedre uden koldfiltrering eller at en god whisky er ret meget dårligere med koldfiltrering.
Men ja, lad os da endeligt opfordre producenterne til i større omfang at droppe både kølefiltrering og E150.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg snakkede med en destillerimedarbejder fra glenfiddich sidste år og han sagde, at ALLE destillerier brugte karamel!
Ja, sikke en løgnhals du mødte der
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Ved en "on the rocks" whisky kan der der selvfølgelig en kosmetisk grund.
Det kosmetiske er ikke kun i glasset "on the rocks".
Jeg fik engang leveret en flaske Tormore som havde ligget i en bil i frostvejr og da den blev leveret var der et hvidt "fedtlag" i flasken op ad flaskens inderside. Lidt som svinefedt der bruges til fedtkager. Efter den stod og fik stuetemperatur forsvandt "fedtlaget" fra flasken. Den smagte i øvrigt fint.
Please Log på or Create an account to join the conversation.