Lær om bourbon hvor?

More
2 years 5 months ago #33680 by DanielChristensen
Nu har jeg længe koncentreret mig om skotsk, irsk og japansk whisk(e)Y, og synes tiden er til at være kommet til amerikansk whiskey. Én ting er at smage der ud af, men jeg kunne også godt tænke mig at læse noget omkring de forskellige former for amerikansk whiskey.

Nogen der kender nogle gode steder på nettet hvor man kan læse mere om dette, eller hvor man kan downloade bøger om emnet?


På forhånd tak.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 5 months ago #33683 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Lær om bourbon hvor?
Chuck Cowdery's bøger fås som e-bøger. De er gode og billige www.amazon.com/dp/B00MNWKS1Y

Hans blog er også en rigtig god kilde til information

chuckcowdery.blogspot.dk/

Sku skriver også interresante ting, men det er ikke alt der er om bourbon

recenteats.blogspot.dk/

På facebook er der mange sider om bourbon. Den her er nok den bedste når et kommer til info

www.facebook.com/groups/BourbonNews/?fref=ts

Vi har også en side for danske bourbonentusiaster der er knap så aktiv

www.facebook.com/groups/bourbondanmark/?fref=ts

Jeg har også skrevet lidt om bourbon på min egen blog, men det er mest lidt spredte hagl

danishwhiskyblog.blogspot.dk/search/label/Bourbon

En anden god side, der dog mest er anmeldelser er: www.lawhiskeysociety.com/

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 5 months ago #33684 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Lær om bourbon hvor?
Og siden på Wikipedia er her:

en.wikipedia.org/wiki/Bourbon_whiskey

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 5 months ago #33688 by DanielChristensen
Tak Steffen

Så må vi se om jeg ikke kan blive lidt klogere :-)

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #33785 by DanielChristensen
Kan det passe at amerikansk Single Malt, ligesom Bourbon, SKAL ligge på friske fade og at der ikke er nogle regler omkring hvor længe det skal lagre?

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #33787 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Lær om bourbon hvor?
Ja

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #33788 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Lær om bourbon hvor?

‘‘Bourbon whisky’’, ‘‘rye whisky’’,
‘‘wheat whisky’’, ‘‘malt whisky’’,
or ‘‘rye malt whisky’’ is whisky produced
at not exceeding 160° proof from
a fermented mash of not less than 51
percent corn, rye, wheat, malted barley,
or malted rye grain, respectively,
and stored at not more than 125° proof
in charred new oak containers; and
also includes mixtures of such whiskies
of the same type.


Men reglen overholdes ikke altid i praksis. Nogle destillerier aftapper "Single Malt" (some ikke er reguleret) hvor der bruges ex-sherry/ex-bourbon

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #33790 by DanielChristensen
Ja okay, det gør jo ikke ligefrem tingene nemmere at forstå :-)

Er der så overhovedet nogle regler de reelt bør følge??

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #33791 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Lær om bourbon hvor?
Ja, whisky i USA er ligeså reguleret som i EU, for at sikre produkterne. Men whiskytyperne der bliver fremstillet er bare meget mere mangfoldige og nogengange så dækker de gældende betegnelser (regler) bare ikke de whisky typer der bliver fremstillet. Der er ikke en stor tradition for at lave 100% malt whisky og når destillerierne bevæger sig uden for de traditionelle whisky typer så kan etikketterne godt bevæge sig ind i en gråzone. Men det skyldes typisk at producenten forsøger at være så beskrivende som muligt. Egentligt burde en malt whisky der har været på genbrugte fade betegnes som "Whisky made from malt", men hvis det hedder "Malt Whisky" så er det friske fade

Det forvirrende kommer af at EU og USA har hver sin definition af Malt Whisky. Men da malt whisky indtil for nylig ikke rigtigt blev lavet i USA, så var der aldrig rigtigt nogen der tænkte over det. Men med alle de små destillerier der skyder op i USA (De er nok over 500) og hvor nogle læner sig opad Skotlands produkter så skal man lige sørge for at twiste sin etiket rigtigt

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #33792 by DanielChristensen
Hehe, ja okay! Så deres malt whisky følger faktisk bare de samme regler som bourbon/rye/osv?

Tak for altid hurtigt og fyldestgørende svar!

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
2 years 3 months ago #33793 by Macdeffe
Replied by Macdeffe on topic Lær om bourbon hvor?
Ja

Generelt er amerikansk whisky baseret på mashbills, inkl. malt whisky

Steffen

Self-Styled Whisky Connoisseur

danishwhiskyblog.blogspot.com/

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.084 seconds