Whiskymessen
MacLars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg fik dog ikke smagt helt så mange af de rigtig gode whiskyer, som jeg havde planlagt. Noget af det mere interessante, jeg fik smagt var de tre designerwhiskyer fra Compass box. Meget spændende at en grain kan smage så godt og intenst...
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg gik mest efter for mig ukendte whiskyer, og ramte derfor ind i en stak udenlandske (hermed menes: ikke skotske), og lur mig om jeg ikke er ved at få smag for bourbons. Her syntes jeg specielt godt om Knob Creek 9 års, som efter min mening havde en fantastisk eftersmag, sød og nøddeagtig - hvilket åbenbart lige er noget for mine smagsløg for tiden.
MacNiels og jeg deltog også i en MasterClass - som desværre ikke var ret godt besøgt, 10-12 højst! - med Michael Urquhart fra Gordon & MacPhails, hvor vi smagte en række af deres aftapninger og hørte lidt om deres historie, her smagte vi bl.a. en Strathisla fra 1967 (aftappet 2002), den var bestemt heller ikke værst!
Det var lidt kedeligt at MasterClass'ene var så dårligt besøgt at de var nødt til at give de sidste billetter væk gratis, det var jo ikke dyrt at deltage: 50 kr. Man følte sig lidt snydt når man selv havde betalt for billetten, og de så blev uddelt gratis - men skidt med det, det var jo en god oplevelse alligevel!
MacLars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Om formiddagen var det rigtigt behageligt at være der. Eftermiddagen var tæt på at være ubehagelig.
Generelt vil jeg sige, at kvalitetsniveauet af de udskænket whiskies var meget højt, så jeg håber, at man har sat pris på dette.
Det var også dejligt, at der var røgforbud i den store hal. Alt andet er vel også uforsvarligt, med alle de mennesker.
Jeg ser et par punkter hvor arrangørerne har nogle udfordringer:
- bedre plads og toiletforhold
Kan løses med en større hal eller færre gæster og toiletvogne udenfor.
- flere udstillere
Udstillerne gjorde det uden undtagelse godt. Men der var da en del mærker, som ikke var repræsenteret. Se jer om i Europa. Andre messer er meget bedre repræsenteret. Flere udstillere vil muligvis også kunne hjælpe på trængslen, da mængden vil blive fordelt over flere stande.
Under forholdene klarede NBOerne det flot endnu en gang.
Stig
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- MacChristensen
- Offline
- Elite Member
- Posts: 276
- Thank you received: 0
jeg var der også om eftermiddagen, og jeg har også nogle punkter, men først et stort chadeau til NBO som har gjort et stort stykke arbejde, men også til alle udstillere, som gjorde et kanon godt job, da der altså var knald på ved alle stande!!! men, og der er et par...
Alt for mange mennesker - man skulle tro det er blevet lidt for "kommercielt" for NBO, at sælge så mange billetter om eftermiddagen, det var altså for meget af det gode.. Hvis man skulle fra den ene ende af hallen til den anden, var det hurtigere at gå udenfor, og ned i den anden ende, end at gå gennem hallen... Så NBO - større hal eller mindre antal billetter næste gang - tak.
Grundet de mange mennesker, var man også nødtil at planlægge sit toiletbesøg ca. 15-20 minutter før man skulle - først 5-10 minutter for at komme ud til toiletterne og derefter kø derude...
Dårlig info til de besøgende. Jeg syntes alt alt for mange af de besøgende troede det var den lokale bar de var kommet ned i. Når de var kommet frem til "disken", så blev man bare hængende, istedet for at få sin dram, og herefter træde 5 skridt baglæns, og så lade andre komme til, hvilket var et STORT irretationsmoment for mange - og det er ikke kun et opråb til NBO men også til dem der var på messen, til at udvise lidt "kø-kultur"...
Men alt i alt en god messe med en masse god whisky, men med alt for mange mennesker - det var min mening.
Slainte,
Mac C
Slainte,
Jesper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Dog var jeg noget overrasket over at Murray McDavid masterclassen var en Bruichladdich smagning, og ikke en gennemgang af deres egne produkter... 1970 udgaven var dog uforlignelig - jeg har aldrig smagt en Bruichladdich, der i den grad smagte af mint og Eucalyptus - Meget spændende, især fordi jeg ikke normalt er ret vild med Bruichladdich produkter...
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- MacChristensen
- Offline
- Elite Member
- Posts: 276
- Thank you received: 0
Den messe var jo helt fantastisk til den messe. Især den store skattekiste, som undertegnede vandt var jo helt forrygende
quote]
Hejsa
hvad var der egentlig i den kasse ??
Slainte
Mac C
Slainte,
Jesper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
1 Flaske Wisers Deluxe (?) - ikke særlig spændende Canadisk whiskey
1 Flaske Redbreast - genial Irsk whiskey, nærmer sig kraftigt Green Spot, bare lidt lettere.
1 Flaske Cardhu - tjaeh ikke min favorit, men det er jo malt
1 Flaske Glen Moray - den bedste whisky jeg har smagt til under 130,-
1 Flaske Linkwood 1987 Whiskymesseaftapning - den har jeg ikke smagt...
Derudover:
6 blå (?) blindsmagningsglad - hvis man skulle få de lyster
1 lille fin vandkande
2 whiskymesse T-shirts
2 billetter til whiskymesse på Sjælland
1 V.I.P. medlemsskab
Ikke et helt ringe udbytte for den nette sum af 25 kroner...
Whiskyskabet skal i hvert tilfænde udvides, hvilket kæresten nok ikke er helt tilfreds med
Maclars: Det var ærgerligt - eftermiddagen blev nemlig ret hyggelig, tilgængæld gik vi tidligt i seng Jones Octomore i toget var nu heller ikke at kimse af - tror stadig mit glas lugter ganske kraftigt af røg...
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Men ellers er det et særsyn at se farvede glas til blind-smagning af whisky - det bør være nosingglas, så man kan opfange de mange aromastoffer, som drikken gemmer på.
Slainthe
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg var med til messen om eftermiddagen, og synes igen det var et forrygende arrangement, men som Flemming fra DMWA skriver andetsteds, så kunne det godt blive endnu bedre.
Jeg blev noget overrasket da jeg så den enorme kø, der var uden for hallen. Jeg havde faktisk forventet at der ville være færre folk til messen i år. Så jeg er helt enig med Stig i at der var for lidt plads (igen). For min skyld kan billetprisen godt få en stigning igen, hvis vi kan få en anelse mere plads inde i hallen. Vi slap dog for alt den masen, der var sidste år i forbindelse med time-maltene.
Vi deltog i en MasterClass med Murray McDavid, med deres egne aftapninger. Det var en fornøjelse at deltage, og selvom vi sad der i en time føltes tiden alt for kort. Hvis der skulle være nogen derude der overvejer at deltage i en sådan masterclass (uanset med hvem) så gør det !!
Jeg tror det er svært at fylde op ved de masterclasses der var, simpelthen fordi der var for mange. 5 om formiddagen og 6 om eftermiddagen ??
Jeg ved ikke om arrangørerne skyder sig selv i foden som DMWA skriver (i en kommentar andetsteds) Jeg har deltaget i 4 af de 5 afholdte messer (jeg missede KB-hallen). Jeg har haft venner og bekendte med, der har meget varierende kendskab til whisky. 3 af dem har jeg dannet en lille forening med hvor vi køber lidt dyrere whisky sammen, som vi kun drikker i samlet flok. Andre er begyndt at have single malt stående i skabet derhjemme uden at have vidst at den slags overhovedet eksisterede.
Messen er nok lidt et drukgilde for nogen, men efterveerne er ikke nødvendigvis negative efter min mening.
Til sidst en stor tak til NBO folkene, for at have skabt en dansk whiskymesse.
granly
Please Log på or Create an account to join the conversation.
For ikke at afspore diskusion om, hvorvidt Whiskymessen skyder sig selv i foden - så lad mig understrege, at alle deltagerne sikkert har haft en forrygende oplevelse - og at man på denne baggrund ikke skal være nervøs for, at Whiskymessen skyder sig selv i foden - ingen tvivl om, at deltagerne har haft en forrygende dag - bortset fra trængslen - og at de vil komme igen. Mine betænkeligheder/bekymringer går på, hvorvidt Whiskymessen kan blive ved med at tiltrække udstillere på de betingelser, som arrangørerne opstiller - og ikke mindst som deltagerne forventer.
11 Masterclasses - til 2.000 deltagere. Hvis jeg deltog på en whiskymesse som besøgende, så var et af hovedformålene da at møde nogle, der kunne berette om produktet med liv og sjæl - og det kan man på en Masterclass - men det er åbenbart ikke derfor man går til Whiskymesse? - det bevidner deltagerantallet på Masterclass´ene jo om!
Det ville jo være som at tage på Whiskyrejse i Skotland, købe en flaske whisky i den lokale shop, sætte sig foran en bænk udenfor destilleriet, og drikke whiskyen, mens man så på destilleriet - måske lidt skarpt trukket op, men så tror jeg, at man forstår, hvor jeg vil hen!
Dette er min personlige mening, og ikke nødvendigvis et udtryk for Dansk Maltwhisky Akademi´s holdning, hvis vi lige skal have det med også....
Slainthe
Flemming Gerhardt-Pedersen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det ville jo være som at tage på Whiskyrejse i Skotland, købe en flaske whisky i den lokale shop, sætte sig foran en bænk udenfor destilleriet, og drikke whiskyen, mens man så på destilleriet - måske lidt skarpt trukket op, men så tror jeg, at man forstår, hvor jeg vil hen!
Hørt
Stig
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- whiskyconsult
- Offline
- Elite Member
Martin
Martin Markvardsen
Senior Brand Ambassador
Highland Park & The Macallan
Please Log på or Create an account to join the conversation.
"Vi har tidligere oplyst at den kommende messe i KB-Hallen er den 27.marts 2004, dette kan desværre ikke lade sig gøre da flere at vores udstillere skal deltage i en anden messe samme uge. Vi arbejder på højtryk for at finde en ny dato, som ikke falder sammen med andre events. Personer, som har købt billetter til KB-Hallen, bedes henvende sig via mail."
MacLars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Lige en stor tak til Martin, fordi du henledte min opmærksomhed på den meget spændende Caol Ila. Det var jo næsten som at smage en af "peat-monsterne" nede sydfra.
Dog blev der lidt trængsel, da klokken nærmede sig 2, men heldigvis stoppede man så for udskænkning, så der også lige blev tid og plads til at handle lidt ind.
Jeg deltog også i masterclass med MMcD, men var nu forberedt på at det udelukkende var "laddie'er". En god og velbesøgt masterclass, der var næsten fyldt. Lidt ærgeligt, at tiden blev lidt for kort til sidst. En time går nu hurtigt, vi kunne godt have brugt lidt mere tid. Men vi fik jokeren - en uforlignelig "1970" i vort medbragte glas, så vi kunne tage den med derfra, til en stillle nydelse.
Det er jo ikke så godt, hvis de andre masterclass'er ikke var fyldt op, men måske var der også lidt for mange. Det er også lidt underligt, at en af dem er 3 gange så dyr, og så med kun 3 flasker!
På hjemmesiden havde de ellers opfordret til at reservere billet til masterclass, inden de blev overtegnet, men det var måske snarere salgsgas end realiteter. Eller havde folk meldt sig til, og så ikke gidet deltage alligevel.
Med hensyn til pladsen, så kunne man jo bare have fordelt standene i de 3 haller. Hal 2 var næsten tom meget af tiden, og vor ven Bill måtte underholde en lille forsamling. Hal 3 var lidt bedre besøgt, måske fordi det var her, der måtte ryges. Meget passende, at cigar-standen så var placeret her.
Kan godt forstå og også godt dele lidt af bekymringen for messens fremtid, især i lyset af lidt mere "kaos" om eftermiddagen. Men det må vel være udstillerne der vurderer, om de får nok ud af det. Men at messen også er med til at "fange" nye whisky-nydere ind i folden, må jo siges at være positivt.
Jo mere salg af kvalitetswhisky, og jo mere interesse, jo bedre muligheder skulle der være, for at få endnu bedre og spændende aftapninger til landet.
Karl Ejnar
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- redlich
- Visitor
Umiddelbart vil jeg også tro at der var færre udstillere med ved denne messe end de foregående, hvorfor ?? Er det blevet for meget for nogen ??
Dette er ikke kun ment negativt, alt i alt syntes jeg det var en god messe, og jeg er glad for at have deltaget igen, men jo, det kan gøres bedre
Slainthe
Michael
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- MacBrøndt
- Visitor
Mine forventninger var helt klart, at der denne gang ville være mere plads i hallen (grundet de højere billetpriser i forhold til tidligere). MEN allerede udenfor hallen kl 15, blev de forventninger (og forhåbninger) skudt gevaldigt i sænk - folk stod i kø et godt stykke ud på vejen. Ventetiden føltes dog ikke så lang, man var i godt selskab og der var jo noget godt i vente.
Indenfor var der proppet med mennesker, vi var åbenbart ikke de eneste, der havde eftermiddagen fremfor formiddagen. Det forløb dog nogenlunde, men man kunne ikke lade være med at spekulere på om messen var blevet for kommerciel.
Flere episoder ved de forskellige stande understregede også, at det ikke var alle, der var kommet for at få en whiskysnak el smage bestemte aftapninger.
Det virkede lidt som om nogle personer troede de var kommet ned på den lokale, hvor der i dagens anledning var fri whisky.
Folk blev stående ved standen med deres dram i hånden, uden at trække tilbage så dem bagved kunne komme til . Et sted oplevede jeg, at udstilleren spurgte en åbenlys temmelig beruset herre (kl var kun ca 1630), som stod og rakte sit glad frem om "han vidste hvad han skulle smage" - hvortil manden replicerede "er det ik' ligemeget, bare det er alkohol!!??" :shock: . Jeg tror jeg var lige så forarget som udstilleren. .......det var en Balvenie Islay Cask 17y, som jeg personligt havde set frem til at smage for første gang....
Men uanset ovenstående var messen super .
For at gøre den perfekt skulle man 1) gøre toiletforholdene bedre, 2) færre mennesker (fx hæve prisen yderligere :/, eller tokens - som anført af REDLICH i ovenstående - systemet er blevet brugt ved fx ølmesse, så man indirekte betaler for det man drikker), 3) flere udstillere ; der manglede en del mærker i år
Mht Master-Class kan jeg også kun sige: Gør det!! Jeg var til Murray McDavid, hvilket var ganske enestående.
MacBrøndt
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Øh ikke for noget, men Bruichladdich var altså om formiddagen . Eftermiddagen var MMD's aftapninger af forskellige destillerier. Dem måtte formiddagsholdet nøjes med at smage på standen, men en dejlig oplevelse af gode velvalgte aftapninger alligevel.Mht Master-Class kan jeg også kun sige: Gør det!! Jeg var til Murray McDavid, hvilket var ganske enestående. Troede heller ikke, at Bruichladdich kunne smage så godt.
MacBrøndt
Jo folkene på Bruichladdich/MurrayMcDavid er virkelig kompetente, og ved hvordan man skal aftappe god whisky.
Ingen koldfiltrering - iflg Andrew Gray "the biggest crime in industry"
Ingen brændt sukker i god maltwhisky - iflg Andrew Gray "the second biggest crime in industry"
Slainte
Karl Ejnar
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- MacBrøndt
- Visitor
Jeg kan godt huske, hvad jeg fik hos Murray/McDavid om eftermiddagen, tro mig
Please Log på or Create an account to join the conversation.