Campbeltown Malt Festival 2014

More
9 years 10 months ago - 9 years 10 months ago #30805 by jones
Den årlige Springbank Open Day var udvidet i år til en to-dags Campbeltown Malt Festival hvor søsterdestilleriet Glengyle/Kilkerran og Glen Scotia, det eneste overlevende destilleri udenfor J.&A. Mitchell familien, var stærkt inddraget.

Her er lidt indtryk.

Onsdag den 21. begyndte kl. 9 med en ”privat” fem mands fadsmagning udenfor det officielle program i Cadenhead hjørnet af Springbank warehouse nr. 9. Grant MacPherson bød på pænt store fadprøver:

Littlemill 16.3.1992 58,3%
Inchmurrin 12.2.1974 49,2%
Dallas Dhu 8.6.1979 55,5%
Clynelish 30.1.1990
Highland Park 27.6.1986 48,09%
Caol Ila 22.2.1991 52,8%

Smagningen indeholdt mulighed for at købe en flaske der blev håndaftappet på stedet, men med lidt tiggeri, fik man lov til at vælge to. Det blev til 4 Dallas Dhu og 2 Littlemill.













(Fotos: Morten Pedersen, Johan Andersson





)
Last edit: 9 years 10 months ago by jones.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago - 9 years 10 months ago #30806 by jones







Onsdag kl. 12 var der rundvisning på Glen Scotia destilleriet ved destillerichef Ian. Lidt af oplevelse, da stedet normalt ikke tager imod besøgende.

Der er tale om et "primitivt", gammeldags destilleri hvor der virkelig er tale om manuelt arbejde hele vejen igennem.

Da de ikke har nogensomhelst faciliteter udover et skab med nogle flasker som de sælger af, blev der kl. 16 afholdt Glen Scotia masterclass i Cadenhead's Tasting Room med en af ejerne som vært. Glen Scotia er en del af Loch Lomond Group.

De bød på:

Glen Scotia
10 år 46%
12 år 46%
14 år 50% heavily peated
16 år 46%
18 år 46%
21 år 46%

Der er tale om en mild, delikat, frugtig dram som absolut fortjener meget større udbredelse. Smagsindtrykkene fortættes i takt med stigende alder og priserne er i den rimelige ende (i hvert fald indtil destilleriet bliver "opdaget."

(Foto: Johan Andersson)
Attachments:
Last edit: 9 years 10 months ago by jones.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #30807 by jones
Onsdag kl. 13:30 afholdtes "Best of 10 Years" Springbank Society smagning med udvalgte flasker som skulle markere 10-året for oprettelsen af fanklubben. Idag er der 1100 medlemmer.

Hazelburn 8 år Refill Sherry Butt
Springbank 9 år Fresh Rum Butt
Springbank 11 år Local Barley
Springbank 14 år 10th Anniversary Local Barley Refill Sherry Butt (frigivet på dagen)
Springbank 17 år Refill Port Pipe
Longrow 10 år Fresh Sherry Butt
Longrow 12 år Fresh Sherry Butt

(Fotos: Johan Andersson)


Attachments:

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #30808 by jones
Onsdag aften var der 10-års festmiddag i Glengyle still house med 35 gæster. Festen indledtes med smagsprøver fra 4 udvalgte fade Kilkerran. Smagningen afsluttedes med en afstemning og under spisning blev der aftappet en flaske af vinderen til alle deltagere.

Bagefter var der ceilidh, halbal med folkemusik i Kilkerrans dry goods store.

De 4 Kilkerran fadprøver:

2004 Massala 60%
2005 fresh sherry 59,3%
2005 Chateau LaFitte 52,5%
2006 fresh bourbon, triple distilled 64,4%

Vinderen blev den triple-destillerede, et eksperiment som kun blev udført een gang. Der kom 21 fade ud af det. Da jeg sad overfor Frank McHardy under middagen, fik jeg hans autograf på etikken.




Attachments:

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #30809 by jones
Torsdag kl. 11:30 afviklede Grant MacPherson og Mark Watt den officielle Cadenhead’s smagning i Springbank’s malt barn.

Lidt usædvanligt varmede vi op med en Heaven Hill bourbonfadprøve på 58,6%. Fadet ventes aftappet i juli. Bourbonfans kan vist glæde sig.

Så kom vi rigtigt i gang med en Rosebank fadprøve fra 1989 på 52,4% med mulighed for at købe en håndaftappet flaske bagefter. Det er en Rosebank fuldt på højde med Diageos 25-års Special Release, så vi var mange der skulle have en flaske. Fadet bruges ret ofte på warehouse smagning, så der var kun 170 liter tilbage da vi startede. Bagefter var der næppe 150 liter.

Med så lidt tilbage, er det ret usandsynligt at det nogensinde aftappes. Det bliver bare et ekstraordinært tilbud til besøgende.

Smagningen rummede også følgende Cadenhead udgivelser:

Royal Lochnagar 17 år 57,4% 5 år på Demarara rom 606 flasker, aftappet oktober 2013
Tomintoul 26 år 55,6%, aft. 2012
Tomatin Small Batch 35 år 44,1% 3 hogsheads
Caol Ila 29 år 55,5% 564 flasker








Attachments:

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago - 9 years 10 months ago #30810 by jones
Torsdag kl. 13 præsenterede Glengyle salgschef Jenny Karlsson de første 6 fade som blev fyldt på den allerførste destillationsdag, den 2. april 2004. Der er lavet 700 sæt som sælges til£950.

Der er anvendt specielt udvalgte first fill butts – Madeira, Fino sherry, Oloroso sherry, Jim Beam bourbon, Demerara rom og Cockburns port.

Til præsentationen fik man også et lille glas af de produkter som fadene oprindeligt havde lagret, en lærerig vinkel på tingene, selv om der ikke i alle tilfælde var tale om samme mærke som fadet havde været brugt til.

Kilkerran er uomtvisteligt en værdig udvidelse af Springbank familien. Det kan interesserede selv konstatere, når jeg i september holder smagning med 16 forskellige Kilkerran.





Attachments:
Last edit: 9 years 10 months ago by jones.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #30811 by jones
Torsdag kl. 14:30 præsenterede Ranald Watson en bred vifte af Springbank modeller.

New make 63,6%
Hazelburn 10 år Bourbonfade, udsendes til august sammen med en sherry version
Springbank bourgogne fadprøve 2003
Springbank Society 14 år 2014 Local Barley refill Oloroso, Prisma byg, 546 flasker
Springbank Open Day 2014 21 år på romfad, enkeltfad £250 på dagen, stiger til £280, hvis der er flere
Longrow Open Day 2014 15 år Madeirafad håndaftappet på dagen
Longrow Red 11 år på fresh port, udkommer august, 9000 flasker




Attachments:

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #30814 by jones
Og lige inden det hele var forbi og det begyndte at regne, fulgte vi Springbankchefen Gavin McLaghlan indenfor i warehouse nr. 3 hvor han skænkede følgende fadprøver:

Hazelburn 12 år 55,2%
Kilkerran 10 år fresh port 6. april 2004 57%. Dette fad var udset som backup til First Day fadet, hvis der skete noget undervejs
Springbank 21 år refill port 49,8% 1 af 9 fade som indgår i den næste 21-års
Longrow Red port, samme fad som vi fik prøve fra til Springbank masterclass

Det var slutningen på Campbeltown Malt Festival, en minderig, velsmagende begivenhed i godt selskab med gamle og nye venner.

Indkøbslisten kan ses i tråden Nyeste indkøb.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
9 years 10 months ago #30816 by tdh1
Replied by tdh1 on topic Campbeltown Malt Festival 2014
Jeg tror da ikke der er mange her som er misundelige ;)

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.610 seconds