Stemningsbilleder fra Islay, Kintyre og Highlands
Billederne er skaleret ned ift. orginalerne
Mvh
Claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- WhiskyMadsen
- Offline
- Senior Member
-
- Posts: 79
- Thank you received: 0
Super billeder! Jeg kan godt forstå du er tilfreds med panoramaet fra Bowmore.
Og til de der der var med, så tak for selskabet mandag aften i Aalborg.
- Jeg kom på arbejde

MVH
Jakob
Please Log på or Create an account to join the conversation.


Mvh
Claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Tak til deltagere, det var jo egentlig ret imponerende hvad vi nåede igennem med det korte varsel. En særlig tak til Merete for at lægge spisestue til - og til MacAlabur for at komme så sent

Hvis han skal med en anden gang, skal han have væsentligt flere gode flasker med, hvis det står til mig

Hering
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Tønderne fra Bruichladdich er det "new wood" tønder eller??
De ser noget halvfærdige/nye ud i forhold dem man ellers ser på billeder?
Ku jo være de var igang med endnu et eksperiment....
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Fine billeder Claus
Tønderne fra Bruichladdich er det "new wood" tønder eller??
De ser noget halvfærdige/nye ud i forhold dem man ellers ser på billeder?
Ku jo være de var igang med endnu et eksperiment....
Tak for det, Peter - Ud fra nedenfor vedhæftede vil jeg tro det er 'new arrivals' der ikke er kørt ind i systemet endnu - som du kan se står der stadig tydeligt Buffalo Trace på enden af dem.
Vi faldt også over 'friske' fade et par andre steder. På Kilchoman er det Bourbonfade fra Jim Beam og på Laphroaig er det fra Makers Mark. Der skal lige zoomes lidt på Kilchoman billedet.
Mvh
Claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Eller er jeg helt ved siden af
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.

Det ville jo være noget af et job i sig selv at skulle præge alle de fade.
Som man kan se på billedet med faddet fra Laphroaig er der en stregkode med nummer, så mon ikke det rækker? Fik det ikke præcist afklaret derovre...
Jeg er enig i at fadene på Bruichladdich ser noget kun nyere ud end de andre steder, så måske at min 'frisk fads'-teori kun holder der?...
Jeg ved dog at Glenmorangie præger deres fade. Deres farvekoder på enderne afgør hvor mange gange fills de har været igennem - det forklarede de højt og tydeligt på den tour vi fik deroppe i 2005.
Mvh
Claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Er der for øvrigt nogen der ved om en tønde ældes hurtigere hvis den bliver brugt i kortere tid ad gangen flere gange, end hvis den bliver brugt længere tid ad gangen? Her tænker jeg udelukkende på indvendigt slid
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Mvh
Claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Nogen tønde/træ eksperter der kan svare på det?
Peter
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det kan der selvfølgelig være noget om, men når man brænder dem er det vel også får at det skal holde et stykke tid? Og det gør de vel? eller?
Nogen tønde/træ eksperter der kan svare på det?
Peter
Når de brænder og skraber dem er for at fjerne det 'døde' lag som har afgivet dets bidrag til whiskyen. Der brændes for at fjerne evt. urenheder og skrabes for at nå ind til et nyt lag træ. som så påny er i stand til at påvirke spritten under den næste lagring.
Det er vist essensen i processen - men ja, der må være nogen som kan uddybe...
Mvh
Claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det stemmer dog ikke overens med mange af de Port Charlotte fade, der er private, bl.a. vores "Octo Barrel". De har hvidmalede ender, og er "first fill" (= fresh bourbon)
Fik den anden forklaring fra Lorna på Bruichladdich, at de kun maler enderne, hvis der er for meget forvirrende tekst tilbage fra brugen til bourbon. Så iflg hende er der ikke et bestemt system, i al fald ikke mht de hvide ender.
Mht brænding, så mener jeg ikke, de gør det efter hver eneste fyldning. Mener de gør det på bødkeriet, når et udtjent fad skal piftes op til at bruges igen til f.eks. grain-whisky. Hvis de gjorde det hver gang, ville stavene hurtigt blive for tynde. Især på bourbon-fade, hvor stavene i forvejen er tyndere end på sherryfade.
Men læg mærke til, at jeg skriver "mener" en del gange, jeg er ikke 100% sikker på hvordan det foregår

Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke

Please Log på or Create an account to join the conversation.
Vedr. brug/brænding af fade:
Prøv at gå ind på www.thewhiskystore.de
Er i gode til Tysk? nå ikke så klik i venstre side på Whisky den engelsk udgave,
klik derefter på Whisky for Experts
derefter klikkes på The Matutation of Whisky in Casks.
Se så skulle i få en hel masse at vide om brug, brænding,skrabe og meget andet om fadene.
Det er et af de bedste "biblioteker" om Whisky på nettet

slainte uldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det havde da været meget nemmere om du oversatte og skrev her

Hering
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Nej Hering glæden ved at udvide sin horisont ud i det tyske og engelske, vil jeg ikke tage fra dig eller andre her på sitet

I skal jo kunne begå jer når i handler "billig" sprut i det Tyske eller suser rundt på Distilleri besøg i Skotland.
Så læs om fade både den tyske og engelske udgave det er god træning også for dig

Slainte uldall7000
Please Log på or Create an account to join the conversation.


Hering
Please Log på or Create an account to join the conversation.