Smagningsmarkedet mættet?

More
20 years 10 months ago #94 by stig
Jeg har netop set på DMWAs website, at de stadigvægk mener, at markedet for whiskysmagninger er mættet. Er det også jeres mening?
Det er da rigtigt, at der findes rigtig mange tilbud, men er der for mange? Personligt mener jeg, at der mangler nogle mere spændende smagninger, som eksempelvis DMWA kunne arrangere, de har da i hvert fald sortimentet til det.

Alt for mange smagninger kører efter min mening rundt i de samme emner med de samme whiskies. Jeg støder på minimum tyve årlige smagninger med temaet world-wide-tour. Temaet kunne såment være meget interessant, hvis det ikke var fordi, at smagningsprogrammet sjældent indeholder nogle ekstraordinære gode eller spændende whisky.

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

  • séan
  • Visitor
  • Visitor
20 years 10 months ago #421 by séan
Replied by séan on topic Smagningsmarkedet mættet?
Jeg er helt enig med Stig, der bestemt ikke FOR mange smagninger, hvorimod kunne der godt kunne være flere lidt mere interesante smagninger, med ikke alt for gængse og almindelige aftapninger.
Jeg tror der er flere der godt smage på lidt specialt, og også godt vil betale det ekstra det vil koste.

sean

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
20 years 10 months ago #422 by per-henriksen
MÅSKE FLERE SMAGNINGER I EN SERIER, OPDELT EFTER OMRÅDER(REGIONER). SÅ KUNNE MAN KOMME MANGE FORSKELLIGE AFTAPNINGER IGENNEM PÅ EN VINTER.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
20 years 10 months ago #423 by caskdk
Replied by caskdk on topic Smagningsmarkedet mættet?
Jeg er tildels enig med Stig. Mange smagstemaer er ved at være lidt brugte. Jeg tror man skal skelne mellem de lidt større byer hvor der er en lang tradition for smagninger, og hvor whiskyelskerne har haft tilbuddene længe og op mod det mindre byer hvor det er er et relativt nyt tiltag med whiskysmagniger.
FC Vin har lidt under 30 smagninger programsat i 2003. De fleste er en slags introduktions smagninger, og de færreste er supersmagninger. Jeg tror også det hænger sammen med en lidt kedelig tendens. De mange bud på smagninger gør at priserne bliver presset i bund. Selvfølgelig betyder det lavere priser for at gå til smagning, men det betyder desværre også at de unikke whisky\'er der er på markedet har svært ved at at komme på da de er for dyre.
Som eksempel kan nævnes den whiskysmaging der er reklameret for her på siden i Ikast. Sikkert en glimrende smagning, men 148 kr for gode whisky og masser af laks og brød,et eller andet sted hænger det ikke sammen.
(det er absolut ikke en kritik af smagningen, men ment som eksempel)

Claus

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
20 years 10 months ago #424 by MacChristensen
Hej

jeg vil give jer ret - der er mangel på kvalitetssmagninger. Som i har været inde på, så minder langt de fleste smagninger om hinanden, og temaerne går igen og igen og igen. Jeg ved ikke om det er mangel på kreativitet fra arrangørene, for der er jo RIGELIGT af tema ´s at tage fat i, og det behøves jo ikke at være whiskies i den dyre ende, for der er jo masser af flasker til feks under 1000 ,-. Og jeg må sige om man skal give 150-200 for en smagning, hvor man har smagt det 2/3 af flaskerne på en foregående smagning, eller give 250-300 ,- for en smagning hvor der er flasker man ikke har smagt, men ligger i \"den gode ende\", så tror jeg ikke folk kigger så meget på prisen!! Jeg har lidt den holdning, at jeg ikke går til smagninger, uden der virkeligt er noget at gå efter. Dvs. hvis det er flasker man selv ligger inde med, eller smagt til en anden smagning, jamen hvorfor så gå til smagning ?? Altså min konklusion på dette må være - heller lidt færre smagninger men af bedre kvalitet. Kvalitet frem for kvantitet !

Slainte,
Jesper

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
20 years 10 months ago #425 by MacNiels
Replied by MacNiels on topic Smagningsmarkedet mættet?
Jeg tror heller ikke at \"markedet\" er mættet med smagninger.
Jeg har efterhånden selv deltaget i en del af dem, og jeg må erkende at jeg stort set kun kigger efter smagninger, der har et specielt tema eller nogle meget specielle aftapninger.
Noget af det jeg efterlyser, er smagninger med malts fra mere ukendte destillerier. Så er der nok nogen der vil sige at, når de nu ikke er kendte, så smager de sikkert ikke så godt. Men den tror jeg nu ikke på, af og til rammer man en flaske som man ikke har hørt så meget om, og så åbner der et nyt univers for en. Men det er nok svært at lokke folk til en smagning hvor de stort set ikke kender nogen af dem.

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
20 years 10 months ago #427 by jones
Replied by jones on topic Smagningsmarkedet mættet?
De almindelige markedsmekanismer siger at hvis der er \"for mange\" af en vare, så kan alle udbydere ikke overleve i længden. Udbud og efterspørgsel søger ligevægt. Det lader ikke til at være noget problem med smagningsmarkedet i Danmark (endnu).

Jeg forstår godt den forretningsmæssige interesse for begyndersmagninger. Det er dem der giver nye kunder i den brede ende af markedet med whisky til under 500 kr. pr. flaske.

Hardcore entusiaster - og hertil medregner jeg enhver der har besøgt whiskynyt mere end een gang - er egentlig mindre interessante fra vinhandler/importør perspektiv. Her er det at nicheforretninger som netop Scotspain kan komme ind i billedet.

Når Danmark typisk kun tildeles 8-12 flasker af en specialaftapning, hvorfor skulle man ofre 1-2 af disse på smagninger, når de snildt kan sælges til fuld pris og gøre gode kunder glade med en eksklusiv oplevelse?

Jeg sætter bestemt pris på det når det endelig sker, men jeg kan godt se hvorfor det ikke sker oftere end tilfældet er.

Al Jones

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
20 years 10 months ago #429 by Allan
Replied by Allan on topic Smagningsmarkedet mættet?
Der skal jo være plads til både breden og specialisterne, også når det gælder smagninger. Der er rigtigt som det bliver nævnt at man også må se på i hvilke områder der har været arrangeret smagninger længe og hvor de først er ved at komme igang.
Der er de sidste år startet mange whiskylaug rundt om i landet(det er godt), men mange vælger at der skal være 4 smagninger pr. år og det er måske i toppen.
Jeg er med til at starte et lille laug her ude på vestsjælland, hvor planen er at holde 2 smagninger om året. Vi starter med begynder smagninger som \"verden rundt\" og \"skotland rundt\" men planen er da helt sikkert at vi i løbet af 1 - 2 år skal holde smagninger der virklig giver en oplevelse. At prisen så stiger tilsvarende forventes ikke at give problemer. Heller 2 kanon smagninger til 350,- end 4 til 200,- når vel at mærke deltagerene er klar til det

Allan

Hilsen
Allan

Please Log på or Create an account to join the conversation.

More
20 years 10 months ago #430 by stig
Replied by stig on topic Smagningsmarkedet mættet?
Mht. prisen, så kan man faktisk godt lave nogle rigtig gode smagninger til kr. 200-250. Personligt så syntes jeg at 5-6 whiskies på en smagning er optimalt. Dette giver en pris på 2 cl. omkring 40-50 kr. eller ca. kr. 1500 pr. flaske!

Stig

Please Log på or Create an account to join the conversation.

  • SørenNørgaard
  • Visitor
  • Visitor
20 years 10 months ago #447 by SørenNørgaard
Replied by SørenNørgaard on topic Smagningsmarkedet mættet?
Markedet er langtfra mættet - det er i alt fald vores erfaring. Vi sidder p.t. og flytter rundt på de sidste brikker for whiskysmagninger for efteråret 2003. Tænk på hvor mange danskere der lever i lykkelig uvidenhed om hvad de går glip af. Min erfaring er, at vi hurtigt kan \"tabe en spæd interesse på gulvet\" ved at pakke vores smagninger ind i for mange detaljer, og nærmest gøre whisky til en kult.

At der igen og igen tilbydes smagninger med samme tema er jo udtryk for at det er hvad der er behov for. Hvis alle jer der savner andre temaer fremkommer med ønskerne til os der tilbyder smagningerne, så er jeg sikker på at I kan få jeres ønsker opfyldt. Det koster naturligvis mere at smage mere sjældne whiskies, men er man 30 personer (som vi har som et mininum) - så betyder det nu ikke så meget.

Der er da ikke noget mere spændende for os end at smage de lidt mere sjældne whiskies sammen med et interesseret publikum - og vi er altid glade når det lykkedes at få stable en whiskysmagning på benene med et specielt sortiment.

Men - som altid - er det kunderne der bestemmer - og er de villige til at betale prisen kan meget lade sig gøre - faktisk det meste.

Bare sig frem - \"det du ønsker skal du få!\"

mkh
Søren

PS: Hvem vil f.eks. tro på at Millburn kan lave en fantastisk whisky? Eller North Port? Vi har haft begge whiskies på smagninger - og de tager kegler. Men læser man \"eksperternes\" dom over disse 2 destillerier, så skulle de være tæt på at være \"talentløse\". Hvis du gerne vil opleve disse whiskies, så kig ind på Bryggeriet i Herning eller Sct. Clemens i Aarhus.

Please Log på or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.159 seconds