- Posts: 1286
- Thank you received: 10
Springbangers Ball
Vi er 12 deltagere som mellem os kunne skrabe følgende sammen:
Springbank
10 år 46%
21 år 46%
Hazelburn
46% 1997/2004 SC, Olorosofad, tappet for Schweiz, 378 fl.
58% 1996/2005, CS, SC, bourbon hogshead fadprøve
Springbank
Old Malt Cask 10 år 50% 6.1993/1.2004 SC, 628 fl.
Longrow
10 år 46% 1992/2002
14 år 46% 2004, 1800 fl.
Scotch Malt Whisky Society 114.3 13 år 54,5% 3.1990/2.2004, CS/SC, 643 fl.
Springbank
Sherrywood 12 år 52,4% 1990/6.2003, CS, sherry butt, kun til USA/Japan, 1799 fl.
100 Proof 10 år 57%, CS
Old Malt Cask 14 år, 50%, 3.1989/8.2003, SC, 285 fl.
Port Wood 13 år 54,2% 1989/2.2003, CS, 3120 fl.
Port Wood 14 år 52,8% 1989/9.2004, CS, 12 år refill sherry + 2 år port pipe, 7200 fl.
Bourbon Wood 12 år 58.5% 12.1991/2.2004, CS, 5986 fl.
Rum Wood 12 år 54,6% 1989/4.2002, CS, 7 år bourbon + 5 år Demarara rom, 5700 fl.
Scotch Malt Whisky Society 27.55 15 år 51,7% 3.1989/2004, CS, SC, refill bourbon hogshead, 228 fl.
Murray McDavid Cuvee 46% dest. 1965 og 1993 aft. 2004, fl. 550/1224
Chieftain's 28 år 56,3% 10.1974/3.2003, CS, SC, refill sherry hogshead, 204 fl.
Dun Bheagan 28 år 48,0% 1974/2002, CS, SC 2247, 1st fill sherry, 582 fl.
32 år 46% 1971/9.2004, Refill sherry butt, 2400 fl.
35 år 46% aft.9.1999
Og så en lille ikke-Springbank afdeling:
Glen Scotia Signatory 11 år 43% 1.11.1990/14.5.2002, SC, refill sherry butt
Mortlach Signatory 13 år 46% 1991/2004, SC, sherry butt, fl. 569/756
Glenlivet Old Malt Cask 27 år 50% 1971/1999, SC, 371 fl.
Macallan Peerless 33 år, 42,5%, 5.1969/8.2002, CS, SC, fl. 47/201
Ardbeg Kildalton 57,6%, 1980/12.2004, CS, "lightly peated,"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Mvh.
Jakob/Qualityworld
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Af alle de vi skulle igennem var der et par stykker som gjorde et ekstra positivt indtryk.
46% 1997/2004 SC, Olorosofad, tappet for Schweiz, 378 fl.
Denne var en rigtig god fornøjelse, ekstrem SHERRY men på en rigtig god måde.
58% 1996/2005, CS, SC, bourbon hogshead fadprøve
Utrolig sød / sukker agtig med træsmag til sidst.
De tre longrow:
10 år 46% 1992/2002
Det første indtryk var en duft af "kemi lokale"
14 år 46% 2004, 1800 fl.
Duft af nytårskrudt eller en nytårsdag.
Har en rigtig lækker smag der ender i noget "brun farin"
Scotch Malt Whisky Society 114.3 13 år 54,5% 3.1990/2.2004, CS/SC, 643 fl.
Dufter som en våd forårsdag.
Alle tre meget forskellige men fantastiske.
Tre Springbank som var helt forrygende:
100 Proof 10 år 57%, CS
Bourbon Wood 12 år 58.5% 12.1991/2.2004, CS, 5986 fl.
Rum Wood 12 år 54,6% 1989/4.2002, CS, 7 år bourbon + 5 år Demarara rom, 5700 fl.
Disse tre var suverene. Springbank når det er best!!
Rum Wood var en overraskelse, 5 år på rum fade skulle synes meget, men de forstår at sætte det samme på Springbank så det smager fantastisk!
Højdepunktet var
32 år 46% 1971/9.2004, Refill sherry butt, 2400 fl.
35 år 46% aft.9.1999
Selvom disse kom sidst i rækken af Springbank faldt de aldrig igennem.
Kompleksitet og sammenhæng er kodeordet på disse to. De likker i et niveau for sig selv!! 35 års havde en duft og smag af figner / overmodne frugter. Det bliver ikke bedre!
Den umiddelbare konklusion må være at Springbank laver det best selv! de har de beste fade at gøre med og det kan helt sikkert smages!
Tak til de der var med!
MacNiels
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Hvis alle syntes så godt om Rum Finish, vil jeg da seriøst overveje at købe den....
Det samme gælder 100 Proof, som jeg har haft i kikkerten...
Hvad med SMWS aftapningen længst til højre...?
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Også tak til fruen for den gode mad
Og til Vivi for lækkert brød til
Og sidst men ikke mindst tak til hver især for de fantastiske bidrag til smagningen
En stor succes
Slàinte
Karl Ejnar
Jeg er ikke samler - blot lidt bagud med at drikke
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- MacChristensen
- Offline
- Elite Member
- Posts: 276
- Thank you received: 0
Men over til whisky ´en - dagens højdepunkter for mig var i nævnte rækkefølge, med lidt noter taget undervejs
Springbank 35 yo - Kompleks, sherry, krydret, mørke frugter, blommer i madeira??, træ, læder
Springbank 12 yo bourbon - Vanilje, lime, lidt træ, sødlig, blomster - hyld??, eksotisk frugt-mango?
Springbank 21 yo - Sherry, rosiner, acetone?, blød, karameliserede mørke frugter, træ, tør, sent frugt-præg med lidt røg i enden
Skulle jeg vælge ud fra "value for money", ville jeg vælge 12 yo Bourbon, mens aftenens bedste var den 35 yo IMHO.
Slainte,
Jesper
Slainte,
Jesper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- MacChristensen
- Offline
- Elite Member
- Posts: 276
- Thank you received: 0
Hvad med SMWS aftapningen længst til højre...?
Tog følgende notater på den:
Næse: Vanilje, ren, frugtig, citrus/lime, bider lidt, frisk, en anelse røg
Smag: Vanilje, citrus/lime, har bid, frisk, lidt træ, tør, eksotrisk frugt -mango??
Finish: Vanilje, skarp, træ, græs??, lime
Jesper
Slainte,
Jesper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Bare for en ordens skyld - "fruen" og "hans kone" hedder Marianne. Hun tog køkkentjansen, så jeg kunne lege den gode vært.
Udover menuen nævnt i første indlæg, kom der tre ekstra genstande på bordet.
Fra Peter Lading K.: Springbank Blackadder 10 år, 45% 26.6.91/8.01, SC, 373 fl. Den blev lagt ind i programmet til direkte sammenligning med OMC 10 års.
Efter det planlagte program gav Vivi en Tomatin 1989 fra Norse Cask Selection (Jeg noterede desværre ikke flere detaljer).
Sidste genstand var en Ardbeg Spirit of Scotland 22 år, 40%, 1975/1997 fra mine hylder.
Som sædvanlig var det både lærerigt og underholdende at være i så kyndigt og engageret selskab.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det var en dejlig øl at få i vandglasset som opstart, hvad var navnet på den?
Jeg synes det var skræmende god whisky det hele, Springbanken kan virkelig holde til hele arsenalet af træ og alder!
Mine favoriter:
Bourbon Wood 12 år 58.5% 12.1991/2.2004, CS, 5986 fl.
Springbank 21
SMWS 114.3
SMWS 27.55
Lars
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Det Macdeffe skrev med de 26 højdepunkter var ikke helt ved siden af...
Dem der huskes bedst her til morgen må være:
Springbank 21 år
Hazelburn 1996/2005 bourbon fadprøve
Longrow Scotch Malt Whisky Society 13 år
Springbank Bourbon Wood 12
Springbank Rum Wood 12 år
Springbank 32 år
Springbank 35 år
Men også de 4 sidste trods de noget brugte smagsløg:
Macallan 33 Peerless
Ardbeg Kildalton
Tomatin Norse Cask
Ardbeg SOS '75
Kunne vist lige så godt have kopieret hele listen
Slainte
Peter Kristiansen
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg ved at den fås på Cockney Pub, Århus, men har aldrig set den i butik.
Jeg tog nogle flasker med fra London efter Whisky Live.
Al J.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
- JimTaggart
- Offline
- Platinum Member
- Posts: 398
- Thank you received: 7
- Springbank Bourbon 12 år, 58.5%: Her er en kompleksitet af den anden verden. Virkelig flydende skønhed
- Springbank Sherry 12 år, 52.4, USA/Japan: Bingo! For dem der kan lide en god sherrywhisky med balancen i orden.
- Springbank 35 år, 46%: Gammel whisky, der holder! En dyb, mørk perle!
- Springbank 100 proof, 10 år, 57%: En krydret genistreg.
Af Longrow-drammene vil jeg fremhæve SMWS 114.3, 13 år 54.4%: Skarpere end de andre Longrow's, en del røg i duften og så en dyb, tyk, olieret smag. Glimrende!
Ardbeg Kildalton brillierede mod slutningen af den begivenhedsrige dag. Tak til Al og Marianne for planlægning, husly og mad. Tak til Vivi for dejligt brød. Tak til alle for samvær og whisky.
Venlige hilsner
Lars Knudsen
Please Log på or Create an account to join the conversation.
MHT til Innis og Gunn så tror jeg nok jeg har set den på Vesterbro Torv
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Jeg havde også et par Innis & Gunn med fra London.
Åbnede en fredag aften - fandt den helt udrikkelig.
Og jeg kan ellers godt drikke udenlandsk øl, specielt Erdinger....
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næ du. Tysk hvede øl - så skal jeg have Schneider, Prinsregent Luipold, Paulaner, Franziskaner, Schöfferhauser eller hvad de nu hedder - der findes sikkert flere gode
MacDeffe
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Erdinger ?. Det er da i særklasse den kedeligste tyske hvedeøl
Næ du. Tysk hvede øl - så skal jeg have Schneider, Prinsregent Luipold, Paulaner, Franziskaner, Schöfferhauser eller hvad de nu hedder - der findes sikkert flere gode
MacDeffe
Det er jo smag og behag.
Jeg drikker også med jævne mellemrum Paulaner og Franziskaner.
Men Erdinger Dunkel er min favorit....
(Jeg gi ´r kun 5,50 krone for en halv liter )
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Tak for endnu en hyggelig eftermiddag/aften
Det var, som forventet, en oplevelse at prøve så mange Springbank's - ikke mindst pga. undertegnedes tidligere uheldige oplevelser med netop Springbank. Stor fan, som mange af I andre er, bliver jeg nok ikke helt - men jeg må indrømme at der var perler imellem - og deler Niels' opfattelse af at destilleriet selv synes at levere de bedste aftapninger.
Tak til Al og Marianne for husly m.m. - ethvert hjem skulle have sådan en kælder....
Mht. Tomatin fra Norse Cask Selection kan jeg fortælle at det er en 1984 - bottled 2004 på 57.7% SC CS. Non-cf. No colour added. Hogshed/Cask #CGC 8338. 257 bottles. - og de har flere af dem.....
Glæder mig til næste seance
Vivi
Brød til Springbank smagning
Til 2 stk:
1 ½ maltøl
1 ½ porter
1 dl mørk sirup
1 ½ pk gær
500 gr solsikkekerner, blendede
250 gr peanuts, blendede
3 bananer, blendede med lidt vand
4 tsk salt (1 tsk mindre hvis peanutsene er saltede)
3 tsk knust, tørret ingefær
Hvedemel
Solsikkekerner og peanuts blendes sammen til de først er helt findelt, som groft mel. De er blendet nok når de så småt begynder at 'samle' sig i blenderen.
Bananerne blendes til en flydende, men ikke nødvendigvis helt finddelt, masse med et par spsk vand.
Lun øllet til det er håndvarmt og rør sirup i.
Udrør gæren i øl/sirups-blandingen.
Rør resten af ingredienserne, på nær melet, i "“ og lad blandingen stå 15 min. Det begynder sikkert at boble, det skal det.
Rør mel i til det bliver som en almindelig grov dej. Ælt dejen let og form den til to brød, som sættes til hævning på hver sin bageplade på bagepapir. Lad dem hæve, tildækket med viskestykker i en times tid "“ brød nr. to kommer automatisk til at stå lidt længere.
Bag dem et ad gangen ved 225 grader i ca. 50 minutter. Ridses evt. med en skap kniv og pensles "“ generøst - med øl lige inden de skal i ovnen "“ det giver en helt sprød skorpe.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Opvarmningsøllet var Innis & Gunn Oak-Aged Beer som ligger 30 dage på nye egefade efterfulgt af 47 dage i egetræs kar inden aftapning.
Jeg ved at den fås på Cockney Pub, Århus, men har aldrig set den i butik.
Jeg tog nogle flasker med fra London efter Whisky Live.
Al J.
Den har sin egen hjemmeside.....
www.innisandgunn.com/
"A fool and his money are soon parted"
Please Log på or Create an account to join the conversation.