- Posts: 473
- Thank you received: 4
Julekalender 2015!
D. Bourbon, sirup, vanilje, roser, labre larver, dejlig næse
S. Lækker, høj alkohol, men bliver hurtig lidt vandet i munden
12år
58%
86/100
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse: Bourbon, meget træ, højt oppe i procenter
Smag: Meget parfurmeret, meget kraftig.
Finish: træ og parfurme igen
Bourbon, 6-8år
50%
84 point.
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Bourbon noter, dog ikke udprægede, men polerede og med lidt procenter, træ, dækbladet man tænder cigaren med, vanilie, kaffebønner og te på samme tid, moreish, japansk træ, utrolig flot næse, ikke så vammelsød som bourbon ofte er, lækker finish, afbalanceret, 50%, en af de bedste næser på en bourbon jeg umiddelbart kan mindes eller også er det bare fordi jeg først indenfor det sidste års tid er begyndt at kunne lide skidtet, 88p (det er ekstremt højt for denne kategori i min bog!)
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Masser af træ, på den lækre måde. Eg, eg og atter eg.
Brændt sukker, vanilie, blandede krydderier, noget surt (lidt som hjemmelavet agurkesalat).
Hold fast det smager godt.
Mit gæt bliver det, som det minder mig mest om:
17yo William Larue Weller - ABV over 60%
91 point.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
danishwhiskyblog.blogspot.dk/2015/12/dan...log-awards-2015.html
Den bedste whisky jeg købte i 2015
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næsen er umiddelbart sur, næsten edikkeagtig, der gør at forventningerne ikke er store. Efter et stykke tid har denne ikke så behagelige duft dog fortaget sig en del, eller også har jeg bare vænnet mig til det. Stor positiv overraskelse når jeg smager på den her. ex-bourbon, sødme og masser af træ-spice der tyder på en høj alder. Måske ikke den mest komplekse dram, men den smager bare godt
Rating 88/100 Alder 25yo Destilleri Balvenie ABV 50
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Duft: Det kunne være dårlig timing, men det dufter af brændt popcorn
Smag: Hø, en anelse citrin og igen noget brændt popcorn. Er sød og delikat.
Eftersmag: Dejlig sødme og er en gennemgående lækker dram
46% skyder på noget Balblair
87 point
Det skal bemærkes at jeg ikke har lavet popcorn for nylig

Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse: Maltwhisky! klassisk med godt sammenspil mellem noget mildt røget og et ikke overaktivt fad
Smag: en anelse røg spiller godt sammen med trænoterne igen. Og giver sammen med lidt vanilje noter lige det sidste.
Finish: Vanilje, og røg i godt sammenspil
86 point
22år gammel Islay/Springbank ting
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
D. Svag tone af knækket sherry, svag tone af røg, abrikos, mango, lækker lækker næse
S. Lækker olieret frugt bombe, smager meget svagt at røg
Kunne måske være en Clynelish
27år
52%
89/100
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Endnu en dejlig dram.
Let syrlig, ikke så kompleks, noter af hø eller græs.
Smagen er bitter, og tørrer munden en anelse ud. Tror der er en del træ i den, hvilket kan antyde noget alder.
Gætter på en Teaninich, 24yo, ABV 51%
84 point
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Delikat kradsbørstig whisky, kraftig røg, lidt blomster, lidt parfume, ananas og lakridsrod. Det peger henimod Bowmore
Høj alkoholprocent 58%, alder ca. 20 Score 87/100 Destilleri Bowmore,
Alternativt Ardbeg, letheden tyder på Ardbeg, mens nogle af smagsnoterne tyder på Bowmore
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Duft: Appelsiner og appelsinskræl, anis og sure skisokker.. Er der en smule røg?
Smag: Wauuu... Den er røget, en tand parfumeret, brændt træ eller kul og peber.
Eftersmag: Er til den bitre side.. Tror den er ung da røgen er så fremherskende.
Er lidt for endimensionel til at jeg synes den er interessant.
48% 8år.. kunne være Kornog eller en af de unge Ardbegs...
83point
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse: Røg med alder, lidt sherry sødme, og noget Laphroaig agtigt over næsen
Smag: Meget mild til at starte med, så et ordentligt skud tør røg
Finish, sprittet, men med en go bred pallette af røgnoter
Lidt i forskellige retninger, men ikke så ringe
85 point
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Mums, kokus, mango, typiske Spinger noter på næsen men med lidt ekstra knald på røgen, dufter godt, træ, lidt alder, hint af tørv i næsen som bliver lidt mere markante i smagen, har ikke fået meget farve fra fadet men der er noget brændt der vil i retning af et aftjent sherryfad eller lign. når den får noget ilt bliver næsen mere "forurenet", sved, var mere imponeret til at starte på men stadig lækker på en lidt drillende "jeg-går-da-bare-den-her-vej-Glen-Scotia-måde" ca 17-18y, 89p, hvorfra mindst det ene udelukkende tilfalder den skæve personlighed, helt sikkert et muligt købsemne, kraftfuld og forblivende drilsk, 53%, lækker dram,
> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Islay whisky efter min næse.
Sherry præget, let røg. Eksotisk dram.
Frugtagtig med lækker eftersmag der er ppnt lang.
Gætter på 21 år gammel laphroaig på ca 57%
89 point.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Close but no cigar
men hvis i nu tager buddene og lægger dem sammen så er i tættere på
dagens dram er Norse Cask Selection Vatted Islay 1992
som er :
60% Ardbeg
35% Laphroaig
5% Bowmore
Som sammen har ligget på et fad i 16år og den er på 56.7%
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Godt med farve og et rødligt skær, normalt er jeg meget overbærende overfor svovl og skæve noter, faktisk vil jeg helst have min dram lidt "udfordrende" men denne her er sgu en opgave! tror jeg fik hældt lidt rigeligt i glasset den bliver muligvis svær at komme igennem, tydelig sherry for alle pengene, dej? målrettet det tyske marked? svovl noter men ikke som normalt med bacon og krudt mere i retning af våd hund og rådden frugt, besk, så kom den i munden: Kapow!! skal vist have fat i noget vand her, 57%, måske sidder der nogen og tænker at det må være fornøjeligt med sådan en kalender men det er nu lidt af en omgang

Nå, tilbage i fokus, nu med vand, buddet må blive en ung Glenrothes på en ca 13y med en anelse sherry

> Lading <
Please Log på or Create an account to join the conversation.
D. Over knækket sherry, svisker, høj alkohol, river lidt i næsen, sherryen fylder meget i den her
S. Smagen af whiskyen er meget sherry og sprittet, det er først på eftersmagen at den vinder lidt ind, der bliver den sød og fuld af svisker og dadler
En whisky der kan drikkes men ikke den bedste i den er måned
Kunne godt være en Glendronach
17år
58%
83/100
Dennis Lund
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Duft: Det første der sprang i næsen var råd og gammelt gummi / sure gummistøvler
Smag: Sødmefuld gummi, der er meget kant på denne her. Brun farin, brændte mandler sammen med landbrug.
Eftersmag: Bitterheden kæmper mod sødmen.
55% alc. Sherry fad. 18år.. Kunne være en Springbank
91 point.. Skal vist prøves igen.. Kan være at jeg var "immun" over for gummi noter den dag..
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Den dufter af rådne æg, faktisk er det så grumt jeg er nødt til at stille glasset væk. Der er lidt tørrede frugter og honning bagved
Smagen er bedre. De rådne æg er ikke længere den dominerende note
Kraftig sherry, lakrids, rådne æg. En sherrybombe, uheldigvis med for meget svovl
Den får sneget sig helt op på 58/100 trods den ulækre duft, da det næsten lykkedes mig at komme igennem et helt glas og svovlen forsvinder henimod finishen.
ABV 60 Alder 10. Destilleri: Aberlour
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Næse: Arh, så bliver det vist heller ikke mere afdæmpet og knækket på den gode måde. brændt sukker sherry
Smag: yes, ligesom næsen lovede. Det her ku sagtens være noget gammelt G&M sherry, så godt er det
Finish: jul. Så kort kan det vist siges
92 point, Sherry fad når det er godt.
---
Godt at se vi er enige
Den bedste dram er den næste dram!
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Godt at se vi er enige
Vi er da overhovedet ikke enige. Faktisk den whisky hidtil hvor vi er allermenst uenige. Både med hensyn til
1: smag
3/5 finder dominerende svovlnoter
2/5 bemærker intet
2. Også med hensyn til om "svovl" er godt eller skidt:
Af de 3 der kan smage svovl, er der så åbenbart 2 der syntes at noter som "rådden" er en positiv ting

Som min score afslører er det for mig ensbetydende med "udrikkelig"
3. Og så spreder karakterne sig over hele spektret fra ekstremt lavt, til middel og meget højt
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Skal love for at den delte vandene. Jeg åbnede flasken til formålet, da jeg selv huskede den som aldeles fremragende.
Anyway...
Dagens dram er en OB Macallan.
10 yo cask strength
58,6%
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Så enten har mine smagsløg ændret sig eller også er det en batch afvigelse. Sikkert det sidste, jeg syntes ikke det er så lang tid siden jeg smagte den sidst og jeg er jo ikke den eneste der fandt, de for mig, uheldige noter.
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Dagens dram er en OB Macallan.
10 yo cask strength
58,6%
Hvis man læser forsigtigt imellem linierne kan man regne ud den er 10 år gammel

Men du mener sikkert hvornår den er fra ?
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Her er et godt eksempel på sensibilitet overfor svovl (aktuelt er det urin efter at en forsøgsperson har spist asparges
Som det ses i de to uafhængige forsøg, er der nogen der kan detektere det i urin der er fortyndet 1 til 512 gange, mens normalen er ligeligt fordelt imellem 1:8, 1:16 og 1:32
En enorm forskel i koncentration.
Forsøgene gik kot sagt ud på om man kunne adskille en "inficeret" prøve fra 100% rent vand.
Efter sigende skulle svovlkomponenter være en af de kemiske grupper mennesker kan detektere i laveste koncentrationer, og det er der helt sikkert en evolutionær grund til, da svovlforbindelser normalt er giftige
Steffen
Self-Styled Whisky Connoisseur
danishwhiskyblog.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Please Log på or Create an account to join the conversation.
57,2% 10, 2004
58,6% 10, 2006
58,8% 10, 2005
Dvs. at det nok er en 2006 aftapning vi har fået
Niels Ladefoged
Whiskynyt.dk
Please Log på or Create an account to join the conversation.