- Posts: 1
- Thank you received: 0
Smagning1Sample6
- skotlandskovlund
- Topic Author
- Offline
- New Member
Less
More
14 years 2 months ago #21681
by skotlandskovlund
Smagning1Sample6 was created by skotlandskovlund
Så er der åbent for smagning 6.
Da jeg afventer en special Whisky kan prøver først afhentes efter d.22.09 hos Skjold Burne Vinhandel.
Venlig hilsen
Søren
Da jeg afventer en special Whisky kan prøver først afhentes efter d.22.09 hos Skjold Burne Vinhandel.
Venlig hilsen
Søren
Please Log på or Create an account to join the conversation.
14 years 2 months ago #21684
by fritte
Replied by fritte on topic Smagning1Sample6
Velkommen på whiskynyt.dk Søren. Du er længe ventet
/Kasper
/Kasper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
14 years 1 month ago #21880
by BigMac
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Replied by BigMac on topic Smagning1Sample6
Næse:
Får klart lidt tørv i næsen på denne, noget sødme som jeg ikke synes er fra et bourbon fad, men nærmere et godt refill sherry fad. Efter kort tid dæmpes tørven i næsen og mere traditionel fadduft (våd presset træ) og våd hø. Næsen virker tynd med vand.
Smag:
Let alkoholangreb, jeg holder igen på en refill sherry fad, med afdæmpede sødme, god maltethed med tørv, salt, noget udefinérbar frugtigt?? Synes ikke vand bringer noget nyt til denne
Eftersmag:
Tørvet,igen saltet, svag sødme, bitter eg (på den gode måde)
Konklusion:
Øhh"¦ja, hmm"¦ denne her er sgu svær "“ også selvom den er tørvet.
En ganske god malt, som jeg ikke kan blive klog på"¦den har en afdæmpet tørv som godt kunne tiyde på en gammel Islay-whisky, så jeg vover pelsen og siger at Søren er gået et stykke over par og disket op med en Port Ellen fra OMC-serien på 50% fra et refill sherry fad.
Mvh
Claus
Får klart lidt tørv i næsen på denne, noget sødme som jeg ikke synes er fra et bourbon fad, men nærmere et godt refill sherry fad. Efter kort tid dæmpes tørven i næsen og mere traditionel fadduft (våd presset træ) og våd hø. Næsen virker tynd med vand.
Smag:
Let alkoholangreb, jeg holder igen på en refill sherry fad, med afdæmpede sødme, god maltethed med tørv, salt, noget udefinérbar frugtigt?? Synes ikke vand bringer noget nyt til denne
Eftersmag:
Tørvet,igen saltet, svag sødme, bitter eg (på den gode måde)
Konklusion:
Øhh"¦ja, hmm"¦ denne her er sgu svær "“ også selvom den er tørvet.
En ganske god malt, som jeg ikke kan blive klog på"¦den har en afdæmpet tørv som godt kunne tiyde på en gammel Islay-whisky, så jeg vover pelsen og siger at Søren er gået et stykke over par og disket op med en Port Ellen fra OMC-serien på 50% fra et refill sherry fad.
Mvh
Claus
So many malts - so little time...
themaltdesk.blogspot.com/
Please Log på or Create an account to join the conversation.
14 years 1 month ago #21943
by fritte
Replied by fritte on topic Smagning1Sample6
Duft:
Kemisk, våd røg, gummi, ler, kalk.
Smag:
Appelsin, let røg, lakrids
Eftersmag:
Tørv
Konklusion:
Jeg har smagt begge samples, og begge gange var næsen, og egentlig også smagen, utroligt lukket og nærmest...kedelig til at starte med.
Jeg endte med at lade anden sample stå et par timer inden jeg gik tilbage til den....og wow!
Der var duft- og smagseksplosion. Klassedram, intet mindre.
Hvad er det så for noget jeg har smagt? Tjaeh, måske en gammel tørvet BenRiach, eller måske endda en Brora.
Jeg tror at alkohol procenten er noget over de 50, måske 55-57%
Uanset hvad det er, så vil jeg gerne have sådan en flaske hjem i skabet
/Kasper
Kemisk, våd røg, gummi, ler, kalk.
Smag:
Appelsin, let røg, lakrids
Eftersmag:
Tørv
Konklusion:
Jeg har smagt begge samples, og begge gange var næsen, og egentlig også smagen, utroligt lukket og nærmest...kedelig til at starte med.
Jeg endte med at lade anden sample stå et par timer inden jeg gik tilbage til den....og wow!
Der var duft- og smagseksplosion. Klassedram, intet mindre.
Hvad er det så for noget jeg har smagt? Tjaeh, måske en gammel tørvet BenRiach, eller måske endda en Brora.
Jeg tror at alkohol procenten er noget over de 50, måske 55-57%
Uanset hvad det er, så vil jeg gerne have sådan en flaske hjem i skabet
/Kasper
Please Log på or Create an account to join the conversation.
14 years 1 month ago #21946
by Magfar
Replied by Magfar on topic Smagning1Sample6
Søren, du er en drillepind
Jeg har smagt dine samples med 14 dages mellemrum.
Første gang, var jeg sikker på, at den stammede fra Islay.
Den mindede meget om en 25års PE, OMC.
Anden gang, slet ikke sikker på det.
Næse/øjne: Lidt tørv, (re)refill sherryfad
Smag: Lidt tørv, relativt meget alkohol - 51,4%
Eftersmag: Lidt tørv
Konklusion:
/Jan
Jeg har smagt dine samples med 14 dages mellemrum.
Første gang, var jeg sikker på, at den stammede fra Islay.
Den mindede meget om en 25års PE, OMC.
Anden gang, slet ikke sikker på det.
Næse/øjne: Lidt tørv, (re)refill sherryfad
Smag: Lidt tørv, relativt meget alkohol - 51,4%
Eftersmag: Lidt tørv
Konklusion:
/Jan
Please Log på or Create an account to join the conversation.
14 years 2 weeks ago #22116
by Rose
Replied by Rose on topic Smagning1Sample6
Beklager det lidt sene indlæg, men ferie og stor arbejdsintensitet har spillet ind. For god ordens skyld skal nævnes at jeg ikke har set de foranstående indlæg før jeg skrev nedenstående
En dejlig og spændende whisky du har fundet til os Søren.
Farve: Lys strågul
Duft: Først lidt skarp og prikkende på tungen. Noter af træ og lidt æble. En let sødme
melder sig.
Smag: Varmende og intens. Let sødme og en tør finish. Behagelig afbalanceret
Alkoholprocent: 53-55%
Alder: Et gæt er 12 år.
Destilleri: Det er mit gæt at der er tale om en Speyside whisky: Aultmore, solgt til en selvstænding aftapper
Rose
En dejlig og spændende whisky du har fundet til os Søren.
Farve: Lys strågul
Duft: Først lidt skarp og prikkende på tungen. Noter af træ og lidt æble. En let sødme
melder sig.
Smag: Varmende og intens. Let sødme og en tør finish. Behagelig afbalanceret
Alkoholprocent: 53-55%
Alder: Et gæt er 12 år.
Destilleri: Det er mit gæt at der er tale om en Speyside whisky: Aultmore, solgt til en selvstænding aftapper
Rose
Please Log på or Create an account to join the conversation.
Time to create page: 0.372 seconds