Mosgaard Palo Cortado #1

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Ny aftapning fra det danske destilleri, Mosgaard. Der er tale om en økologisk single malt der har ligget på sherry fade.
Fadene er af amerikansk hvid-eg, de medium toastede efter ønske fra Mosgaard, og lagret med Palo Cortado sherry.

"Det var ikke en helt almindelig Palo Cortado sherry som kom på fadene, men en sherry som Gitte og Jes Mosgaard selv har blendet i Spanien. Sherryen har ligget på fadene i 1,5 år og trængt så dybt ind i træet som muligt - og dermed modnet fadet til at kunne lave Palo Cortado whisky. Da fadene var modne gik sherryen videre, og vi fik fadene som blev fyldt med New Spirit.

Palo Cortado whiskyen er nu endelig modnet og klar til flaskning.  Det er blevet en elegant Palo Cortado lagret whisky, med intense smagsnoter af malt, karamel, druer, marcipan, citrongræs, bitre appelsiner, blommer og grønne æbler."

Palo Cortado er en spændende sherry, som idag typisk starter sin produktion som en Amontillado der er lavet på den første del af juicen når druerne presses, hvilket giver den fine næse med de typiske orange citrus noter. Under slutningen af gæringen tilsættes en kraftigere sherry med højere alkoholprocent, som beskytter mod for meget oxidering under lagringen. Resultatet for Palo Cortado, er en sherry med næsen fra Amontillado og kroppen fra Oloroso.

Aftappet ved 53%
695,00 kr

Kilde: Mosgaard Whisky

Log-på for at kommentere