Macallan Classic Cut 2020

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Macallan præsenterer nu Classic Cut 2020. Classic Cut er en årlig aftapning fra Macallan og dette er den 4. aftapning i serien.
 
Dene udgave har ligget på europæiske og amerikanske egetræsfade modnet med sherry og så på amerikanske egetræsfade modnet med bourbon.

Whisky Maker hos The Macallan, Polly Logan, har valgt at denne skulle aftappes ved 55% alc.

Fra de tidligere bourbonfade har Classic Cut 2020 fået en sød lethed, mens whiskyen har sin dybde og kompleksitet fra egetræsfadene modnet med sherry, som The Macallan er så kendt for.
 
Polly Logan siger: ”The Macallan Classic Cut 2020 viser, hvor fascinerende en påvirkning tidligere bourbonfade i amerikansk egetræ har på whiskyerne i The Macallans portefølje. Whiskyen er et udtryk for vores evige ønske om at skabe uforlignelige sinlge malt-whiskyer. Classic Cut 2020 viser kunsten og håndværket i at kreere whisky.
 

Hun foreslår, at man prøver at smage whiskyen ved at åbne smagen op med vand:
 
”Classic Cut 2020 er en dynamisk single malt, og det gør, at du har muligheden for at tage på en ekstraordinær smagsrejse med whiskyen. Tilføj en og senere flere dråber vand til whiskyen. Det ændrer whiskyens intensitet, og smagemetoden giver liv til en række forskellige smagsnoter og aromaer,” siger hun.
 
Noter (Macallan):

Farve: Solbeskinnet halmstrå

Aroma: Vanilje med sød appelsinskræl og honning, sød sultana og rosin med frisk egetræ og timian

Palate: Varm ingefær, sød appelsin, vanilje og honning med frisk, kraftfuld egetræ

Finish: Sød og fuld af glød, der bliver til langvarig, frisk timian.

Pris, 70 cl: DKK 899.

Classic Cut 2017, Classic Cut 2018

Log-på for at kommentere