Macallan Edition No. 6

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Pressemeddelse:
The Macallan er nu klar med Edition No. 6. Det er den sjette og sidste whisky i Edition-serien. Edition No. 6 er en limited edition single malt whisky, og den hylder den skønne natur ved floden Spey, som The Macallans destilleri ligger langs.
 
Edition-serien har med forskellige samarbejder sat fokus på forskellige komponenter, der spiller en rolle i fremstillingen af den gode The Macallan-whisky. Den sjette specialwhisky i serien stiller skarpt på naturen omkring destilleriet i Skotland og særligt på floden Spey, som The Macallan forvalter en god strækning af.
 
The Macallan er denne gang gået sammen med Hardy, der er et af de mest anerkendte brands inden for fluefiskeri, og The Atlantic Salmon Trust, der i mere end 50 år har arbejdet for at bevare laksebestanden, om Edition No. 6. Det er The Macallans flodforvalter og "hus-ghillie", Robert Mitchell, der har stået for samarbejdet.
 
"En dag ved floden Spey er helt speciel. Man føler, at man kan flygte fra alting, og at man får en særlig forbindelse til naturen. Arkitekturen på The Macallans destilleri flyder ind i den betagende natur, og det er vidunderligt. Hos The Macallan er vi stolte forvaltere af vores strækning af floden. Vi arbejder for bæredygtigt fiskeri, så alt fiskeri ved The Macallans bred er fang-og-slip-løs-fiskeri," siger Robert Mitchell.
 

Det er Steven Bremner, Whisky Maker hos The Macallan, der har fremstillet Edition No. 6. Han har været inspireret af floden Spey. Han har valgt fem forskellige fade, der hver bærer på en fortælling relateret til floden og det fabelagtige landskab omkring den. Fadene er en kombination af amerikanske og europæiske egetræsfade modnet med sherry.
 
Det er blevet til en facetteret whisky med en aroma af frisk frugt, muskatnød og karamel fusioneret med egetræ og smagen af moden blomme, sød appelsin og kanel, der udvikler sig til krydrede, friske frugter og cremet chokolade. Whiskyens finish er ristet havre.
 
Edition No. 6 prøver at fange floden Speys energi, Robert Mitchells varme og imødekommende person, Hardys klassiske håndværk og de atlantiske laks. Den er et resultat af den forfinede whiskyproduktion, der har fundet sted siden 1824 på The Macallans ejendom langs Spey-floden.
 
"The Macallan har været stærkt inspireret af og forbundet med naturen, lige siden vi begyndte at lave whisky for næsten 200 år siden. Naturen er gennemgående i alt, hvad vi laver. Vores whisky er forfinet på grund af naturens tilstedeværelse. Edition No. 6 er inspireret af den natur, der omringer destilleriet og specielt af den dynamiske Spey-flod, der er så fuld af energi," siger Steven Bremner, Whisky Maker hos The Macallan.
 
The Macallan har med de fem tidligere Edition-udgivelser sat fokus på andre områder, der vedrører whiskyfremstilling. Blandt andet farve, duft og smag. De tidligere samarbejdspartnere tæller blandt andet Pantone, parfumøren Roja Dove og de tre brødre bag El Celler de Can Roca, der flere gange er kåret som verdens bedste restaurant.
 
Om samarbejdet med The Atlantic Salmon Trust
Med specialwhiskyen Edition No. 6 indgår The Macallan i et velgørende partnerskab med The Atlantic Salmon Trust for at bevare de truede laks, hvis bestand er blevet drastisk mindre de seneste par år.
 
The Atlantic Salmon Trust beskytter vilde laks og havørred, særligt i floden Spey. The Macallan forvalter et af de sidste fristeder for den skotske laks, så det er oplagt at støtte det vitale bevaringsarbejde.

Noter (Macallan):

Farve: Antik messing
Aroma: Rig på frisk frugt, muskatnød, ingefær, chokolade, karamel, vanilje og egetræ
Palate: Blomme og sød appelsin, kanel, muskatnød, balanceret egetræ, karamel og havre
Finish: Lang frisk frugt med krydderier, der bliver til cremet chokolade og ristet havre.

Log-på for at kommentere