Highland Park Valfather

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 PRESSEMEDDELELSE: Tiden er inde til, at Highland Parks vikingeserie afrundes med den tredje specialwhisky i rækken, Highland Park VALFATHER Special Edition. Dermed er det også enden på Highland Parks designsamarbejde med danske Jim Lyngvild.
 
VALFATHER er opkaldt efter Odin, den mægtigste af alle nordiske guder. Den er modnet i refill-fade for at give en æterisk fornemmelse som i Odins hjem, Valhal, og dens højere fenolniveau repræsenterer Odins styrke.
 
Det er den mest tørvede whisky, Highland Park nogensinde har præsenteret, og det giver den en distinkt røget eftersmag. Gordon Motion, der er Master Whisky Maker hos Highland Park, forklarer:
 
"VALFATHER og de andre whiskyer i 'Viking Legend'-serien bruger malt tørret med en ekstra mængde tørv, og det gør, at serien mere er en slags kusine til vores kernesortiment, end en søster. VALFATHER er den mest fyldige, komplekse og røgede whisky i sin smagsprofil sammenlignet med de andre to whiskyer fra serien og resten af vores klassiske whiskyer," siger han.
 
"Foruden den karakteristiske, aromatiske tørvrøg, smager VALFATHER af ​​cremet vanilje og ristet cedertræ med en lang, blomsteraromatisk finish, der afbalanceres med noter af sprødt æble og sød, velduftende pære," siger Gordon Motion.
 

Fenolniveauet er blevet højnet gennem hele vikingeserien, så det er højere i VALFATHER, end i de to andre whiskyer. Hver af whiskyerne har deres egen karakteristiske smagsprofil. Den første whisky, VALKYRIE, er lagret på sherryfade af europæisk eg, mens den anden, VALKNUT, er lagret på sherryfade af amerikansk eg og Tartan-byg fra Orkneyøerne.
 
Highland Park er tæt forbundet med vikingerne. Destilleriets grundlægger, Magnus Eunson, nedstammer i lige linje fra de første vikinger, der bosatte sig på Orkneyøerne for mere end 1.000 år siden. De tre specialwhiskyer sætter fokus på vikingernes rejse mod Ragnarok, det store slag ved verdens ende. Myten har inspireret hele arbejde med de tre specialwhiskyer – fra smagsprofil til design af emballage og indpakning.
 
I de nordiske sagaer optræder Odin i flere skikkelser for at blive mere magtfuld og få mere viden, og derfor er han kendt under mange navne. Det er under navnet Valfather, De dræbtes fader, at han præsiderer det store, gyldne Valhal. Her slår de stærkeste og mest modige faldne vikingekrigere – vikingekrigere, der er markeret med Valknut-symbolet og er ført til Valhal af valkyrier – sig sammen i Odins hær, hvor de forbereder sig til Ragnarok.
 
Jim Lyngvild har designet emballage og indpakning til alle tre whiskyer i trilogien. Han har været i Gotland i Sverige for at hente inspiration i billedstenen Store Hammer, der skildrer vikingekrigerens rejse mod Ragnarok.
 
Highland Park VALFATHER Special Edition har en alkoholprocent på 47,0.

Noter (Highland Park):

Appearance: Naturlig, lys guld

Nose: Sprød æble med sød, velduftende pære

Palate: Cremet vanilje (creme brulée) med ristet cedertræ og lunende paprika

Finish: Lang, blomstret røg perfekt afbalanceret med noter af frisk frugt

Pris: 599dkr

Log-på for at kommentere