Highland Park Twisted Tattoo

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Pressemeddelse fra Holm & Bertung PR:

Dansk tattoo-kunstner samarbejder med Highland Park om ny whisky
Den seneste whisky fra skotske Highland Park er blevet til i tæt samarbejde med den verdenskendte danske tatovør Colin Dale fra Amager-salonen Skin&Bone.


Når Highland Park Twisted Tattoo bliver lanceret til april, er det verdensstjernen tatovør Colin Dale fra Danmark, der har udsmykket både flaske og æske med sin særegne tattoo-stil. Colin Dale har nemlig droppet de elektriske nåle og i stedet specialiseret sig i en oldgammel tatoveringsmetode, der var udbredt blandt oprindelige folk i både Norden, Nordamerika og blandt inuitter, hvor man manuelt prikker hul på huden med skarpe værktøjer lavet af træ, knogler eller metal og efterfølgende gnider med blæk.

Det er samme teknik, Colin Dale har benyttet i arbejdet med Highland Park Twisted Tattoo-emballagen. I vanlig Highland Park-stil er whiskyen naturligvis inspireret af den nordiske mytologi, og på både flaske og æske slynger Midgårdsormen sig i et florlet net af små, røde prikker mod sort baggrund.

Jason Craig, Highland Parks Global Brand Director, siger om samarbejdet:

”Colin Dale var et ideelt valg som kreativ partner. Han er det perfekte eksempel på en moderne ’Viking Soul’, og samarbejdet præsenterer på smuk vis lighederne mellem vores håndværk: Tatoveringer har en følelsesmæssig betydning og fortæller historier på huden, ikke ulig måden, vores whisky fortæller historien om vores forfædre på Orkney. Begge kunstformer kan spores hundredvis af år tilbage, og det helt traditionelle håndværk spiller stadig en væsentlig rolle både i tatovering og whiskyproduktion.”

Highland Park Twisted Tattoo er en kraftig og fyldig 16-års single malt lagret på ex-Rioja-fade og first fill Bourbon-fade. Highland Park Twisted Tattoo afløser Highland Park Full Volume, der blev lanceret september 2017.

Alkohol     46,7%
Alder    16 år
Pris    689,- (vejl. udsalgspris)
Lanceres    april 2019
Forhandles     Nærmeste forhandler oplyses af Edrington Danmark på tlf. +45 43 22 55 00

Udtryk    Lysende klar naturlig farvet med en helt let nuance af rosa fra Rioja-fadene.
Duft    Noter af cedertræ, vanilje, lyngtørv og ferskner
Smag    Sød, cremet vanilje, let lyng med strejf af bløde, røde frugter.
Finish    Sød vanilje, god kraftig krop med let, aromatisk tørverøg.

Om Colin Dale
Colin Dale blev født i Saskatoon i Canada-provinsen Saskatchewan. Han blev fascineret af tatoveringer, da han som kunststuderende researchede helleristninger og runesten. Her blev han opmærksom på den symbolik, der blev brugt af oprindelige folk i både Canada og Norden. Colin Dales far er fra Skandinavien, og i dag er tatovøren bosat i København, hvor han ejer og driver salonen Skin&Bones. Han har har vundet talrige internationale priser for sine smukke og særegne tribal-tatoveringer, og hans værker er at finde i en lang række bøger, magasiner og dokumentarfilm. Colin Dales har en international kundebase, der booker tid mange måneder i forvejen for at blive udsmykket med de ganske særlige Dale’ske priktatoveringer.
Log-på for at kommentere