Dansk whiskyimportør etablerer sig som whiskyaftapper

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Med lanceringen af mærket ”The Chess Malt Collection ®” har den danske whiskyimportør LAGO-import nu også etableret sig som decideret aftapper af skotsk maltwhisky. LAGO-import er i forvejen én af de vigtigste danske importører af maltwhisky fra Skotland, og er bl.a. ansvarlig for import og distribution af de eksklusive mærker fra blandt andre GlenDronach, Arran, Tullibardine og Hunter Laing.

Virksomheden, der er leverandør til professionelle danske vinhandlere, ejes af Ole Andreasen og Lars Gregersen. Sidstnævnte er medforfatter til bogen ”Skotsk Whisky - uden farve, uden filter” som udkom i oktober måned sidste år.

The Chess Malt Collection ®
“The Chess Malt Collection” er en serie af whiskyer, der alle vil blive aftappet som Single Cask Singlemalts, og det er ene og alene Ole Andreasen og Lars Gregersen der udsøger og indkøber de fade, der vil blive aftappet i denne serie. Fadene indkøbes hos forskellige whiskyaktører i Skotland, så som whiskybrokere, destilleriejere og andre private aftappere.

”Det kræver et stort netværk i skotsk whiskyindustri, at kunne etablere sig som aftapper. Udfordringerne ligger ikke blot i at udarbejde koncept og design, men selve adgangen til whiskyfade af god kvalitet er naturligvis vital for sådan et projekt”, fortæller Lars Gregersen, der da også har 15 års erfaring med den skotske whiskyindustri.
LAGO-import har arbejdet sammen med forskellige skotske partnere for at udvikle tingene, eksempelvis er selve designet udviklet i samarbejde med det skotske designbureau Black Square, der har til huse i Stirling. Og designet er faktisk så iøjefaldende, at det allerede er blevet indstillet til en designpris i Skotland ved ”World Whiskies Awards”.

Den første aftapning
Den første aftapning er blevet frigivet fredag, den 3. november og det er en Craigellachie, 1995 – 21 Years Old Speyside Single Malt – 52,3% (Sherry Butt). Der er kun blevet 323 flasker af denne aftapning. Prisen pr. fl. er kr. 1.299,-

Interesse fra udlandet
”Det er vores forventning, at der vil være en god interesse i Danmark for aftapningerne i The Chess Malt Collection”, da det danske marked er kendetegnet ved en meget høj viden om skotsk maltwhisky. Men vi har også set en spirende interesse fra udlandet. Eksempelvis har flere europæiske distributører henvendt sig, ligesom flere udenlandske whiskybarer har vist interesse. Vi har allerede lavet aftale med ”Highlander Inn” som ligger på Speyside. Highlander Inn har flere år i træk er blevet kåret som verdens bedste whiskybar. De er interesseret i at købe alle aftapninger i serien”, slutter Lars Gregersen, der i øvrigt oplyser, at aftapning nr. 2 er lige om hjørnet.

Yderligere information
Interesserede vil kunne finde yderligere information om nuværende og kommende aftapninger på:
www.chessmalt.com eller på Facebooksiden: facebook.com/chessmalt

Kilde : LAGO

Log-på for at kommentere