Thy Whisky no. 6 Kræn Kræmmer

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Denne whisky bærer navnet Kræn Kræmmer. I fordums dage havde en foretagsom kræmmer vovet sig ind søndenfjords fra for at gøre forretning i prangernes eget hjemland, Thy. Ved aftenstide for han imidlertid vild i mørket og endte ved en gravhøj ude ad Gyrup til. Her – langt fra landevejskroens lune sengehalm – søgte han ly for vejr og vind og nød lidt af røgvarerne fra den korpulente rejsetaske. Tobakshøj hedder stedet i dag. En plet, der indbyder til hyggesnak over en pibe – og en whisky, der matcher det gode selskab. Så den har vi lavet og tilegnet Kræn Kræmmer, om han en skønne dag atter måtte lægge sin handelsrejse denne vej forbi.

Kræn Kræmmer er fremstillet på den gamle nordiske bygsort Imperial, dyrket i 2013, lige midt i Nationalpark Thy’s smukke natur. Byggen er maltet på Mälzerei Steinbach, mæsket på Thisted Bryghus, destilleret på Nordisk Brænderi og lagt til lagring på to ombyggede ex-sherryfade i whiskylageret på den økologiske gård Gyrup i Thy.

Whiskyen er et møde mellem den gamle glemte kornsort og to forskellige sherry-fade. Det ene ex-PX, det andet ex-Oloroso. Resultatet er en dyb ravgylden single malt, med en kompleks duft hvor noter af chokolade, tørret frugt, malt og korn møder friske noter af bær. Whiskyen har en lang og varmende eftersmag, hvor sherryfadene tydelig bidrager med både vinøsitet og sødme.

Fremstillet af Imperial-byg dyrket økologisk og høstet i 2014 på Gyrup i Nationalpark Thy
Maltet økologisk på Mältzerei Steinbach
Destilleret på Nordisk Brænderi.
Lagret og tappet af Thy Whisky ved 50,4% alc.

Lagt på fad 10.2013-03.2014
Tappet 03.2017

Pris: 1000 kr for 50 cl
Log-på for at kommentere