Spirit of Aarhus – Whisky fra Aarhus Bryghus

Aarhus Bryghus fik i september 2012 den regionale ølpris af Danske Ølentusiaster.
Med prisen fulgte en beskeden sum, som Aarhus Bryghus med det samme meddelte skulle anvendes til forsøg med fadlagring af øl. Aarhus Bryghus indkøbte et antal cognacfade, der anvendtes til lagring af vores Black Monster, en fadlagret Imperial Stout på 10%. Efterfølgende bryggedes en stærk øl specielt til destillering. Denne sendtes til Brænderiet Enghaven hvor den blev destilleret og lagt på cognacfadene ved 60%.

Nu tre år senere er det første fad blevet tappet som Whisky under navnet Spirit of Aarhus. Efter modning er spritten tappet ved 43%. En meget lille andel er tappet som cask strength ved 58%.

Siden har Aarhus Bryghus hvert år købt nye fade og brygget Black Monster, lagret den på fadene, og efterfølgende brygget øl til destillering, som successivt bliver til whisky.

Whiskyen lanceres på Copenhagen Beer and Whisky Festival i Forum torsdag den 25. august 2016.

Kilde: Aarhus Bryghus
Log-på for at kommentere