Stauning Whisky

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Pressemeddelelse:

Stauning Whisky Curious er netop blevet kåret som verdens bedste New Make til World Whiskies Awards 2019 i London.

Det, der I 2005 startede som et hobbyprojekt blandt ni venner i Vestjylland, kulminerede foreløbigt sent i aftes i London.
På World Whiskies Awards 2019, som afholdes af det verdenskendte Whisky Magazine, blev Stauning Whiskys Curious nemlig kåret til verdens bedste produkt i kategorien New Make.

”Det er helt vildt, så vi er selvfølgelig helt oppe og køre. Det er en kæmpe anerkendelse, så vi er både stolte og lykkelige,” siger Hans Martin Hansgaard, medstifter af Stauning Whisky.

”New Make er den rå alkohol, før fadet tilfører sin smag og forvandler råsprit til whisky. Det er fingeraftrykket fra vores destilleri, vores mest afslørende produkt, og derfor er det en pris, som virkelig er et skulderklap til vores håndværksmæssige kvalitet og vores måde at lave whisky på. At vinde en pris som denne er en anerkendelse af alle de anstrengelser, vi gør os - at det betaler sig, og at det kan smages i de færdige flasker. Curious er ikke som andre whisky. Den minder meget om mezcal, men har et fantastisk nordisk præg. Den er skøn, som den er, men gør sig også godt i cocktails eller nedkølet som en snaps til smørrebrødet.”

Historien om Stauning Whisky startede i foråret 2005, hvor ni venner fra det vestjyske besluttede at starte en hobbyproduktion af single malt whisky op. Den brogede skare af fire ingeniører, en lærer, en kok, en slagter, en pilot og en læge gik i deres fritid i gang med at omdanne slagterens gamle slagtehus i Stauning til et mini-destilleri, og en sommernat i 2006 piblede de første dråber frem. Drengene var begejstrede, og kort tid efter gav whiskyanmelderen Jim Murray drømmene mere næring, da han smagte nogle af Stauning Whisky første flasker og gav dem skudsmålet: ”Dette kan gå hen og blive noget af det bedste røgede whisky i verden.”

For Stauning Whisky er prisen som årets New Make et stort skridt mod de ambitioner, de havde, da de i 2005 indledte whiskyeventyret.


”Vores ambition har hele tiden været at genopfinde whiskyen ved at bruge gamle produktionsmetoder, som mange er holdt op med at bruge og tilsætte vores egen opfindsomhed og nytænkning. For eksempel gulvmalter vi og destillerer på små pot stills over åben ild. Samtidig bruger vi kun lokale råvarer – byg, rug og tørv – fordi det interessante ved en whisky efter vores mening er, at den smager af den egn, hvor den kommer fra,” siger Hans Martin Hansgaard og fortsætter:

”Vi har hele tiden påstået, at unge whiskyer også kan have både kvalitet og stor smag. Og det er prisen et klart bevis på.”

For yderligere information, venligst kontakt:
Medstifter Hans Martin Hansgaard, Stauning Whisky, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., mobil 20 12 05 93

Kilde: KommPress

Log-på for at kommentere