Kom vand i din Whisky (men kun et par dråber)

Den 21/8 var jeg til smagning med Leif Kjærgaard fra dem, der producerer bl.a. Ballentines osv. Vi smagte alt lige fra blended Skotsk som Ballentines over til irsk (Tullamore Dew, canadisk (Canadian Club) og ægte single malt (Balwhinnie 12 års double cask) og til sidst lidt røget tjære -> Laphroaig. Ved hver whisky startede vi med at lugte til den (med halvåben mund) og derefter smage på den. Det var der jo ikke noget overraskende i, så kom det sjove... Vi skulle komme et lille sugerør ned i vort vandglas og holde fingeren for. Derefter skulle vi komme 2-4 dråber ned i vore 4 cl whisky. Leif Kjærgaard sagde at dette udløser en kemisk proces. Lige meget hvad det var der skete, så stod en ting fast, både lugt og smag ændrede sig radikalt -> whisky'en "åbnede sig" som Leif sagde. Det var sa...s kom det fra de fleste.

Nu skal jeg i hvert fald hjem og prøve det på de forskellig whiskyer, jeg har derhjemme og jeg kan kun anbefale jer alle at gøre det samme.